SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Puerto Rico
[00195]
 Kr 329,00
Kr 459,00 
Du sparer: Kr 130,00 (28%)
1 på lager i Norge

In 1493 Christopher Columbus discovered the eastern-most island of the Great Antilles. About 50 years later, Puerto Rico began to really blossom - through you! Which roles will you play in this new world: Prospector? Governor? Settler? Trader?
Whatever you do, you have one goal: to achieve the greatest prosperity and highest reputation!
Who will have the most fruitful plantation?
Who will build the most impressive buildings?
And, who will earn the most victory points?

3-5 players
Age 12+
Playing time: 90-150 minutes

Contents
6 game boards
50 goods
100 colonists
8 quarry tiles
50 plantation tiles
54 coins
50 victory point chips
9 role cards
50 buildings
6 ships
1 english rule booklet


Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Puerto Rico (nyeste omtale øverst):

 En klassiker, og et kjærkomment tilskudd til de fleste samlinger. Det er ikke uten grunn at Puerto Rico var #1 på boardgamegeek før i tiden.

Ikke let letteste å lære bort, men langt fra det verste. Ferske brettspillere vil kanskje ikke få med seg alt med en gang, men det skal neppe mer enn én gjennomspilling ekstra før det sitter. Å velge rolle for alle spillere for en runde er interessant, annerledes og taktisk. Det er flere måter å vinne på, men jeg synes det er en slags Anna Karenina-tendens der alle vinnerstrategiene som regel gjør det samme, mens alle som ikke fungerer gjør det på sin unike måte.

Det åpenbare er at det kan spilles om poeng eller om penger. Min erfaring er at poengstrategier alltid må ha en pengeplan i bunn, ellers vil den snuble i oppløpet. Uten penger blir man ganske fort tatt igjen av spillere som kjøper de dyreste bygningene, og da hjelper det ikke at man var flink til å sende gods tidligere i spillet. Det er lettere å skaffe penger og siden poeng, enn omvendt.

Jeg er heller ingen fan av den tilfeldige fordelingen av mais og indigo helt i begynnelsen, selv om jeg forstår hvorfor den er der. Jeg synes dette kunne vært løst litt mer elegant, uten at jeg har noen forslag.

Uansett er Puerto Rico et meget bra spill som har en tendens til å holde seg relevant uansett hvor store folks samlinger blir. Det er ikke lenger førstevalg, men det blir sjeldent protester når det legges på bordet.

Pluss:
Interessant mekanikk. Både taktisk og strategisk.

Minus:
Færre vinnerstrategier enn det kan virke som.
     - Ole Anders, GJØVIK

 Personlig blant mine top 5 spill. Desverre er det noe vanskelig å lære bort, og det tar et par runder før man kommer inn i mekanikken. Men mekanikken på sin side er nydelig, dette er et spill hvor du alltid får være med å ta avgjørelser. Andres valg påviker deg direkte og dine valg påvirker dem.

Dette var det beste spillet jeg hadde en periode, men suksessen til Puerto Rico ble dens undergang, da andre spill inspirert av mekanikken kom på markedet, og hadde mer perfeksjonert den.

Nettopp av denne grunn så har jeg ikke tatt det fram så mange ganger jeg skulle ønske de siste årene, og desverre for et så godt spill er det heller ikke det første jeg tar frem.

Jeg gir det fortsatt karakter 4 da det for litt mer gira brettspillere med konkuranseinstinkt på topp er et bra spill å dra fram en søndagskveld.
     - Klas Mikkel, Revetal

 "Puerto Rico" var i sin tid ranket som #1 brettspill på boardgamegeek. Med over 77 000 brettspill i databasen, er det ganske imponerende å bli stemt fram som det beste. Nå har spillet imidlertid falt mange plasser. Det gjenspeiler nok litt problemet til dette spillet. Da "Puerto Rico" kom var det ikke så mange andre brettspill som gjorde det som "Puerto Rico" gjorde, og i hvert fall ikke like bra. I ettertid har det kommet til en lang rekke med spill som er mye bedre enn "Puerto Rico". På en måte er det suksessen til "Puerto Rico" som har ødelagt for spillet. Flere av spillene som har vært inspirert av "Puerto Rico" har også vist seg å være bedre.

"Puerto Rico" hører til "eurogame"-sjangeren innen brettspill. Det betyr at du plukker roller som lar deg gjøre handlinger, du må håndtere ressurser og målet er å score flest mulig poeng. I "Puerto Rico" er det slik at alle må utføre samme rolle, men spilleren som plukket rollen får en bonus i forhold til de andre spillerne. Dette har ikke blitt like mye kopiert som andre aspekter ved "Puerto Rico". Det vanlige er at bare du kan utføre rollen som du velger.

Svakheten til "Puerto Rico" er som sagt at andre spill har tatt tak i spillmekanikkene i "Puerto Rico" og forbedret dem. Det betyr jo ikke at "Puerto Rico" er et dårlig spill, bare at det har kommet til bedre spill i ettertid. Fordelen med dette er at reglene i "Puerto Rico" er relativt lettfattelige. En del nyere brettspill kan bli fryktelig kompliserte, men konseptene i "Puerto Rico" bør de fleste klare å lære seg på et par runder av spillet.

Jeg vil anbefale "Puerto Rico" som et introduksjonsspill til sjangeren "eurogame". Det har blitt forbigått av andre spill, men samtidig holdt seg mye bedre enn for eksempel "Settlers of Catan" (som er helt dødt for min del). Hvis du har spilt mye brettspill ser jeg ingen annen grunn til å spille "Puerto Rico" annet enn for å prøve det ut for å se hva det er; litt som å se en gammel filmklassiker hvis du er interessert i film.
     - Niels, OSLO

 Richard Ham (Rahdo) kalte dette spillet "board game royalty" i sin "Rahdo runs through...", og det er godt formilert. Puerto Rico er virkelig Kongen av brettspill. Ekstremt vel-ballansert og gjennomtenkt. det glir som en drøm. En av de store klassikerne innen strategispill.

Det meste er vel allerede sagt, men det jeg liker best med Puerto Rico, er at "fasene" du må i gjennom (plante, høste, bygge, selge råvarer etc) i form av roller hver enkelt spiller tar på seg på tur fra runde til runde er ikke-linneært. Du kan velge fritt hvilken "fase" (rolle) du vil, når det er din tur. Det er et overveldende hav av valgmuligheter som jeg ikke har sett i noe annet spill.

Da spilet kom syntes mange det var vanskelig å lære seg, og at reglene var for komplekse. Det har nok endret seg i det drøye 10-året siden spillet kom, men selv om det er en del å sette seg inn i før du starter, har jeg har sjelden sett så klare og godt skrevne regler i noe annet spill av denne type.

Spillet fungerer også utmerket med 2 spillere, da med noe modifiserte regler. Med fem blir det enda bedre, men et så velbalansert spill gir meget gode spillopplevelser uansett hvor mange spillere dere er.

Skal du ha ett brettspill i samlingen er dette det du skal ha.
     - Kjetil, Oslo

 Klassiker!

Puerto Rico er et "action selection"-spill, hvor hver spiller velger en bestemt handling hver runde, som samtlige spillere deretter får anledningen til å utføre (den som velger handlingen får imidlertid en bonus). Dette er dermed et spill hvor det er like viktig å følge med på motstandernes status, som ens egen. Samtidig som man alltid ønsker å maksimere egen profitt gjennom handlingene man utfører, vil man hindre andre spillere i å kunne utføre tilsvarende gode - eller kanskje enda bedre handlinger - basert på de valgene man tar.

Spillet går fort å spille, er lett å lære bort og åpner for veldig mye moro. Kan trygt anbefales, og vil nok beholde klassiker-stempelet i lang, lang tid!
     - Vegard, Drammen

 Et typisk Europa-spill, der alle spillerne handler i form av forskjellige typer runder og høster hveten deretter per runde. På slutten skal det telles poeng, og det er vanskelig å vite hvem som vinner. Det finnes utallige varianter av denne typen spill som kommer årlig i Essen-messen. Men Puerto Rico var et av de første.

Tross det kjedelige artistiske preget på fremsiden av esken er dette et spill som passer godt til temaet sitt. Det skal høstes, det skal sås, og det skal sendes ut med skip. Gangen i spillet blir derfor lettere å forstå siden gangen kommer inn ganske intuitivt.

Spillet krever en del språklig forståelse av teksten på kortene, så om man spiller med engelsk utgave av spillet er det en fordel å forstå noe engelsk. Ellers er det mulig å spille ved hjelp av litt pugging. Mitt største problem var at det er så mange forskjellige kort som gjør så forskjellige ting, og ingen ting er gjort ved symboler, kun ved tekst. Da må man gjerne lese over kortene for hver runde i stedet for å bare skaffe seg et raskt overblikk.

Det er begrenset med byggeplass, både for åkrene dine og fabrikkene. Og fabrikkene finnes det kun 2 stk av i spillet, og disse kreves for å produsere det du høster inn. Uten produksjon forråtner plantasjen din, og du må vente til neste gang det er innhøsting.

Tempoet er godt, balansen er god, og mestringsfølelsen er stor i dette spillet. Det er så lite som beror seg på slump at det kun går på analyse av egne ressurser og dine motspilleres ressurser. Er man av typen som går inn i "analyse paralyse" så bør man kanskje tenke seg dobbelt om før man kjøper spillet, med mindre du spiller med venner som ikke har noe imot det.

Fantastisk spill, bare sørg for at du kjøper med et språk du forstår.
     - André, Jørpeland

 Puerto Rico

Vær forsiktig! Dette er et utrolig tungt spill og forklare bort. Siden jeg kjøpte det har jeg spillt det alt for få ganger i forhold til alder på spillet mitt, hvor den generelle tilbakemeldingen var at det var tungt.

MEN - det er utrolig gøy når man får hjulene i gang!
     - Kim Andre, Lillehammer

 Puerto Rico er for tida mitt favorittspel. Det tek ei stund å setje seg inn i reglane, for dei er omfattande. Men spelet er ikkje vanskeleg å lære. Sett av ein liten time til å lese reglar og studere roller og bygningar, når det er gjort vil ein ha mykje glede av det i årevis...

Dette er eit spel ein vanskeleg blir lei av, fordi spelet gjerne artar seg forskjellig frå gang til gang, og etter kor mange og kven ein speler med. Ein kan spele med 2 - 5 personar, og ein må til ei viss grad legge opp taktikk etter kor mange spelarar det er. Mange spel blir tamme med berre 2 personar, men det kan ein ikkje seie om Puerto Rico, sjølv om 3 - 4 spelarar nok er meir optimalt.

Her er det mykje taktikk, og lite flaks.
     - Ingvill, Stranda

 Hvilke ressurser og hvilke bygninger? Hvilke karakterer og ikke minst til hvilken tid? Skal du gÃ¥ for penger eller poeng?
     - Alexander Olsen, Halden

 Dette er et av de beste! Synes fortsatt det er bedre enn agricola, i motsetning til BGG hvor agricola nå ligger på tronen. Dessuten er det veldig rimelig i innkjøp! Husk å spørre om ekspansjonen når du kjøper. Det er kun noen pappbrikker, men det er fint å kunne bytte ut noen bygninger etterhvert for å få litt variasjon i spillet.
     - Helge, Trondheim


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Pandemic (norsk)
Brettspill - Pandemic (norsk)
Kortspill - Archaeology: The New Expedition
Kortspill - Archaeology: The New Expedition
Kortspill - Biblios
Kortspill - Biblios
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Brettspill - Betrayal at Baldur's Gate
Brettspill - Betrayal at Baldur's Gate
Kortbeskyttere - Dragon Shield 100 Clear Matte
Kortbeskyttere - Dragon Shield 100 Clear Matte
Deckboks - Dragon Shield 4 roms boks - Black
Deckboks - Dragon Shield 4 roms boks - Black
Brettspill - Dixit 2: Quest
Brettspill - Dixit 2: Quest
Brettspill - Merchants & Marauders
Brettspill - Merchants & Marauders
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Clear 59x92mm 50stk  Sleeves
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Clear 59x92mm 50stk Sleeves
Terning D6 16mm - Jewel Ocean Diamond - Gjennomsiktig (runde hjørner) - 12 stk
Terning D6 16mm - Jewel Ocean Diamond - Gjennomsiktig (runde hjørner) - 12 stk
Lynlåspose - 10x15 cm uten skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 10x15 cm uten skrivefelt (100 stk)
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]