SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Lords of Waterdeep  
0 på lager - Utgått


Antall spillere2-5
Alder 12+
Spilletid60 min

Waterdeep, the City of Splendors--the most resplendent jewel in the Forgotten Realms, and a den of political intrigue and shady back-alley dealings. In this game, the players are powerful lords vying for control of this great city. Its treasures and resources are ripe for the taking, and that which cannot be gained through trickery and negotiation must be taken by force!

Lords of Waterdeep is a strategy board game for 2-5 players. You take on the role of one of the masked Lords of Waterdeep, secret rulers of the city. Through your agents, you recruit adventurers to go on quests on your behalf, earning rewards and increasing your influence over the city. Expand the city by purchasing new buildings that open up new actions on the board, and hinder - or help - the other lords by playing Intrigue cards to enact your carefully laid plans.

Spillet er på engelsk.
Vinner av Guldbrikken 2012 Juryens Specialpris.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Lords of Waterdeep (nyeste omtale øverst):

 "Lords of Waterdeep" er et rett-fram "eurogame" med et D&D tema. Målet er å score flest mulig poeng ved å fullføre quests; disse fullføres ved å skaffe seg ulike fargekombinasjoner av spillets ressurser. Reglene er lettfattelige og spillet legger opp til ganske enkle strategier. Det gjør at spillet er velegnet til å introdusere nye spillere til "worker placement"-konseptet, men spillere som allerede er godt inne i sjangeren vil kanskje synes at LoW blir litt for enkelt.

D&D temaet er fullstendig påklistret og kunne vært hva som helst. Meningen er at du skal føle deg som en "lord of waterdeep" som sender sine agenter ut på oppdrag. Spillet evner ikke å formidle denne følelsen siden spillet ikke har noen unike spillmekanikker som underbygger temaet. Dog hjelper det litt at komponentene er av høy kvalitet.

Jeg har ikke prøvd "Scoundrels of Skullport" utvidelsen, men det jeg har hørt om den er at den innfører et korrupsjons-element i spillet som er med på å løfte frem temaet. Det kan være verdt å sjekke ut den, hvis du faller for "Lords of Waterdeep".

Konklusjon; et greit nok "eurogame", men det finnes mange bedre spill i sjangeren.
     - Niels, OSLO

 Kombinasjonen virker kanskje litt merkelig: Dungeons & Dragons med tysk brettspill-tradisjon. Det er derimot en kombinasjon som, for meg og mange andre, definitivt har noe for seg. De spillene som bruker samme mekanikker som LoW har tradisjonelt sett vært rik på design men fattig på tema. Noen vil ubestridelig sette stor pris på muligheten til å drive jordbruk i et prehistorisk hulesamfunn, eller organisere logistikk for et stort tysk fraktselskap. For andre høres dette derimot fryktelig kjedelig ut.

Det er for sistnevnte at LoW er ment å appellere. De gode spillmekanikkene er på plass, men istedenfor å administrere befolkningen i en liten, fransk middelalderby inntar man rollen som en en lord, i den mystiske byen Waterdeep. Som en av byens lorder beordrer man undersåttene sine rundt i de mange mørke bakgatene, på leting etter eventyrere man kan sende på oppdrag for å fremme sin agenda. Man kan samtidig bygge nye bygninger for å tiltrekke seg spesielle goder, eller bruke rundene sine på å bygge formuen sin.

Spillet er enkelt å forstå, går relativt fort og er involverende nok til at noen som kanskje ikke spiller brettspill så ofte kan sette pris på det. Det er også utmerket for barn (En 12 åring vil forstå dette spillet brillefint). En av styrkene til spillet er temaet. For spillere som klarer å leve seg inn i handlingen er det definitivt noe litt magisk over dette spillet. De enorme krigerne, de mektige trollmennene og tyvene, som du ikke ser med mindre de ønsker det, er bare brikker i ditt politiske maktspill. De renner mellom fingrene dine som semulegryn. Det er du som er sjefen. Den mektigste lorden i hele Waterdeep! I hvert fall så snart du får bygd det vertshuset.. Da har du plutselig tilgang på alle krigerne du noensinne måtte trenge. Nok krigere til å få bukt med de bandittene som har slått opp leir i skogen utenfor byen. Det vil utvilsomt gi deg det lille ekstra for å få et forsprang på de andre lordene som krangler om makten i Waterdeep.

Så, noen avsluttende ord: Jeg liker spillet godt, og alle jeg har spilt det med, unge og voksne, erfarne spillere og nybegynnere, har likt spillet godt. Det er morsomt, lettfattelig og involverende. Det har sine mangler, men det veier opp for de fleste hvis du er av typen som klarer å leve deg inn i et brett med tre-kuber. Hvis du derimot er av typen som ser spillet for mekanikkene som utgjør det kan det hende at Lords of Waterdeep kommer til kort. Det er nemlig lite man kan gjøre her for å begå et skikkelig feiltrinn. Dette er supert hvis man skal spille med yngre spillere, eller en lite entusiastisk samboer, men det fører til at det er litt vanskelig å vite hva man gjør rett, hva man gjør galt, og hva i alle dager de andre driver med. Spillet er rett å slett litt vel behagelig. Jeg er av typen som liker behagelig, så det passer meg utmerket. Men noen liker å se motstanderen i øyet akkurat i det han/hun innser at insektsvermen de håpet de hadde tatt knekken på har kommet tilbake, og kornåkrene de har jobbet med i tre sesonger er tapt. I LoW er det ingen som må ta farvel med kornåkeren sin. Du må derimot belage deg på å ta farvel med en hel haug med modige helter på din ferd mot tronen i Waterdeep.
     - Leif, Oslo

 Lords of Waterdeep er det spillet som, uten et snev av tvil, oftest kommer på bordet i min spillgruppe. Årsaken til det er helt enkelt at kombinasjonen av 1) tight "worker placement" hvor spillerne virkelig må stride om de forskjellige plassene på spillbrettet og 2) spillets øvrige lettfattelighet - er helt genial.

Spillet byr på mye av det samme som lengre og tyngre spill i genren gjør, uten å være på langt nært like arbeidsomt å få på bordet. Personlig elsker jeg lange, tunge WP-spill. Samtidig ER det greit å ha Lords of Waterdeep som et -nesten fullgodt- alternativ.

Tematisk sett når det imidlertid ikke helt fram. Spillet foregår i Dungeons & Dragons-universet (som er et veldig originalt tema for et worker placement-spill), men det skinner ikke spesielt godt gjennom. Det kan virke som om temaet er valgt for å trekke til seg oppmerksomhet fra gamere som vanligvis ikke er inne i akkurat denne genren. Samtidig skal det sies at et godt og velfungerende tema heller er unntaket enn regelen, når det kommer til worker placement.

I min bok når spillet nesten helt opp til toppkarakter, men mangler det lille ekstra de litt tyngre spillene innen genren byr på. Én ting som er sikkert er imidlertid at Lords of Waterdeep er et spill som gjør krav på sin rettmessige plass i min samling!
     - Vegard, Drammen

 Lords of Waterdeep er et worker placement euro-game kamuflert i Wizards of the Coasts D&D-setting Forgotten Realms (Faerun).
Jeg har lang erfaring med pen & paper rpg i denne byen og lest bøker som omhandler den. Jeg var derfor litt redd for å introdusere den for mine ikke-rpg-spillende venner for en stund tilbake siden. Tilbakemeldingene var overraskende gode og noen prefererte Lords of Waterdeep fremfor Carcassonne.

I Lord of Waterdeep inntar man rollen som en av de 11 maskerte styrerne i byen Waterdeep. Gjennom deres agenter rekrutterer man eventyrere, skaffer penger, bygger nye bygninger og syr sammen konspirasjoner som gagner en selv eller hindrer motspillerne. Alt dette for å kunne løse oppdrag (quests). Du skårer seierspoeng for å løse disse oppdragene. Poeng telles rundt kanten av brettet og er derfor synlig for alle. Hver av de 11 maskerte skikkelsene som styrer byen har 2 typer oppdrag (av totalt 5 mulige) de skårer ekstra poeng for. Dette telles opp på slutten av spillet og er dermed en ikke-synlig skåringsmodell som gjør at man ikke mister "piffen" når en annen spiller ligger 20-30 poeng foran en selv. Man kan likevel tenke seg til hvem som vinner, spesielt når man spiller med 2-3 spillere, ved å følge med på bunken av løste oppdrag.
Jeg har spilt spillet med 2-5 spillere alene, og 2-4 spillere med andre (flere ganger) og ser at 4 spillere nok er optimalt. Jeg har fortsatt til gode å prøve med 5 spillere, men mistenker at det kan bli vel dårlig plass på spillebrettet for såpass mange. På en annen side vil dette kanskje føre til enda mer taktikkerier...

Plusser:
- Kortspilt og enkle regler (3-4 spiller buker ca 2 timer, selv om flere ikke kan reglene på forhånd)
- Skult skåring gjør at ingenting er over før spillet er ferdig og de siste poengene er telt opp
- Fint intoduksjonsspill for nye brettspillere eller de som er nye i sjangeren
- Engasjerende tema for enkelte, det motsatte for andre
- Ikke for tung strategi gjør at dette egner seg godt en fredagskveld med en øl (eller flere)
- God kvalitet på brett, brikker osv. Alle papp- og trebrikker har egne rom i boksen og trenger ikke tas ut

Minuser:
- Større variasjon på Lord of Waterdeep-kortene kunne gjort dette til et spill med dypere strategier
- Flaks spiller en rolle på hvem som vinner (hvilke oppdrag du får i begynnelsen av spillet og hvilke som blir tilgjengelige, hvilket Lord of Waterdeep-kort du trekker osv). Dette gjør gjenspillbareheten da man sjeldent får de samme kortene igjen
- Jeg synes et spill som reprepresenterer en by med såpass mye historie (..) fortjener et bedre skåringssystem. Kanskje mindre poeng fra hvert oppdrag og mer fra Lords of Waterdeep-kortene?

Det spørres stadig om når vi skal spillet dette spillet igjen i spillegruppen min. Og det blir ikke lenge til! Gleder meg allerede til utvidelsen kommer (annonsert til sommeren).
     - Håkon, Oslo


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Pandemic (norsk)
Brettspill - Pandemic (norsk)
Brettspill - Mysterium (norsk)
Brettspill - Mysterium (norsk)
Brettspill - Arkham Horror: Final Hour
Brettspill - Arkham Horror: Final Hour
Brettspill - Mansions of Madness: Second Edition - Dice Pack
Brettspill - Mansions of Madness: Second Edition - Dice Pack
Brettspill - Imperial Struggle
Brettspill - Imperial Struggle
Brettspill - Just One (engelsk)
Brettspill - Just One (engelsk)
Brettspill - Camel Up (Second Edition)
Brettspill - Camel Up (Second Edition)
Brettspill - The Mind
Brettspill - The Mind
Brettspill - Viticulture Essential Edition
Brettspill - Viticulture Essential Edition
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 65x100mm EXTRA LARGE 100 stk (Passer f.eks. 7 wonders)
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 65x100mm EXTRA LARGE 100 stk (Passer f.eks. 7 wonders)
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Tarot Board Game Sleeves 70x120mm
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Tarot Board Game Sleeves 70x120mm
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 63,5x88mm STANDARD 100 stk (Passer f.eks. samlekortspill, LCG, Pandemic)
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 63,5x88mm STANDARD 100 stk (Passer f.eks. samlekortspill, LCG, Pandemic)
Utvalgte varer
Siste nytt
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]