SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Dungeons & Dragons: Wrath of Ashardalon  
0 på lager - Utgått


Antall spillere1-5
Alder 12+
Spilletid60 min

D&D Boardgame
Bill Slavicsek, Mike Mearls, and Peter Lee

A cooperative game of adventure for 1–5 players set in the world of Dungeons & Dragons.

A heavy shadow falls across the land, cast by a dark spire that belches smoke and oozes fiery lava. A cave mouth leads to a maze of tunnels and chambers, and deep within this monster-infested labyrinth lurks the most terrifying creature of all: a red dragon!

Designed for 1–5 players, this boardgame features multiple scenarios, challenging quests, and cooperative game play.

This game includes the following components:

42 plastic heroes and monsters, 13 sheets of interlocking cardstock dungeon tiles, 200 encounter cards and treasure cards, Rulebook, Scenario book, 20-sided die

Engelske regler.
Spillet kan kombineres med brettspillet Castle Ravenloft.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Dungeons & Dragons: Wrath of Ashardalon (nyeste omtale øverst):

 Etter over 10 års pause fra dungeons and dragons fikk jeg plutselig lyst til å spille en forenklet versjon av rollespillet, uten at jeg trengte spill leder. Av ren tilfeldighet ramlet jeg over de tre "D&D adventure system" spillene fra wizards of the coast.

Å spille "D&D adventure system" spillene vil jeg sammenligne med å spille et avgrenset/forenklet, men ikke ned dummet kampsystem basert på dungeons and dragons. Siden jeg ikke har spilt D&D 4e vet jeg ikke hvor stor forskjell det er mellom dette spillet og kampsystemet i D&D 4e rollespillet, men for meg som er en D&D 3e veteran var det lett å plukke opp gangen i spillet etter å ha lest igjennom den medfølgende regelboken.

Man spiller med "ferdiglagde" karakterer, dette gjør at det er lett å introdusere nye spillere for spillet uten at det tar en hel kveld med regelforklaring og blafring i regelbøker for å lage en karakter for den nye spilleren. Samtidig er karakterene såpass varierte at man får kjenne på styrkene og svakhetene til hver av de, og er dermed avhengig av at spillernes karakterer utfyller hveradre for å lykkes.

Historiene eller motivasjonen for hvert eventyr er ok, men ikke veldig bra. Dette gjør at man ikke ønsker eller trenger å rollespille. Fokuset er derfor på å finne skatter, drepe montere og fullføre eventyret man har begitt seg ut på. Dette føles til tider litt begrensende, og skal man få maksimalt utbytte av spillet må man være kreativ i forholdt til hvordan feller, monstere eller andre hendelser utspiller seg. For spillere som ikke er vant med rollespill kan dette virke påtatt og kunstig. Om man ønsker kan man spille alle eventyrene i en campaign. Det vil si at man beholder skatter og trefeer man får med seg fra tidligere eventyr til neste. Dette er en artig måte å spille spillet på, som motiverer for videre spill. Svakheten der igjen er at spillet ikke tar høyde for at man kan ende opp med mange flotte skatter som gjør at man blir uovervinnelig i forhold til monsterene. I tillegg kan karakteren ikke øke til en høye level enn til level 2.

I likhet med rollespillet dungeons and dragons er alle spillerne på samme lag (med unntak i enkelte eventyr), men siden man ikke har en spill leder må spillerne derfor styre monsterene selv. Dette er løst ved at det er angitt en kunstig intelligens, som beskriver hva monsterene gjør ved forskjellige situasjoner. Hvis en spiller aktiverer en hendelse som gjør at man aktiverer et monster, vil den spilleren kontrollere dette monsteret. Dette gjør at man har en fin flyt i spillet.

Spillet er i all hovedsak en eneste lang kamp mot dungeon'en. Alle hendelser er utgangspunktet der for å ta knekken på spillerne. Dette gjør at man konstant er i fight modus. Det gjelder å holde en strategisk fremdrift, kjempe seg fremover og overleve helt frem til eventyrets mål. Den eneste hjelpen man kan få er ifra skatter man plukker fra drepte monster. Dette gjør at det er viktig å velge karakterer som utfyller hverandre godt.

For å ha kontroll på hvilke egenskaper/ferdigheter som karakteren har tilgjengelig eller har brukt opp for det spesifikke eventyret bruker man kort. Det er også kort for skatter, monstere og hendelser. Dette er en smart løsning, som gjør at man slipper å bruke penn og papir for å holde oversikten. Svakheten med dette systemet er at man fyller bordet med kort og "tokens". Hvis man er 4 spillere rundt et spisebord er det knapt plass til kaffekopper, man er nærmet avhengig av å ha en person som organiserer alle miniatyrene, brikkene og kortene som må trekkes, plasseres og fjernes. Dette mylderet med kort og tokens gjør at det er lett å miste oversikten over hvilken status karakteren din har. Dette gjelder spesiellt om man bare er 2 spillere. Dette gjør at jeg vil si at spillet egner seg best for 3 eller flere spillere.

Produksjonsverdien på spillet er helt topp, flotte umalte miniatyrer som er fargekodede for enklere håndtering. Nydelige kort og tokens, og solide spillbrett. Regelheftet og eventyr heftet er svært gjennomført og oversiktlig. Dette gjør at det er en positiv opplevelse å spille. Selve esken er inndelt i flere kammer for organisering av brikker osv. Dessverre er det en dårlig inndeling i kassen, dette gjør at man må bruke strikker, poser osv. for å skille de ekstremt mange delene som inngår i spillet. Her har wizards gjort en alt for dårlig jobb. Disse brønnene er heller ikke dype nok for å romme alle kortene og brikkene som inngår i spillet. Overflødige kort og brikker må derfor ligge i andre kammer. Dermed blir det svært uryddig i esken.

Spesiellt for wrath of ashardalon er at det er en klassisk dungeons and dragons setting, hvor heltene (spillerne) inntar en eller flere grotter i et fjell med navn firestorm peak. Dette innebærer at man kjemper mot klassiske monstere og hendelsene som skjer i spillet er av en karakter som ikke krever spesiell dyp innsikt i dungeons and dragons universet. Tematikken i spillet er svært gjennomført, og jeg føler det ikke kunne vert gjort på en bedre måte.

Spillet får 4/5 pga dårlig spilleske som det er vanskelig å organisere på en ryddig måte. Man blir praktisk talt tvunget til å tømme den, og heller plassere innholdet på bordet imens man spiller. Derfor fungerer den etter min mening kun for oppbevaring av spillet når det ikke er i bruk.

Jeg vil anbefale spillet for spillere som liker taktiske spill med rollespill element. Men interessen for høy fantasi settinger er nok en klar fordel. Av de tre variantene man får kjøpt «D&D adventure system» spillet i anbefaler jeg at man starter med wrath of ashardalon. Årsaken er at det er det mest lettfordøyelige av de tre for nykommere til dungeons and dragons universet.

Som en sluttkommentar vil jeg påpeke at dette spillet kan kombineres med alle «dungeon command» pakkene og de andre «D&D adventure system» spillene., slik at man skape nærmest uendelig med egenkomponerte eventyr.
     - Stanley, Batnfjorden

 Dette spillet er et flott spill. Det at det er et sammarbeidsspill gjør det ekstra bra sett fra mitt ståsted. At man kan konkurere mot spillet sammen med sine venner gjør at spillet får større omspillverdi. Spillet er godt lagt opp slik at det er akkurat passe vanskelig slik at det kreves litt tankevirksomhet for å komme igjenom. Anbefales å spilles med 4-5 spillere men det kan spilles alene.

Om man liker RPG spill, både på brett og på PC så vi lman ha glede av dette.
Har allerede bestillt meg tilleggspakken Legend of Drizzt.

Er et kjøp vel verdt pengene!
     - Kjetil, Kongsvinger

 Veldig gjennomført spill av høy kvalitet. Det beste dungeon crawl spillet jeg har spilt så langt (har kun spilt et annet, og det var Claustrophobia, som også var veldig gøy.) Spillet er relativt lett å lære, spesielt om man har en viss greie på D&D eller andre rollespill fra før. En annen fin ting er at det er mulig å spille det helt alene, noe som gjør at å lære spillet blir veldig mye enklere, man slipper å knote sammen med noen som høyst sannsynlig kjeder seg mens du driver å leser regelbøker og klør deg i hodet. Ikke at reglene er så komplekse at det vil ta deg timevis å skjønne de, men likevel.

Hver runde føles veldig forskjellig, alt ettersom hvilke klasser som blir valgt. Velger man optimale klasser så kan spillet av og til gå litt for fort og med litt for lite taktikk, men det er fortsatt gøy og gjør at man kan bestemme spilletiden litt selv. Jeg har kun spilt det 3 ganger men merker at det er veldig mye spill for pengene her, selv om det koster litt. Også veldig fint at man kan blande de forskjellige spillene i denne serien litt på samme måte som Heroscape og den slags.

Jeg trekker ett poeng uten og helt vite hvorfor.. Det er vel at det ikke er gøy nok til å få en 5'er. Hadde gitt det en 4.5 om det var mulig.

Veldig høy kvalitet på alt i boksen. Fine figurer, veldig bra kort, character sheets er veldig bra. Super pene tegninger på alt. Dungeon tiles er tykke og fine.
     - ronny, løken

 Et veldig hjelpsomt sett om man er nybegynner, som jeg var da jeg kjøpte det. Man får et lite utvalg av ferdiglagde karakterer, monstre, og adventures i forskjellige vanskelighetsgrader (til og med et man kan spille alene, om man ønsker).

Det er ikke så mye som oppfordrer til å utforske og å leve seg inn i spillet og karakterene ettersom alt er ferdiglaget, men oppdragene leder deg gjennom en ganske underholdende historie og slutt, som burde gi deg noen idéer til videre spill, både som spiller og dungeon master.

Både dungeon tiles og figurene (umalte, men detaljerte) ser ganske greie ut, og kan brukes når/om man bestemmer seg for å lage sin egen kampanje. Spillet forteller deg egentlig ganske lite om reglene og hvilken frihet man har i en skikkelig kampanje, men så er jo dette et brettspill, da.

Jeg mener dette er et must for dem som vil begynne å spille, men syns det blir veldig overveldende å begynne rett på det harde stoffet i regelbøkene, men for allerede etablerte spillere, kan det nok bli ganske kjedelig.
     - Mads, Flaktveit


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Smash Up: Monster Smash
Brettspill - Smash Up: Monster Smash
Brettspill - Betrayal at House on the Hill: Widow's Walk
Brettspill - Betrayal at House on the Hill: Widow's Walk
Brettspill - The Crew: The Quest for Planet Nine
Brettspill - The Crew: The Quest for Planet Nine
Brettspill - Martian Dice
Brettspill - Martian Dice
Brettspill - Paladins of the West Kingdom
Brettspill - Paladins of the West Kingdom
Brettspill - Commands & Colors: Medieval
Brettspill - Commands & Colors: Medieval
Deckboks - Ultra Pro Solid White/Clear
Deckboks - Ultra Pro Solid White/Clear
Deck Dividers - Ultra Pro - 10 pack
Deck Dividers - Ultra Pro - 10 pack
Brettspill - Legacy of Dragonholt
Brettspill - Legacy of Dragonholt
Brettspill - Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island (Portal Games Second Edition)
Brettspill - Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island (Portal Games Second Edition)
Brettspill - A Feast for Odin
Brettspill - A Feast for Odin
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 63,5x88mm STANDARD 100 stk (Passer f.eks. samlekortspill, LCG, Pandemic)
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 63,5x88mm STANDARD 100 stk (Passer f.eks. samlekortspill, LCG, Pandemic)
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]