SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Cyclades  Kr 399,00
Kr 619,00 
Du sparer: Kr 220,00 (36%)
Minst 1 på lager i Norge

Antall spillere2-5
Alder 13+
Spilletid60-90 min

Be prepared to travel to the Cyclades archpelago during the golden age of the ancient Greece.

With the blessing of the Gods of Olympus and the support of Mythological Creatures, recruit troops, build ships, create fortresses and construct metropolises. The struggle to bring your people to their highest glory will be legendary!

With Cyclades, Bruno Cathala and Ludovic Maublanc (Mr. Jack, Dice Town) reinvents development and conquest games. In a ninety minutes game, live through an incredible adventure in which soldiers, philosophers, mythological creatures and gods are common.

Engelske regler.


Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Cyclades (nyeste omtale øverst):

 Cyclades er et merkelig spill. Du er en sivilisasjon i øygruppen Cyclades, og målet med spillet er å kontrollere to metropoliser på slutten av en runde. Disse kan bygges, men også tas fra andre spillere. Utifra denne beskrivelsen kan man se at dette på sett og vis er et krigsspill. Man kan bruke militærmakt til å ta fra andre spillere deres øyer, og med det ta fra dem metropoliser eller inntekt. Dette er mer eller mindre den 'amerikanske' delen av spillet.

På den annen side er det også et europeisk spill i den forstand at man ikke får lov til å gjøre hva man vil hver runde. Runden starter med at man ofrer til gudene. Dette skjer via en auksjon, der spillerne i turrekkefølge byr på de forskjellige gudene. I slutten av auksjonen har spillerne alle ofret mest til hver sin gud, og den neste fasen i runden blir da at spillerne gjør det guden i sin godhet lar dem gjøre. Gudene man har å velge mellom er:

-Krigsguden Ares. Ares lar deg bygge og flytte soldater. Man bruker ofte Ares til å invadere andres øyer.

-Havguden Poseidon. Poseidon lar deg bygge og flytte skip. For å invadere en øy må man ha en 'bro' av båter til den, så Poseidon er interessant både for å flytte skip så man kan bygge broer til motstanderens øyer, eller for å ødelegge motstanderes broer.

-Zeus. Zeus gir deg templer og prester. Prester gjør ofringene dine mer attraktive for gudene, her implementert ved at budene du gir i auksjonen koster deg én mindre. Templer gjør det tilsvarende billigere for deg å kjøpe mytologiske skapninger. Zeus kan også 'bytte ut' de tilgjengelige mytologiske skapningene med nye skapninger.

-Athene, visdomsgudinnen(?). Athene gir deg filosofer og universiteter. Disse er i seg selv ubrukelige, men er nødvendige for å bygge en metropolis.

-Apollon. Apollon er 'gratisguden', og den folk typisk tar dersom de ikke har råd til en av de andre gudene. Han gir deg en liten sum penger, og dersom du var den første som tok ham gjør han også at en av øyene dine permanent er verdt én mer i runden. (Så med andre ord +1 income.)


I tillegg til dette finnes også mytologiske skapninger man kan kjøpe. Disse koster mellom to og fire, og har sterke effekter. Det finnes for eksempel en kraken, som man flytter rundt i havet og spiser opp alle båtene den kommer over, eller en pegasus, som lar deg invadere andres øyer selv uten å ha en bro til dem og, kanskje viktigst, selv uten å måtte ha Ares. Noen av dem er mindre nyttige, men jevnt over har de en stor effekt på spillets utfall.Alt i alt liker jeg Cyclades. Auksjonsfasen er spesielt givende og intens, mest fordi den ikke er en helt standard auksjon: dersom noen byr over deg på en bestemt gud må du umiddelbart gi et nytt bud, men du kan ikke by på guden du nettopp ble overbudt på. Dersom noen byr over deg og du vil ha guden du bød på tilbake må du altså først by på en annen gud, bli overbudt, og dernest kunne by på nytt på din opprinnelige gud. Dette gjør at man må planlegge både ett og to trinn frem i tid dersom man vil ende på en bestemt gud, eller hindre en annen spiller i å få en bestemt gud. I tillegg gjør det at spillet funker veldig bra også med færre enn fem spillere, da auksjonsfasen blir desto mer taktisk.

Det er dog også noen ulemper med spillet. I og med at den eneste måten man kan vinne på er å ha to metropoliser og det ikke er noen form for andreplass gjør dette at med en gang en spiller nærmer seg to metropoliser begynner alle å jobbe mot ham. Avhengig av hvor dedikerte spillerne er kan dette gjøre at sluttspillet tar veldig lang tid. Det gjør også at en effektiv måte å vinne på er å forberede seg på å skaffe to metropoliser på én runde. Dette er av og til vanskelig for andre spillere å få med seg at er mulig, som betyr at spill ofte kan slutte med at en spiller helt ut av det blå bygger to metropoliser uten at noen andre har muligheten til å gjøre noe med det. Til en viss grad er dette givende, men det kan også føles litt antiklimatisk.

Alt i alt kan jeg likevel gå god for Cyclades. Det er et forholdsvis ukomplisert krigsspill med en svært interessant auksjonsmekanikk, og byr på mange interessante taktiske muligheter. For 'dedikerte' spillere kan sluttspillet kanskje bli statisk, og da tror jeg et annet, tyngre spill kan være en bedre idé, men for mindre dedikerte spillere er dette et godt valg. Reglene er lette nok til at man kan få med de aller fleste, og temaet er også artig.
     - Karl Erik, Oslo

 Et av de mest interessante konflikt-spillene som er å få tak i. Det er raskt, strømlinjeformet og oppfordrer til interaksjon med andre spillere. Samtidig byr det på et fantastisk theme, og har klart å inkorporere et meget velfungerende økonomielement hvor man ofrer penger (byr mot hverandre) for å sikre seg de forskjellige greske gudenes gunst (noe som er med på å bestemme hva man kan gjøre på turen sin.

Fantastisk godt spill!
     - Vegard, Drammen

 Cyclades.

Opprinnlig et spill jeg ble nysgjerrig på via en youtube video. Det er nå et spill jeg har og spiller ofte! Ikke bare er det et "good looking game" det er også et spill som er lett og forklare bort, men nesten umulig å mestre (har tapt mot nykommere til spillet mange ganger), men dette er for meg positivt. Har enda tilgode og spille dette med 5 spillere som er maks, men har prøvd alle de andre variantene og det føles utrolig bra. Men det beste er at spillet er kort, det betyr at det kan spilles flere ganger på en spillaften.

Om du er mer interessert i spillet anbefaler jeg youtube - The dice tower. Gir deg en god følelse av hvordan spillet fungerer.


Top score fra meg.
     - Kim Andre, Lillehammer
Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Kortspill - The Lord of the Rings LCG The Card Game -  Core Set
Kortspill - The Lord of the Rings LCG The Card Game - Core Set
Kortbeskyttere - Ultra Pro Pro Pro-Fit Inner Sleeve 64x89mm 100stk
Kortbeskyttere - Ultra Pro Pro Pro-Fit Inner Sleeve 64x89mm 100stk
Brettspill - Muse
Brettspill - Muse
Brettspill - Point Salad
Brettspill - Point Salad
Brettspill - Commands & Colors: Ancients Sixth Printing
Brettspill - Commands & Colors: Ancients Sixth Printing
Kortspill - Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game
Kortspill - Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game
Terningpose - 10 x 12,5 cm - Sort
Terningpose - 10 x 12,5 cm - Sort
Terningpose - 10 x 12,5 cm - Grønn
Terningpose - 10 x 12,5 cm - Grønn
Brettspill - Ecos: First Continent
Brettspill - Ecos: First Continent
Kortbeskyttere - Ultra Pro Pro Pro-Fit 60x87mm 100stk
Kortbeskyttere - Ultra Pro Pro Pro-Fit 60x87mm 100stk
Brettspill - Bärenpark: The Bad News Bears
Brettspill - Bärenpark: The Bad News Bears
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]