SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Elder Sign  
0 på lager - Utgått


Antall spillere1-8
Alder 13+
Spilletid1-2 timer

Elder Sign is a fast-paced, cooperative dice game of supernatural intrigue for one to eight players by Richard Launius and Kevin Wilson, the designers of Arkham Horror. Players take the roles of investigators racing against time to stave off the imminent return of the Ancient One. Armed with tools, allies, and occult knowledge, investigators must put their sanity and stamina to the test as they adventure to locate Elder Signs, the eldritch symbols used to seal away the Ancient Ones and win the game.

Elder Sign includes:
1 Cardboard Clock, 8 Customized dice, 1 Entrance Reference sheet, 80 Oversized cards, 76 Small cards, 144 Cardboard tokens and markers.

Spillet er på engelsk.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Elder Sign (nyeste omtale øverst):

 Om du føler for å hente stemninga fra Arkham Horror men ikke vil sette av like mye tid eller forholde deg til like mye regler er dette et godt alternativ. Men det er altså mest i stemning at det kan minne om Arkham Horror. Selve spillmekanikken blir en del annerledes. Rent spillmekanisk så er det terninger det meste løses med her og det er en slags Yatzee-mekanikk som brukes. Dette høres sikkert kjedelig ut, men jeg syntes det fungerer veldig bra. Terningkastene blir veldig avgjørende og man sitter og heier på hverandre, dette er tross alt et samarbeidsspill. Dette er også et av de få spillene jeg syntes har vært underholdende å spille solo (men har da spilt med to karakterer).
Jeg vet det står at det kan spilles med åtte personer, men akkurat det tror jeg er en dårlig ide. Vi har spilt en del ganger med fire personer og jeg har ingen planer å spille med flere enn det. 1-4 er altså min anbefaling.
Jeg har også til gode å tape i dette spillet (selv om vi har opplevd å vinne på et siste og helt avgjørende terningkast),, noe som tilsier at det er rimelig enkelt å vinne selv om det gjerne ikke føles sånn når man spiller. Er vant til at det er heller sjelden man vinner i coop-spill og syntes vel kanskje det er den største mangelen her. Vanskelighetsgraden burde vært høyere. Dette kan fikses ved bruk av husregler eller ved å kjøpe utvidelser da disse øker vanskelighetsgraden. Jeg har gått for siste alternativ, altså kjøpe utvidelser :)
     - Øyvind, Tiller

 Tenk deg det verste av det verste, det ondeste av det ondeste, og du kommer ganske nært Cthulhu. Dette er et forferdelig monster (eller gud) som foreløpig er fanget under havet, og når det kommer tilbake kommer til å skape de grusomste mareritt for menneskeheten, og gjøre oss alle til slaver. Det hele kommer til å skje i et gammelt museum. Museet har samlet mange gamle og okkulte gjenstander, og deres nærhet til hverandre skaper ustabilitet. Portalen til et annet univers begynner å åpne seg. Det er din jobb å stoppe dette.

Og hvordan gjør du så det? Du må bruke dine egenskaper som etterforsker, søke skumle og farlige plasser, og bekjempe ondskapen som er der. Og hele spillet baserer seg på terninger! Om du har vært borti Arkham Horror-spillet, så handler dette om akkurat det samme, men tar mye kortere tid, og er absolutt lettere å lære seg. Tiden går mot deg og dine medspillere, og om dere ikke klarer det før tiden har gått for langt, så kommer et forferdelig monster til angrep. Bare ikke la det vinne, da er verden dømt til slaveri.

På din tur kan du velge mellom minst 6 forskjellige plasser i museet. Hver plass har hver sin type utfordring, med tilhørende belønning og straff, avhengig av utfall. En utfordring er flerdelt og har flere oppgaver ved seg. Hver oppgave må løses i sin helhet, ellers er den ikke godkjent. En oppgave består av å samle fra ett til flere symboler på terningene, og du har bare 6 terninger med mindre du har spesialkort som kan gi det opptil 2 til. På disse terningene finner du en Lupe med verdi 1, 2 og 3, et Terror-symbol, en Papirrull og en Hodeskalle. Oppgaven kan for eksempel kreve at du har Luper med verdi 5, 1 Papirrull og 1 Hodeskalle. Da må du på ett kast ha dette, og du kan selvsagt summere Luper sammen.

Om du klarer oppgaven, kan du gå videre på en annen oppgave, eller løse hele utfordringen om det var den siste oppgaven. Men i neste oppgave har du færre terninger, for resten har gått med til oppgaver før denne. Klarer du utfordringren, får du belønning, i form av kort som gir deg spesialegenskaper, eller rett og slett hjelp av en rød og gul terning, som er ekstra kraftige. Men den beste og viktigste belønningen er en Elder Sign. Om du har nok av disse, klarer du å forsegle det fryktelige monstrene for godt, og du har reddet verden.

Klarer du ikke oppgaven, får du prøve på nytt. Men, du må ta en straff. Du må fjerne en av terningene, og du får færre å rutte med videre. Du kan ta var på én av terningene til senere kast, slik at du har sikret deg et av symbolene du vil trenge. Det øker kanskje sjansene for at du får til det som kreves.

Etter hver spillers tur så går tiden videre. Den går 3 timer om gangen, og hver gang den slår midnatt, så skjer det noe uhyggelig. Det kan komme monstre i rommene, eller hovedmonsteret kan nærme seg. Problemet med monstre er at de tilføyer oppgaver til kortene som allerede er der. Noen områder krever at du bruker 6 terninger for å klare det. Og om det kommer et monster til som krever ytterligere 2 symboler, så skjønner du at det blir ganske hårete og tildels umulig. Heldigvis er det ikke alltid så galt med monstre.

Spillets tema kommer ikke helt gjennom, men det føles ofte vanskelig og umulig, helt til det plutselig snur og går den rette veien. Det er spennende i seg selv, men det er ikke pga temaet, men det at ting kan virke fullstendig håpløst til tider. Det er jo en god ting i slike spill. Så om du er ute etter å bli dratt inn i historien her, bør du søke noe annet, som for eksempel Arkham Horror. Om du ønsker et lettfattelig Yatzy-aktig spill der du har flere valgmuligheter og anledning til å påvirke resultatene, så er dette et spill for deg. Og at det er samarbeid gjør alle til vinnere eller felles tapere mot spillet.
     - André 'Takras', Tau

 Underholdende og utrfordrende spill. Du er nokså prisgitt terningene, men kan påvirke oddsen betraktelig, krever bare litt planlegging.
     - Anel, Drammen

 Først av alt, dette er et relativt enkelt spill sammenlignet med de spillene brettspillentusiaster kan finne det naturlig å sammenligne det med (hint: Arkham Horror). Men har man forventningsnivået på rett plass, er det ganske så bra.

Veldig kort fortalt går spillet ut på å legge ut lokasjonskort/utfordringer på bordet. Man kan så velge å forsøke å "løse" den lokasjonen man måtte ønske, og få belønningene som står på kortet (eller straffen, dersom man feiler). Hver fjerde runde er det midnatt, og da slår et ekstra kort til samt eventuelle midnattseffekter på kort som ligger på bordet. Med andre ord har man et visst tidspress på seg.

Det er ikke til å komme rundt at mekanikken er gjentatte terningrull. Det betyr derimot ikke at man er prisgitt terningenes resultat. Det er en rekke egenskaper og gjenstander man kan benytte seg av for å manipulere resultatet. Eksempelvis kort som gir deg mulighet til å plukke ut noen terninger og rulle igjen, eller som lar deg konkret overstyre en terning og snu den til det du ønsker, eller som rett og slett gir deg flere terninger og dermed større sjanse for å rulle det du har behov for.

Mekanikken er med andre ord enkel, men det er rom for å tenke strategisk i form av å evaluere hvor stor risiko du ønsker å ta. At det blir midnatt hver fjerde runde spiller og inn. Noen ganger ligger det kort på bordet med midnattseffekter man absolutt ikke ønsker skal slå til. I stedet for å kaste seg over en vanskelig utfordring kan man bygge seg opp via lav-risiko kort, og utsette det vanskelige til så nærme midnatt som mulig for å øke sjansen for å klare det. Eventuelt kan man velge å heller endre strategi til å kompensere for straffen man får en gang i døgnet og la det ligge.

Etter å ha spilt noen runder av spillet, føles det ikke lenger i nærheten av like tilfeldig som "rull terninger" skulle tilsi. Klart, noen ganger har terningene urimelig mye i mot deg, eller man har veldig uflaks med kortene man trekker, men etter de første par rundene er det åpenbart at valgene jeg tar i høyeste grad har relevans for resultatet.

For å konkludere: dette er et veldig enkelt og greit lite spill. For entusiaster er det godt egnet som oppvarming eller for ta kål på 30-60 minutter på egen hånd (det fungerer helt fint med 1 spiller). Tilsvarende kan det være et fornuftig neste ledd etter å ha "lurt" noen nye inn i sjangeren via Talisman eller lignende ekstremt enkle "hakket over Ludo" spill.
     - Frode, Drammen

 Dette spillet kan jeg desverre ikke anbefale noen å kjøpe. Det sies å være en lettere og raskere versjon av det klassiske Arkham Horror. Det er en sannhet med modifikasjoner. Begge spillene foregår riktignok i det samme universet og bygger på Call of Cthulhu-mytologien, men der stopper også likhetene. Historiemessig er Elder Sign utrolig platt og man føler seg på ingen måte at man tar del i mytologien det heller omhandler. I Arkham Horror, derimot, er det tidvis vanskelig å ikke leve seg inn i det som foregår. Videre er spillet alt for simpelt og fremstår som lite annet enn en nyversjon av Yatzy som man noe mislykket har prøvd å lime sammen med Call of Cthulhu-universet. Spillet går ut på å rulle en rekke terninger. Kun.

Dette spillet kan jeg derfor ikke gi annet enn karakteren 1/5. Til de som allikevel syns det virker interessant vil jeg heller anbefale Arkham Horror.
     - Vegard, Drammen

 Om du liker Arkham Horror, og kunne tenke deg en speed up light-versjon, er dette spillet å anbefale! Var litt betenkt på terningbruken, men ble posititvt overrasket over hvor actionfylt mekanikken er. Anbefales!
     - Rune, Husnes


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - T.I.M.E Stories: A Prophecy of Dragons
Brettspill - T.I.M.E Stories: A Prophecy of Dragons
Brettspill - Terraforming Mars
Brettspill - Terraforming Mars
Brettspill - Chronicles of Crime
Brettspill - Chronicles of Crime
Brettspill - Dixit (engelsk)
Brettspill - Dixit (engelsk)
Brettspill - Mysterium (norsk)
Brettspill - Mysterium (norsk)
Brettspill - The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth - Dwellers in the Darkness Figure Pack
Brettspill - The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth - Dwellers in the Darkness Figure Pack
Brettspill - Eldritch Horror: The Dreamlands
Brettspill - Eldritch Horror: The Dreamlands
Brettspill - Pandemic (norsk)
Brettspill - Pandemic (norsk)
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Arkham Horror the Card Game LCG -  Core Set
Arkham Horror the Card Game LCG - Core Set
Kortspill - Fungi (oks Morels)
Kortspill - Fungi (oks Morels)
Brettspill - Eldritch Horror: Strange Remnants
Brettspill - Eldritch Horror: Strange Remnants
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]