SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Tzolk'in: The Mayan Calendar  
0 på lager - Utgått


Antall spillere2-4
Alder 13+
Spilletid90 min

Tzolkin: The Mayan Calendar presents a new game mechanism: dynamic worker placement. Players representing different Mayan tribes place their workers on giant connected gears, and as the gears rotate they take the workers to different action spots.

During a turn, players can either (a) place one or more workers on the lowest visible spot of the gears or (b) pick up one or more workers. When placing workers, they must pay corn, which is used as a currency in the game. When they pick up a worker, they perform certain actions depending on the position of the worker. Actions located "later" on the gears are more valuable, so it's wise to let the time work for you - but players cannot skip their turn; if they have all their workers on the gears, they have to pick some up. 

The game ends after one full revolution of the central Tzolkin gear. There are many paths to victory. Pleasing the gods by placing crystal skulls in deep caves or building many temples are just two of those many paths...

Spillet er på engelsk.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Tzolk'in: The Mayan Calendar (nyeste omtale øverst):

 Omtrent to sekunder etter at spillsjefen sendte meg mail om at dette spillet var tilgjengelig, la jeg inn en bestilling på det. Er det ett spill jeg virkelig så langt etter i 2012, er det dette. Var det verdt ventetiden? Definitivt!

Tzolk'in: The Mayan Calendar er et worker placement spill med en interessant twist. Som spiller må man, for hver runde, enten sette ut et antall arbeidere, eller hente inn et antall arbeidere (og utføre de bestemte handlingene disse har tilgjengelige). Det kan være alt fra å hente inn ressurser, tilbe en gud, bygge bygninger eller monumenter eller plassere artifakter (i form av krystallhodeskaller) for å få raske poeng. Spillet kan vinnes på en rekke forskjellige måter, og med forskjellige strategier.

Det som skiller Tzolk'in fra andre Worker Placement spill, er at det kommer med et sett tannhjul som festes på brettet. For hver runde snus disse, slik at arbeiderne man setter ut avanserer på bestemte hjul, for til slutt å nå frem til de handlingene man ønsker å utføre. Nøkkelen er å velge handlinger som ikke ligger alt for langt frem i tid (slik at brikker blir stående ubrukte for lenge), samtidig som man gjør sitt for å få i gang en økonomisk motor og fører et strategisk løp.

Tzolk'in er et relativt kort spill (1,5 - 2 timer) som spilles veldig enkelt så fort spillerne er kjent med symbolikken på brettet. Det er både strømlinjeforma og mentalt utfordrende. Kort fortalt er Tzolk'in et spill jeg anbefaler for alle som liker Worker Placement-spill, og som ønsker seg noe originalt innen sjangeren.

Awesome!
     - Vegard, Drammen

 Ikke verdens letteste navn å huske, men selve spillet og mekanismen er absolutt hukommelsesverdig. Dette er nok et worker placement-spill, men denne gangen har det fått en liten vri, bokstavelig talt. Temaet er Maya-kalenderen, men det handler ikke om dommedag, men om livet blant folket som lever etter kalenderen til daglig. Og du får gleden av å delta.

For å vinne må du samle flest seierspoeng. Poengene får du ved å blidgjøre gudene og låse opp nøklene med krystallhodeskallene, eller ved å kjøpe visse monumenter. Men for å gjøre det, må du kjempe om plassen mot dine motspillere, og plassen blir det absolutt en kamp over.

Brettet består av et gedigent tannhjul av plastikk. Rundt dette hjulet er det 5 mindre tannhjul, og på disse er det plasser for arbeidere. Når en arbeider står på hjulet, har det tilgang til en handling. Hver runde så beveger hovedhjulet seg, og alle de små hjulene beveger seg deretter. Arbeiderne blir således flyttet til en ny handling som det hjulet tillater, og ofte til noe mer verdifullt. Så jo lenger en arbeider blir stående, jo bedre blir utbyttet.

På din tur kan du kun gjøre én av to ting: sett ut arbeidere, eller ta inn arbeidere og utføre handlingene de stod på. Du kan ikke stå over turen din, du må velge å sette ut eller ta inn minst én arbeider. Du kan ikke blande handlinger, så det er derfor ekstra viktig at timingen er god, for å sikre de riktige handlingene til rett tid. Planlegging er veldig viktig her, men også viktig er det å se hva dine motspillere gjør, slik at du kan blokkere for dem samtidig. Det er altså ikke bare å sette ut en arbeider og la den stå lenge på en plass, for da har du også en arbeider mindre å gjøre noe med.

Om det ikke er ledig plass i begynnelsen av hjulet, kan du snike deg inn på den neste ledige plassen. Men det koster ekstra, og kostnaden betales i form av korn. Korn er valutaen i spillet, og uten korn kommer du ikke langt. Så du har hele tiden valget mellom å sette deg i forkant av andre, eller ta andre hjul gratis, ved å endre litt på strategien.

I løpet av spillet blir det en slags tilbedelse til gudene, og dette skjer fire ganger. Det er tre guder med hvert sitt tempel, og posisjonering på templet avgjør hvilket utbytte du får. To ganger er det utbytte i form av råvarer, mens de to andre gangene får du seierspoeng. I tillegg må du mate dine arbeidere, noe som koster 2 korn per arbeider. Per arbeider du ikke klarer å mate, derimot, gir deg trekk i seierspoeng. Korn er meget viktig i spillet, og brukes som valuta for å sette ut arbeidere. Jo flere arbeidere du vil ha ut, jo dyrere blir det. Men samtidig må arbeiderne mates underveis. Det kan ikke understrekes nok hvor viktig det er med korn.

Dette er et spill med lite tilfeldigheter. Startressurser og monumenter velges helt i begynnelsen av spillet, og bygninger endrer seg underveis. Ellers er det ingenting som er overlatt til tilfeldighetene. Dette gjør at du virkelig kan bli flink i spillet, og kan få lagt en god plan for å få den beste posisjonen når det er poengtelling. Men samtidig er det også et spill som kan være vanskelige for nye å komme seg inn på, ettersom det er veldig vanskelig å se helheten i spillet den første fjerdedelen av spillet. Det er ikke lett å se hva som gagner seg og hva dine motspillere gjør. Men en spilling nummer 2 forandrer dette totalt, og du kan være en skummel motstander allerede fra første trekk.

Jeg liker spillet godt, og likte det såpass at jeg tok til å male det, noe jeg ikke har gjort med et annet spill.
     - André 'Takras', Tau
Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Gruble
Brettspill - Gruble
Brettspill - Targi
Brettspill - Targi
Brettspill - Teotihuacan: Late Preclassic Period
Brettspill - Teotihuacan: Late Preclassic Period
Brettspill - Trails of Tucana (engelsk)
Brettspill - Trails of Tucana (engelsk)
Brettspill - Codenames (norsk) - Årets Selskapsspill 2015
Brettspill - Codenames (norsk) - Årets Selskapsspill 2015
Brettspill - Dixit (norsk)
Brettspill - Dixit (norsk)
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Brettspill - The Networks
Brettspill - The Networks
Brettspill - Patchwork
Brettspill - Patchwork
Brettspill - Captain Sonar: Upgrade One
Brettspill - Captain Sonar: Upgrade One
Deck Dividers - Ultra Pro - 10 pack
Deck Dividers - Ultra Pro - 10 pack
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear Premium 63,5x88mm 50 stk
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear Premium 63,5x88mm 50 stk
Utvalgte varer
Siste nytt
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]