SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Kingsburg  
0 på lager - Utgått


Antall spillere2-5
Alder 14+
Spilletid90-120 minIn Kingsburg, players are Lords sent from the King to administer frontier territories.

The game takes place over five years, a total of 20 turns. In every year, there are 3 production seasons for collecting resources, building structures, and training troops. Every fourth turn is the winter, in which all the players must fight an invading army. Each player must face the invaders, so this is not a cooperative game.

The resources to build structures and train troops are collected by influencing the advisers in the King's Council. Players place their influence dice on members of the Council. The player with the lowest influence dice sum will be the first one to choose where to spend his/her influence; this acts as a way of balancing poor dice rolling. Even with a very unlucky roll, a clever player can still come out from the Council with a good number of resources and/or soldiers.

Each adviser on the King's Council will award different resources or allocate soldiers, victory points, and other advantages to the player who was able to influence him/her for the current turn.

At the end of five years, the player who best developed his assigned territory and most pleased the King through the Council is the winner.

Many alternate strategies are possible to win: will you go for the military way, disregarding economic and prestige buildings, or will you aim to complete the big Cathedral to please the King? Will you use the Merchant's Guild to gain more influence in the Council, or will you go for balanced development?

Spillet er på engelsk.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Kingsburg (nyeste omtale øverst):

 Kingsburg er lett å lære, gir utfordringer og spenning. Absolutt et spill jeg må gå til innkjøp av.
     - Merete, Haugesund

 Satt opp mot mine skyhøye forventninger, er Kingsburg et spill som dessverre skuffet litt.

Spillet er et Worker-Placement spill med terninger, hvor det antallet øyne man slår, avgjør hvilket handlinger man kan ta (som oftest hvilke ressurser man kan hente inn). Ressursene brukes deretter til å bygge bygninger, som gir bestemte fordeler senere i spillet, i tillegg til å gi seiers-poeng. Man kan også bruke handlingene til å styrke sitt eget militære forsvar, som hver runde må i aksjon mot monstre som angriper på slutten av hver runde (klarer man å forsvare seg, kan også det gi visse bonuser).

I utgangspunktet er dette et genialt konsept for enhver som liker Worker Placement og terninger (noe jeg personlig gjør). Utføringa manglet imidlertid noe. For ofte blokkeres spillere fra å kunne gjøre noe som helst, slik at man bare må vente på neste runde. I andre tilfeller kan man handle, men uten å ha noe å velge mellom, hvilket betyr at man må kjøre på auto-pilot. Spillet har dessuten ikke noe end-game, noe som gjør at det hele avsluttes uten noe skikkelig klimaks.

Spillet er både kortfattet og enkelt, noe som gjør det til et godt gateway-spill og det er godt egnet som filler til en lengre spillkveld. I seg selv er imidlertid Kingsburg noe hakk for svakt til å virkelig interessere. Jeg kommer definitivt til å spille- og ha det gøy med det igjen, men det vil neppe utgjøre hovedattraksjonen i en spillkveld.
     - Vegard, Drammen

 Kingsburg skal bygges opp, og det er ditt ansvar å bygge opp en bydel av beste evne. Men fortvil ikke, for du får nemlig hjelp av kongen, som om du allerede var en av hans hoff. Men siden det er en tevling, kan du ikke få all hjelp du vil ha hele tiden, her gjeldet det å være førstemann til mølla. Kongen disponerer sine embetsmenn, og du kan til og med få hjelp av både ham selv og hans kone: dronningen. Hvordan kan du be dem om hjelp? Ved trilling av terningen!

Mekanismen handler om å trille terning, bestemme hvem som får gå først, og så bruke verdien på terningene til å kapre til seg hjelp av en bestemt embetsmann (evt. dame). Du bestemmer selv om du vil bruke 1 eller alle 3 av terningene dine, men da får du hjelp av færre av gangen. Men jo større poengsum du bruker for å få hjelp, jo større er belønningen. Kongen er selvsagt dyrest og gir deg litt drahjelp på en bred måte. Til og med narren hans kan gi deg seierspoeng.

Når du først har fått hjelp er det på tide å bygge. Da bruker du ressursene du har opptjent deg til å bygge hus. Du velger helt fritt hva du vil bygge i din bydel, så lenge det følge byggereglene. Og det er så enkelt som at du må ha et grunnlag for å få lov til å bygge de største byggene. Tenk deg en stall med krigerhester men ingen krigere... Byggene gir deg poeng umiddelbart, og det er disse som virkelig setter fart på poengstigen. Samtidig får du nytte av bygningenes egenskaper.

Men det er dessverre ikke bare enkelt. Andre nasjoner er misunnelige på Kingsburg og vil plyndre og prøve å overta. Selv kongen har ikke kontroll på dette, men vil hjelpe til med det han kan. Hver vinter kommer det et angrep, og det er opp til deg å være forberedt på dette. Om du ikke er sterk nok, vil du miste et eller annet, og du vet ikke hva det er før krigen er over.

Spillet foregår over 5 år, og det er mange muligheter, og mange veier å dra. Men det gøye med terningmekanismen er at det ikke bare er flaks som avgjør vinneren. Det er viktig å ha et øye med dine motspillere, for du har stor påvirkningskraft over dem med dine terninger. Hvis alle sitter med en 5-er igjen på hånd, 5-ermannen er ledig, og det er din tur, så kan du kapre ham, og de andre blir låst til å gjøre noe annet. Veldig god mekanisme, og veldig lett å forstå, selv for non-gamers.

Men spillet er helt utrolig å se på. De vakreste komponenter og tegninger fullstendiggjør spillet, det føles riktig at du faktisk bygger en by og må krige mot slemme monstre. Jeg har spilt dette med et bredt spekter av spillere og ikke-spillere, og så langt har alle likt det.
     - André, Tau

 Kingsburg er et fantastisk spill, og en av mine favoritter. Kanskje favoritten.

Du og dine motspillere styrer en provins i et kongerike gjennom fem år. Hver årstid kan du påvirke kongens rådgivere (og kanskje kongen selv) ved å kaste tre terninger. Hver rådgiver har et tall fra 1 til 18, og du kan sette sammen terningene dine som du selv vil. Kanskje du bruker alle tre terninger på en rådgiver, eller deler dem og bruker tre terninger på tre rådgivere med mindre verdi.

Ved å påvirke rådgivere kan du få ressurser til å bygge bygninger, eller andre fordeler. Bygningene i seg selv gir også fordeler og seierspoeng. Etter de tre årstidene vår, sommer og høst kommer vinteren. Om vinteren kommer diverse ufine dyr som du må forsvare deg mot, eller tape ressurser. Derfor er det hele tiden en balanse om å få mest mulig ut av terningene dine og balansere mellom sanking av ressurser, militær makt og andre fordeler. Det er ikke nødvendigvis den som kaster best som vinner (selv om det kan gi en fordel), men den som plasserer terningene sine smartest. Den som etter fem år har flest seierspoeng vinner!

Kingsburg hever seg i brettspillsamlingen min fordi det er enkelt for nye spillere å sette seg inn i, det har nydelige komponenter og illustrasjoner, det har nok dybde for litt mer avanserte spillere, og det har en fin blanding av flaks og strategi. De små ankepunktene som måtte være (som at terningen kan avgjøre litt mye når man forsvarer seg om vinteren) rettes og forbedres i den billige utvidelsen (To Forge a Realm) som er et must dersom du liker Kingsburg. Anbefales!
     - Kristian, Trondheim


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Clank!: Adventuring Party
Brettspill - Clank!: Adventuring Party
Brettspill - Reykholt
Brettspill - Reykholt
Brettspill - Glasgow
Brettspill - Glasgow
Kortbeskyttere - Ultra Pro Pro Matte White 66x91mm 50stk
Kortbeskyttere - Ultra Pro Pro Matte White 66x91mm 50stk
Kortbeskyttere for brettspill - Gamegenic Prime Standard American 59x91mm (kortstørrelse 57x89mm)
Kortbeskyttere for brettspill - Gamegenic Prime Standard American 59x91mm (kortstørrelse 57x89mm)
Lynlåspose - 15x18 cm uten skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 15x18 cm uten skrivefelt (100 stk)
Ultra Pro 9-pocket Portfolio Samlealbum - Pokemon - Sword and Shield Galar Starters
Ultra Pro 9-pocket Portfolio Samlealbum - Pokemon - Sword and Shield Galar Starters
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear Premium 63,5x88mm 50 stk
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear Premium 63,5x88mm 50 stk
Brettspill - The Networks
Brettspill - The Networks
Brettspill - Wingspan (Engelsk 2nd edition med Swift Start Promo Pack)
Brettspill - Wingspan (Engelsk 2nd edition med Swift Start Promo Pack)
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Brettspill - Colt Express: Marshal & Prisoners
Brettspill - Colt Express: Marshal & Prisoners
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]