SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Civilization: The Board Game (Sid Meier's)
[949355]
 
0 på lager - Utgått


Antall spillere2-4
Alder 13+
Spilletid2-4 timer

Designed by Kevin Wilson, Civilization: The Board Game is inspired by the legendary video game series created by Sid Meier. Players are tasked with guiding an entire civilization throughout the ages, taking ownership of your people’s technology, economy, culture, and military, as well as all the choices that go along with them. There are four different paths to victory, and each is riddled with opposition.

In Civilization: The Board Game, 2-4 players take on the roles of famous leaders in charge of historical civilizations, each with their own abilities. Players will be able to explore a module game board, build cities and buildings, fight battles, research powerful technology, and attract great people by advancing their culture. No matter what your play style is, there is a civilization for you!

1 Rulebook, 1 Market Board, 4 Reference Sheets, 6 Civilization Sheets, 20 Map Tiles, 33 Plastic Figures, Nearly 300 Cards, 55 Combat Cards, Hundreds of Markers and Tokens, 6 Trade Dials, 6 Economy Dials

Engelske regler.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Civilization: The Board Game (Sid Meier's) (nyeste omtale øverst):

 Kan på det varmeste anbefale dette spillet. Det tar ca. 1,5 time per spiller, men man får til gjengjeld en omfattende spillopplevelse. Spillet bygges opp fra det små, med kun en liten by uten bygninger, men man er raskt igang med å forme sivilisasjonen sin, med bygninger og teknologier. Og opplevelsen blir bare større etterhvert som spillet går sin gang. Det er veldig tilfredsstillende å bygge seg opp fra ingenting til de avgjørende rundene mot slutten av spillet.

En fordel med rundene er at alle spillerne gjør seg ferdig med den samme fasen før man går videre til den neste. På denne måten er alle på samme sted mentalt sett. Det er også to av fasene man gjør samtidig. Slik unngår man mye av den fryktede nedetiden. Det kan skje etterhvert at en spiller blir sittende og klø seg i hodet mot slutten av spillet for å utnytte byene sine maksimalt. Det kan også være at man blir sittende og vente mens andre spillere utkjemper slag, men de er som regel ikke langvarige og de er ganske underholdende å se på.

Appropos kamp. Det er noen som ikke liker måten man utkjemper slagene på. Men jeg syns det er svært underholdende, og jeg føler at det er et lite mini-game i spillet. Stein-saks-papir-tankegangen er ikke bare framtredende i kampen i seg selv, men også i hvilke units man skal produsere. Produserer motstanderen din mye infanteri, må du selv produsere artilleri, f.eks.

Har ikke mye å utsette på dette spillet, egentlig. Syns det er en knallbra opplevelse. Og nå som den første utvidelsen er annonsert også, sier jeg bare løp og kjøp, og god fornøyelse. :-)
     - Eirik, Notodden

 Civilization har gått en fin runde på både konsoll og PC. Men de har samtidig levert meget god kvalitet og en enorm spilletid for entusiaster. Det siste spillet - Civilization V - har vært nok en stor bauta i spillrekken, og det er dette spillet brettspillet tar utgangspunkt i. Men i og med at det er et brettspill, er det noe eget og unikt.

Det jeg liker godt med brettspillversjonen er at det spilles i samme rom og sammen med andre mennesker. Og ikke minst kan spillet gjøres ferdig på en kveld. Spillet dekkes på bordet, og det tar hele bordet. Det er litt plass til drikke her og der, men uansett så ser det veldig flott og komplisert ut. Det er så mange komponenter at man kan bli skremt av vanskelighetsgraden. Men er det så vanskelig?

Spillet er delt opp i 5 faser, og hver spiller får en grei handout som forklarer hver fase godt og punktlig. I første fase kan man endre politisk styre og/eller bygge ny by. I andre fase samler man inn handelspoeng. I tredje fase er det by-fase. Her kan hver by gjøre tre forskjellige handlinger, og alle er listet pent opp på arket. I fjerde fase kan man flytte på enhetene sine, og til sist kan man forske på nye teknologier.

Det er spillets gang. Men som i dataversjonen er det fryktelig mye å velge blant. Teknologiene er mange, og valgene er vanskelige. For å få lov til å forske på moderne teknologier krever det at du har nok "primitive" teknologier, og dette systemet fungerer godt. Men for å forske trenger man handelspoeng, og det må balanseres mot bygningspoeng, der man kan bygge nye bygninger i byen sin eller trene tropper.

For å vinne spillet kan du velge mellom fire veier. Den første som oppnår toppen på en av disse veiene vinner spillet. Du vinner hvis du...

...klarer å ta over hovedstaden til en annen spiller.
...har dedikert nok poeng til å komme til ende i kulturstiden.
...har tjent opp 15 penger.
...har forsket til romfartsteknologien.

Det er svært forskjellige metoder å vinne på, men alle veiene er godt balansert. Det eneste man må tenke på om man ikke går via militærmakt er å passe seg for den eller de spillerne som evt. velger å gå denne veien. Men de må også skynde seg å stoppe deg dersom du får en jevn strøm med penger, for det er ingen måte å miste dem på, og det samme gjelder kulturpoeng og teknologi.

Hvis du liker strategispill og mange flotte komponenter, så er Civilization et godt valg. Neste gang jeg drar på hyttetur og Risk kommer frem på bordet, så vil jeg glatt trekke frem min medbrakte kopi av Civilization og heller foreslå dette. Det tar like lang tid, og ingen blir slått ut i løpet av spillet. Det er tydelig at Fantasy Flight har brukt god til på å utvikle det, for dette er god kvalitet.
     - André, Jørpeland

 Dette spille var ganske artig men tok lang tid å spille så sørg for at alle som skal være med er klar for en hellaften =)
men ellers har eg ikkje noe negativt å si heller de motsate at spille er fantastisk
     - Kent-Rune, Espeland

 Civilization The Board game.

Som en allerede fan av pc spillet var dette et av mine "must buy" spill.
Forventningene var derfor skyhøye over hvordan dette spillet fungerte, og jeg har tilnå prøvd det et par ganger (4 spillere og 2 spillere, ikke 3 spillere). Kan si allerede nå at spillet fungerer ganske mye bedre med 4 spillere, men 2 spiller varianten er heller ikke så værst, problemet er at det fort kan bli ubalansert. For første runde anbefaler jeg å la være å bruke "wonders".

Selve spillet tar ganske lang tid, særlig når man må forklare det bort i tilleg til å spille. Så for første runde må du nok sette av mer tid en det spillet sier én runde tar. Første gangen for meg tok 5 timer med forklaring til 24 som ikke hadde vært borti spillserien før, det synes jeg ikke var så værst til å være en 2-4 timers spill, men 5 timer er mye.

Selve "explore fog of war" opplegget med "tiles" snudd på hodet var kortvaring. etter 2 - 3 runder så alle hele brettet. Dette var litt kjedlig kanskje, for det kommer ikke flere tiles inn ettervært, så noen new world ville nok neppe finne sted, men det skal sies at spillbrettets størrelse var perfekt i forhold til intensitet og konflikt. Større kunne fort bli kjedlig, tror jeg.

Kamp systemet fungerte overraskende bra. Til å begynne med hadde jeg mine tvil, men det viste seg når alt falt på plass og vi alle forstod mekaniken var det en god vri på et kampsystem i brettspill. For det er noen ting som ikke kommer så klart frem i web videoer og andre omtaler. Dette er teknologikortenes innvirkning på combat. Noen gir deg "wound tokens" som kan plasseres på motspillerens enheter, andre kan helbrede dine tropper og tilslutt plusse på enhentens kampstyrke. Dette gjør at det blir mer en bare stein, saks og papir som det først så ut som.

Spillet tror jeg fungerer best for personer som liker et passivt spill, samtidig tror jeg vinneren ofte blir den som er mest aggressiv, men å være aggressiv alene vil tilslutt felle deg. Så en vinnende strategi er nok å være passiv-aggressiv. Med dette mener jeg at det lønner seg å sikre seg en plass blandt de 2 beste og bygge opp et sterkt forsvar, med mindre målet ditt er Military Victory, da er det den klassiske "Zerg" strategien som fungerer best.

Resten av spillet må nesten bare oppleves. Det er utrolig mye annen dybde i spillet. Det er i min spill omkrets meget godt mottat og spillet viker utrolig balansert når man spiller maks antall spillere. Det er som spillboksen sier: A game of culture, politics and warfare.

Top score fra meg.
     - Kim Andre, Lillehammer


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Triominos
Brettspill - Triominos
Brettspill - Scythe (inkl Automa-utvidelsen)
Brettspill - Scythe (inkl Automa-utvidelsen)
Brettspill - Ticket to Ride Rails & Sails (norsk)
Brettspill - Ticket to Ride Rails & Sails (norsk)
Brettspill - Bang! The Dice Game
Brettspill - Bang! The Dice Game
Brettspill - RISK Game of Thrones (2 brett, 7 factions)
Brettspill - RISK Game of Thrones (2 brett, 7 factions)
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 57x89mm MEDIUM "American Large" 100stk  (Passer f.eks. Citadels, Munchkin)
Kortbeskyttere for brettspill - Dragon Shield Clear 57x89mm MEDIUM "American Large" 100stk (Passer f.eks. Citadels, Munchkin)
Munchkin Zombies 3: Hideous Hideouts
Munchkin Zombies 3: Hideous Hideouts
Army Painter - Spray Aegis Suit Satin Varnish
Army Painter - Spray Aegis Suit Satin Varnish
Brettspill - Star Wars: Imperial Assault  Core Game
Brettspill - Star Wars: Imperial Assault Core Game
Brettspill - Axis & Allies - 1942 Second edition (2nd)
Brettspill - Axis & Allies - 1942 Second edition (2nd)
Palett - Valejo Hvit Plast "eggkartong"
Palett - Valejo Hvit Plast "eggkartong"
Army Painter - Warpaints Washes - Soft Tone
Army Painter - Warpaints Washes - Soft Tone
Klikk her for å se alle brettspill i Spillsjefens nettbutikk.
Klikk her for å se alle utgåtte varer som er tom på lager.
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]