SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Ticket to Ride (USA)  
0 på lager - Utgått


Antall spillere2-5
Alder 8+
Spilletid30-60 min
Terningkast 6 i VGVG

Datoen er 2. oktober år 1900 - På dagen 28 år etter at Phileas Fogg aksepterte og vant veddemålet om å reise Jorda rundt på 80 dager. Nå ved århundrets begynnelse er det duket for en ny grensesprengende reise: Hvem kan besøke flest byer i Nord-Amerika på en uke?

Reisen skal foretas med tog,
og den begynner nå!

Ticket to Ride har vunnet brettspillverdenens mest presisjetunge pris (Spiel des Jahres), og har solght i hundretusener over hele verden.
Nå har du sjansen til å finne ut hvorfor! Spennende og moro fra 8 år og oppover.

Innhold:
1 brett med nordamerikanske strekninger, 240 vogner i plast, 110 vognkort, 30 billetter, 1 oppsummeringskort, 5 poengmarkører i tre, 1 regelhefte på norsk, 1 Days of Wonder-kode for å aksessere online-utgaven

Norske regler.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Ticket to Ride (USA) (nyeste omtale øverst):

 Flott spill, og veldig bra for å introdusere "nybegynnere" til mer avanserte brettspill. :-)
     - Marius, Alta

 Kjempespill om en skal lære noen nye til å like brettspill. Er et passelig steg opp fra Ludo, men ikke så mye at en blir overveldet. Har brukt dette spillet til å introdusere en rekke bekjente til brettspillverdenen. Var også min introduksjon til brettspill.

Her får en smake litt på taktikk og tenking, mens det likevel er et innslag av tilfeldighet. En føler at en er noelunde i kontroll, som gjør at en ikke blir overveldet dersom en er ny.

TTR er en slager som alltid blir tatt frem når vi vil ha en runde brettspill.
     - Jon, SANDNES

 Lett å lære, lett å spille!

Mine favorittspill er typisk eurospill av den tyngre typen. Ticket to Ride faller utenom denne kategorien. Allikevel er det et spill jeg må innrømme at jeg syns er nokså godt. Det enkelthet og strømlinjeforma regelsett gjør det til et spill enhver kan plukke opp veldig enkelt og la seg underholde av fra første sekund. Det er ikke spesielt dypt. Det har ingen innviklede strategier og kombinasjoner å lete etter. Det er ingenting spesielt ved hverken kombonenter eller art work. Men pakken er allikevel et solid, underholdende gateway-spill enhver spillsamler bør eie en versjon av.
     - Vegard, Drammen

 Et familiespill som handler om å få mest mulig poeng på togstrekninger i Nord-Amerika. Man samler opp kort som byttes inn i vogner du kan plassere på brettet for å fullføre ruten din. En klassiker som hører hjem i en hver spillsamling, og med mange expansions og andre kart er det også en høy gjenspillbarhet.
     - Tord, Bergen

 Er du virkelig en brettspillentusiast burde kjenne til navnet Alan R. Moon. Dette er mannen bak et av de mer suksessrike spillene der ute, nemlig Ticket to Ride. Kjenner du ikke navnet? Fortvil ikke! Nå har du sjansen til å lære om et av de mer tilgjengelige spillene der ute, og hvorfor spillet har blitt så populært som det er.

I dette togspillet handler det altså om å lage jernbaneforbindelser mellom byer. Du får poeng for å lage forbindelser, men potensielt enda mer poeng om du lager forbindelser på oppdrag. Oppdragene er kjernen i spillet. Du får hemmelige oppdrag fra en stor bunke med kort, og velger blant disse. Oppdragene sier hvilke byer som ønsker en direkteforbindelse ved å kun bruke ditt selskap, eksempelvis kan det være at du skal ha rute fra Oslo til Paris. Da skal du ved hjelp av dine vogner lage en sammenhengende forbindelse mellom disse to byene. Det er viktig å skynde seg, for plutselig kan en motstander legge sine vogner i veien for deg, og gjør det vanskelig og kanskje umulig for deg å få det til.

For å legge ned vogner trenger du vognkort. De er fordelt på forskjellige farger, og disse fargene finner du igjen på spillebrettet. Har du 3 blå kort, kan du legge ned 3 vogner på en 3-er strekning i fargen blå (eller en grå, som er valgfri farge). Når du har fullført en billett som viser hvilke byer du skal lage en linje mellom, har du sikret deg poeng på slutten. Du kan, når det er din tur, velge mellom 3 handlinger. 1. Trekke nye vognkort. 2. Trekke nye billetter. 3. Legge ut vogner.

Hvis du følger med på hvilke vognkort dine motstandere trekker inn, kan du få en liten anelse av hvor de kommer til å bygge. I tillegg kan du ta den lettere varianten, å se hvilken retning de bygger i. Da kan du forsøke å forhindre dem i å nå sitt mål. Eller du kan fokusere på deg selv og håpe at ingen andre kommer i veien. Det trenger ikke alltid være sabotasje om noen kommer i veien for deg. Det kan rett og slett handle om at de også trenger den veien du vil ha.

Så med disse få valgene, så er det likevel så utrolig god dybde i spillet. Akkurat passe for en familie og en relativt kjapp runde med spilling. Dette er et av spillene som burde erstatte Monopol om du har dette i hyllene, og dette er faktisk gøy å spille.
     - André, Tau

 Fikk dette i julegave og måtte prøve det med en gang; det var lett og lære seg og interessant å etterhvert tenke litt taktikk også :)
Dette er absolutt å anbefale, men du må nok sette av litt mer tid enn de 30-60 min.som står på eska.
     - Henriette, Oslo

 Dette er det enklaste av alle Ticket-spela, men det er langt frå kjedeleg av den grunn. Perfekt for dei yngste Ticket-spelarane, og for nybegynnarar. Det går fint an å spele dette med 10-åringar.

Spelet er lett å lære, men det er likevel STOR spenning. Her har ein ikkje stasjonar, som i Europa, så ein er heilt avhengig av å bygge ferdig strekningane sjølv.

Spelet passar for 2 - 5 personar, og er eit av relativt få spel som er like kjekt om ein er 2 eller 5 spelarar.
     - Ingvill, Stranda

 Kjempebra og artig spill for folk i alle aldre, utrolig lett å lære, spilte med en 12åring å han forsto det fortere enn foreldrene sine.
fordelen med dette kontra ticket to ride nordic er at du kan være 5 spillere, som gjør det enda mer konkuranse preget.
alt i alt, et kanon spill!
     - Tor Martin, Stranda

 Et sykt bra spill.
     - Marton, stavanger

 Et meget underholdende spill for hele familien.

Lettfattelige regler som tar kort tid å lære seg.

Eneste minus er at spillet ikke er så godt balansert for erfarne spillere som husker oppdragene.

Dette løser seg i stor grad med 1910-påbyggingen.

Et godt kjøp uansett!
     - Ida, Loddefjord


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Aliens: Get Away From Her, You B***h!
Brettspill - Aliens: Get Away From Her, You B***h!
Brettspill - Tiny Epic Galaxies
Brettspill - Tiny Epic Galaxies
Lynlåspose - 10x15 cm med skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 10x15 cm med skrivefelt (100 stk)
Brettspill - Everdell
Brettspill - Everdell
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Rollespill - Dungeon & Dragons Next (5th) - Spellbook Cards: Cleric
Rollespill - Dungeon & Dragons Next (5th) - Spellbook Cards: Cleric
Terning D6 16mm - Solid Red (runde hjørner) - 12 stk
Terning D6 16mm - Solid Red (runde hjørner) - 12 stk
Brettspill - Pandemic (norsk)
Brettspill - Pandemic (norsk)
Lynlåspose - 15x18 cm uten skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 15x18 cm uten skrivefelt (100 stk)
Terningsett Solid White w/black
Terningsett Solid White w/black
Brettspill - Tsuro - The Game of the Path (engelsk)
Brettspill - Tsuro - The Game of the Path (engelsk)
Brettspill - A-Å Reisespill
Brettspill - A-Å Reisespill
Utvalgte varer
Siste nytt
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]