SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Small World (engelsk)  
0 på lager - Utgått


Antall spillere2-5
Alder 8+
Spilletid40-80 min

Small World is a light, fantasy civilization game in which 2-5 players vie for conquest and control of a board that is too small to accommodate them all. Players create combinations from a selection of 14 different fantasy races and 20 unique special powers that they can use to expand their empires across one of 4 board maps. Yet they must also know when to push their own over-extended civilization into decline and ride a new one to victory.

The game includes two double-sided game boards (one for each of four possible player configurations), 14 fantasy races with matching banners & tokens, 20 special power badges, a variety of troll lairs, mountains, fortresses, encampments, holes-in-the-ground, 2 heroes and a dragon, along with victory coins, 6 player summary sheets, a reinforcement die, rules booklet and a Days of Wonder online access number.

Engelske regler.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Small World (engelsk) (nyeste omtale øverst):

 vis du liker risk, men synes det er for enkelt og terningstyrt så er dette spillet for deg.

Ganske morsomt da de forskjellige rasene får forskjellige egenskaper som forandrer seg fra gang til gang, noe som gir spillet stor re-play value.

Og imotsetning til Risk er dette faktisk er strategispill.
     - Klas Mikkel, Revetal

 "Small World" er et "snilt" krigsspill med en morsom fantasy-setting. Spillere angriper hverandre i øst og vest, men det er ingen her som kommer til å føle seg dolket i ryggen av en annen spiller. Reglene for å erobre landområder og score poeng er i utgangspunktet veldig enkle, men det kan bli litt komplisert å holde styr på alle de forskjellige rasene og egenskapene i spillet. Det kan også være litt uklart hvordan noen av rasene og egenskapene fungerer. Da kan det være greit å spille med folk som synes det går greit med noen "husregler" for å løse den slags konflikter når de oppstår.

I "Small World" kombineres raser med forskjellige egenskaper. Denne kombinasjonen er tilfeldig mellom hvert spill og dette skaper variasjon fra gang til gang. Noen ganger får man morsomme kombinasjoner som "Diplomatic Trolls" eller "Flying Dwarves".

Jeg anbefaler "Small World" for folk som liker spill med mye interaksjon mellom spillerne, men som ikke er så glad i tyngre brettspill der ting for blir veldig seriøst. Det fine med "Small World" er også at det ikke eksisterer "player elimination". Dette er ganske unikt for krigsspill. Hvis du føler at det går dårlig med den rasen du spiller med for øyeblikket, kan du bare gå i "decline" og plukke en ny rase neste runde. Da får du en ny start og kan prøve å erobre områder på nytt.
     - Niels, OSLO

 Small World er et spill for 2-5 spillere hvor hensikten er å ta over landområder og skaffe seg mest mulig penger etter et visst antall runder. Den som har lengst ører starter spillet og velger en rase som er tilfeldig kombinert med en spesiell egenskap. Spillet varieres på denne måten fra gang til gang. Det finnes også en god del utvidelsespakker til Small World.
     - Robert, HORTEN

 Small world har vist seg å være et spill som ikke innehar så kompliserte regler, men som allikevel er en del å sette seg inn i. Dette skyldes de mange rasene og deres fordeler, og i tillegg spillets ekstrafordeler man kjøper sammen med rasene.
Spillet handler om å innta brettet med sine, hovedsaklig to, raser. Man får så seierspoeng etter hvor mange områder man besitter etter sin tur. og disse seierspoengene legges sammen når spillet er ferdig. De mange rasene og ekstrafordeler gjør at man kan planlegge forskjellige måter å angripe brettet på, noe som bringer oss til en veldig fin taktisk del av spillet.

Spillet er pent utformet, og strengt tatt så liker jeg mekanikken i spillet ganske godt til tross for at det virker litt "enkelt"
     - Edgar, Levanger

 Jeg har kun spillt dette en gang så langt, og kan allerede fra førsteinntrykket mitt anbefale til andre!

Spillet er enkelt å lære seg, men samtidig "komplekst" nok til at det blir en utfordring; Man må planlegge framover og legge opp til en strategi, dog ikke så vanskelig at man blir sittende å gruble i flertalls minutter for å gjøre ferdig sin tur.

En siste ting som er bra med spillet, er at spillet varierer fra gang til gang; hvert spill vil ha forskjellige kombinasjoner av Rase og Egenskaper, og dette skaper ny dynamikk slik at det ikke er alltid 'en strategi som er best' hver gang.
     - William, Fredrikstad

 Kort og greit: Et meget bra spill - ikke for vanskelig men heller ikke for lett, dine valg har stor betydning for resultatet. Anbefaler ekspansjonen Tales and Legends - som virkelig gjør at spillet endrer seg og dine taktikker snarest må revurderes. Anbefales.
     - Robin, Alta

 Helt kurrant spill dette her. Har ikke fått spilt det med expansions enda,
men ser frem til å gjøre det.
Kan absolutt anbefale Smallworld.
     - Loyd, Avaldsnes

 Et friskt pust i sjangeren der man kriger om landområder. Fantastiske komponenter som vanlig fra Days of Wonder og temaet har et litt koselig preg over seg, til tross for krigingen :p

Man velger raser (dverger, alver osv) og kombinerer dem med egenskaper (diplomat, berserk osv) og får dermed en komplett rase man byr på. Man spiller så med den rasen helt til man føler den blir for svak. Da vraker man rasen, sender den i decline og byr så på en ny.

Det som er interessant er at man vi få nye komboer i hvert spill; altså det kommer an på hvilke raser/egenskaper som blir satt sammen. Dette vil variere fra spill til spill.

Noen ganger har man opp til 3-4 raser pr spill, andre ganger kan man faktisk klare seg kun med 1 rase.

Spillet er veldig enkelt og det er faktisk ikke så mye flaks/uflaks i spillet. Det eneste er i grunn at man på slutten av hver runde kaster en terning som brukes i den siste krigen pr runde.

Et supert spill jeg anbefaler for de som liker spill som RISK osv.
     - Rune Roman, Sokna

 Dette er et av mine absolutte favorittspill. Enkelt og greit.

SmallWorld handler om en alt for liten verden (ligger i navnet) med alt for mange forskjellige raser (mennesker, dverger, orcer, skjeletter, rottefolk, troll osv. osv. osv.) som kriger mot hverandre. I korte trekk går det ut på at hver spillet velger sin rase, pøser ut brikker og stjeler hverandres landområder, helt til man blir nedkjempet og må innse at det er best å la rasen dø ut. Når man gjør det velger man straks en ny rase og fortsetter spillet (man kan altså aldri slås ut, noe som er kult ettersom alle spillerne da er med hele veien til spillets slutt). Hvor lenge spillet varer avhenger naturligvis av antall spillere (2 - 5). Vinneren er den som ved spillets slutt har mest 'kapital' (man får kapital på slutten av sin egen tur, hver runde, basert på hvor mange områder man på det tidspunktet kontrollerer i tillegg til at forskjellige raser får bonuspoenger for forskjellige områder eller handlinger. Dverger får f.eks. ekstrapoenger for å kontrollere 'mines' og trollmenn for å kontrollere magiske områder).

Det er et veldig enkelt spill med masse action. Dessuten er det lite flaks involvert, hvilket betyr at den spilleren som vinner ofte er den spilleren som faktisk spillte best! Noe flaks er det naturligvis. Dette er mest framtredende når man velger raser, samt i siste angrepsfase for hver runde. Graden av flaks er imidlertid så liten at bare det alene gjør at spillet framstår som et friskt pust i mengden flaksbaserte spill (ikke at disse nødvendigvis er dårlige).

Kvaliteten på spillet er kjempebra. Det er ingen kort, kun tjukke og gode pappbrikker. Designet er også svært gjennomført og artworken er gjennomgående humoristisk, fargerik og gjennomført. Det gjelder både på brikkene, kartene og i manualen.

Det eneste jeg kunne tenke meg å trekke litt for er en elendig regelbok. Første gang jeg skulle spille spillet forstod hverken jeg eller vennene mine noe som helst. Et raskt søk på wikipedia og en youtube-forklaring av reglene viste oss derimot at det egentlig er fryktelig enkelt. Derfor velger jeg å allikevel gi spillet toppkarakter.

Dette spillet anbefaler jeg på det sterkeste til alle som liker enkle og actionfyllte 'ta-over-motstanderens-territorier-spill'. SmallWorld er fantastisk!
     - Vegard, Drammen


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 63,5x88mm STANDARD 100 stk (Passer f.eks. samlekortspill, LCG, Pandemic)
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 63,5x88mm STANDARD 100 stk (Passer f.eks. samlekortspill, LCG, Pandemic)
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 65x100mm EXTRA LARGE 100 stk (Passer f.eks. 7 wonders)
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 65x100mm EXTRA LARGE 100 stk (Passer f.eks. 7 wonders)
Battlemat Tusj - Water Soluble Markers: 4-Pack (Rød, blå, grønn, svart) "overheadtusj"
Battlemat Tusj - Water Soluble Markers: 4-Pack (Rød, blå, grønn, svart) "overheadtusj"
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Brettspill - Clank!
Brettspill - Clank!
Brettspill - Agricola: Family Edition (norsk)
Brettspill - Agricola: Family Edition (norsk)
Lynlåspose - 10x15 cm uten skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 10x15 cm uten skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 6x8 cm uten skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 6x8 cm uten skrivefelt (100 stk)
Brettspill - Patchwork
Brettspill - Patchwork
Kortspill - Hanabi
Kortspill - Hanabi
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear 59x92mm 100 stk
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear 59x92mm 100 stk
Brettspill - One Night Ultimate Werewolf
Brettspill - One Night Ultimate Werewolf
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]