Spillsjefen Logo Noe du leter etter?
 Skriv det inn her:
 

Spillsjefen elsker spill.
Derfor har vi bra service, stort utvalg og lave priser.
Noe du savner? Klikk her - Spillsjefen tar saken!
Allerede kunde? Logg inn   Ikke kunde ennå? Registrer deg 
Gratis Frakt Klikk her
Hjem Brettspill Samlekort LEGO Miniatyr Kortspill Rollespill Puslespill Gadgets Tilbehør Diverse Siste Nytt
Min konto  Handlevogn  Kasse  
  Hjem » Produktkatalog » Alle brettspill » Strategi Min konto  |  Handlevogn  |  Kasse  |  Hjelp
Kategorier
Brettspill
Arkham Horror
Axis & Allies
Carcassonne
Dominion
Exit
Memoir'44
Monopol
Risk
Settlers
Talisman
Tantrix
Thunderstone
Ticket to Ride
Årets spill
Alle brettspill
  Best likt
  Kommer
  Modern Classics
  Nedsatt pris
  Pakketilbud
  Ryddesalg brettspill
  Ryddesalg kortspill
  Spill på norsk
  Terningkast 5 eller 6
  Tilbehør
  Årets Spill
  Abstrakt strategi
  Actionspill
  Barnespill
  Familiespill
  Klassisk
  Quiz/Trivia
  Reisespill
  Samarbeidsspill
  Selskapsspill
  Strategi
    Agricola
    Cosmic Encounter
    Descent
    Dice Masters
    Galaxy Trucker
    Mage Wars
    Pandemic
    Power Grid
    Quarriors
    Small World
    Star Wars Imperial Assault
    Super Dungeon Explore
    Thunderstone
  Andre verdenskrig
  Byutvikling
  Dyr
  Eventyr
  Fantasy
  Farming
  Filmer og TV
  Horror
  Humor
  I luften
  Industri og produksjon
  Kamp
  Landbruk
  Mytologi
  Pirater
  Politikk
  Science Fiction
  Sivilisasjon
  Sport
  Til sjøs
  Tog
  Transport
  Videospill
  Zombies
  Økonomi og handel
Informasjon
Fraktinformasjon
Kjøpsbetingelser
Ofte stilte spørsmål (FAQ)
Hvordan handler jeg?
Nyhetsarkiv
Om Spillsjefen
Kontakt Spillsjefen

Klikk her for infosenter
Brettspill - Settlers fra Catan 4th Edition (norsk)  
0 på lager
- Utgått


Antall spillere3-4
Alder 10+
Spilletid75 min
Terningkast 5 i VGVG

I over 15 år har Klaus Teubers klassiske brettspill begeistret millioner av spillere over hele verden - og antallet stiger dag for dag!

Catan...
... var navnet du og dine medreisende ga øya da dere oppdaget den.
Dere er øyas første beboere. Først bygges det hus, så følger veier. Det driver handel med råstoffer og husene blir til byer. Noen perioder er det overflod av leire, i andre av malm. Gjennom smarte byttehandler åpner det seg nye muligheter - for både deg og dine medspillere.

Ganske snart blir det trangt om plassen på øya, og slik begynner en strid om land, råstoffer og makt. Til slutt er saken klar - det kan kun være èn hersker over Catan. Blir det deg som blir den mest suksessrike nybyggeren?

Ta imot utfordringen!

Norske regler.

Spillet er på norsk.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv. Velkommen skal du være! :)
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Settlers fra Catan 4th Edition (norsk) (nyeste omtale øverst):

 "Settlers of Catan" er en klassiker i brettspillsammenheng. Det har langt på vei fått æren for å ha skapt hele "eurogame"-sjangeren. Dessverre er det en klassiker som ikke har holdt seg spesielt godt, og det har blitt forbigått av en lang liste med nyere og bedre spill.

Hovedproblemet til "Settlers of Catan" er at mye i spillet er tilfeldig. Hvis du for eksempel er uheldig med plasseringen av brikkene dine vil du sannsynligvis oppleve at du ikke får inn nok ressurser på terningkastene dine. Da får du mange runder hvor du har svært lite å gjøre. Du blir bare sittende å vente på neste runde for å se om det går bedre da.

Spillet har ikke "player elimination", men noe som er enda værre etter min mening; du kan fort ende opp i en slik posisjon at du i praksis er eliminert fra spillet, men må fortsatt være med å spille uten sjanse til å vinne.

Konklusjon; mitt råd er å styre unna "Settlers of Catan". Google "dice tower top 10 eurogames" og skaff deg ett av spillene fra den listen i stedet.
     - Niels, OSLO

 Dette var det første spillet jeg kjøpte etter at interessen for brettspill kom over «monopol og risk»-nivå. Jeg har spilt det sønder og sammen med venne mine og hatt mye morro.

Men jeg tok det frem igjen en dag etter at det har ligget innerst i skapet i flere år. Og nå legger jeg merke til en del mangler. Blant annet kan man være veldig uheldig om man setter opp brettet «random». Får man ikke satt opp bygningene slik at man når tak i de viktige ressursene fra starten blir at man må vente på å få de rette terningkastene for å komme seg videre.

Samtidig har utviklingskort og riddere litt liten funksjon. Ja, ridderkort kan flytte røveren, men det er alt. Dette spillet lider også under «poeng-forbannelsen». Man teller hele tiden poeng. Plutselig får noen nok poeng til å vinne og spillet er over. Det mangler den store finalen som man får i spill som Risk, men det er smak og behag.

Dette spillet kommer derimot virkelig til sin rett om man har utvidelsen «Byer og riddere». Klikk deg inn på det om du vil lese mer om det. Den utvidelsen løfter spillet fra en 7 til en 9 i min bok.

Men alt i alt, veldig bra begynnerspill og definitivt et spill som forhåpentligvis vil lede deg videre inn i den fantastisk brettspill-verdenen.
     - Adrian, Trondheim

 Settlers fra Catan er en klassiker som de aller fleste kjenner til. For min del var det nettopp dette spillet som introduserte meg for brettspillhobbyen. Derfor har det også en viss nostalgisk verdi i min personlige samling.

I spillet skal hver spiller gjøre sitt for å høste og utnytte de tilgjengelige ressursene på øya Catan, og bruke disse til å bygge den mest imponerende nybyggerkolonien. Dette gjøres ved bruk av terninger, som hver runde avgjøre hvilke ressurser som høstes den runden, og hvilke spillere som får nyte godene av det. Etter dette står spillerne fritt til å bytte ressurser seg imellom i håp om å gjøre handelen som gjør at man til syvende og siste kan stikke av med en seier. Problemet er bare at det også er en røverbande på ferde, som er ute etter å stjele spillernes ressurser og skape mest mulig hodebry.

Konseptet er enkelt og tidvis genialt. Dessverre har flere spillet kommet til i ettertid som gjør det samme som Settlers, bare bedre. Som et "gamer's game" er derfor Settlers noe utdatert og har ikke bestått tidens test. Som barnevennlig familiespill eller som introduksjonsspill for nybegynnere er det imidlertid en sikker vinner!
     - Vegard, Drammen

 Har ikke så veldig mye og si om dette spillet utenom at jeg ELSKER det. Kjempe artig spill. Lett og lære. Mange timer med gøy spilling
     - Benedikte, Fyllingsdalen

 Settlers er knallskøy for alle og enhver. Varisjonene i brettet gjør at man må legge om taktikken hver eneste runde - det som fungerte sist runde funker aldeles ikke neste runde. Man får også satt vennskap på prøve når man overkjører hverandre, blokkerer med tyven og snor seg til seier. Fantastisk moro hver eneste gang!
     - Rolf-Arne, Bodø

 Settlers er et spill for hele familien fra alder 10 år. Det som er artig med dette spillet er at den som ser ut til å ligge dårligst ann i starten av spillet fort kan ende opp som vinneren. Det hele handler om litt flaks, taktikk og dyktighet/erfaring med spillet :) . Når du har spit det noen gangner er utvidelse å anvefale. Du vil alltid få en god spillkveld med venner hvis du velger dette spillet
     - Hanne E., Trondheim

 Settlers er lett å lære, morsomt å spille og holder nok variasjon mellom hver gang du spiller, til at det omtrent aldri vil gå ut på dato. Et kjempeflott spill, som både nybegynnere og viderekomne vil kunne nyte.

Det skal sies at spillet baserer seg litt vel mye på "luck of the dice" enn rene ferdigheter, til å stimulere de mest hardbarkede brettspillere, og selve spillbrettet kan bli litt vel trangt når man spiller fire spillere. Skal man absolutt spille med fire personer (eller mer), anbefales en ekspansjon i tillegg.
     - Runar, Lillehammer

 Kongen over "gateway"-spillene, spillene som er en portal inn i den fantastiske verdenen fylt av GODE brettspill. Etter år med hjernedød ludo, uendelig forutsigbart monopol og forferdelig ubalansert risk, så er det som en åpenbaring å spille noe så elegant som Settlers of Catan.

Er du blant de uinvidde så nøl ikke lenger: prøv settlers og se hva brettspill kan være.
     - Ainar, asker

 Settlers of Catan er utvilsomt blant favoritt-brettspillene i familien min, og er absolutt blant de beste brettspillene som har kommet ut de siste 20 årene. Selv om det inneholder en del flaks (som alle spill som bruker terninger jo gjør til en viss grad), er det en stor del strategi involvert også, og jo flere spillere som er med, jo vanskeligere blir det å herske over Catan.
     - Marius, Alta

 ELSKER DET !
Det er så gøy. Jeg tar det med hele tiden på hytta og spiller det hver kveld.
Det gøye er nok selve handlingen og hvordan spillet er laget.
Spillet er som monopol - det tar tid, men det er jo bre bra :D
     - elias, kristiansand


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Magic the Gathering - Duel Deck -   Mind vs. Might
Magic the Gathering - Duel Deck - Mind vs. Might
Kortspill - Summoner Wars: Alliances Master Set
Kortspill - Summoner Wars: Alliances Master Set
Magic the Gathering - Duel Deck -   Elves vs. Inventors
Magic the Gathering - Duel Deck - Elves vs. Inventors
LEGO - Ninjago - Fire Mech
LEGO - Ninjago - Fire Mech
Plush - Ty Teeny Tys Pocket - Penguin
Plush - Ty Teeny Tys Pocket - Penguin
Pokemon Collection Box Dragonite EX
Pokemon Collection Box Dragonite EX
Ultra Pro 9-pocket Portfolio Samlealbum - Pokeball  for Pokemon
Ultra Pro 9-pocket Portfolio Samlealbum - Pokeball for Pokemon
Army Painter - Spray Base Primer Matt Black
Army Painter - Spray Base Primer Matt Black
Magic the Gathering - Kaladesh  Booster
Magic the Gathering - Kaladesh Booster
Terning D6 12mm - Jewel Red Ruby - Gjennomsiktig (runde hjørner) - 36 stk
Terning D6 12mm - Jewel Red Ruby - Gjennomsiktig (runde hjørner) - 36 stk
Vallejo Game Color Metal - Gun Metal (tilsvarer Citadel Leadbelcher/Reaper Shadowed Steel)
Vallejo Game Color Metal - Gun Metal (tilsvarer Citadel Leadbelcher/Reaper Shadowed Steel)
Kortspill - The Resistance: Avalon (engelsk)
Kortspill - The Resistance: Avalon (engelsk)
Klikk her for å se alle brettspill i Spillsjefens nettbutikk.
Klikk her for å se alle utgåtte varer som er tom på lager.
Utvalgte varer
Brettspill - Gloomhaven (Retail Version) Brettspill - Gloomhaven (Retail Version)
Kr 1299,00
 

Brettspill - Wasteland Express Delivery Service Brettspill - Wasteland Express Delivery Service
Kr 449,00 Kjøp nå 

Brettspill - My Little Scythe Brettspill - My Little Scythe
Kr 479,00 Kjøp nå 

Brettspill - Race for the Galaxy Utvidelse - The Gathering Storm Brettspill - Race for the Galaxy Utvidelse - The Gathering Storm
Kr 249,00 Kjøp nå 

Brettspill - Pandemic (engelsk) Brettspill - Pandemic (engelsk)
Kr 299,00 Kjøp nå 

Brettspill - Archipelago: War & Peace - max 1 per bestilling Brettspill - Archipelago: War & Peace - max 1 per bestilling
Kr 79,00 Kjøp nå 

Brettspill - Mysterium (norsk) Brettspill - Mysterium (norsk)
Kr 299,00 Kjøp nå 

Brettspill - Azul (engelsk) Brettspill - Azul (engelsk)
Kr 389,00 Kjøp nå 

Brettspill - 7 Wonders (norsk) Brettspill - 7 Wonders (norsk)
Kr 279,00 Kjøp nå 

Brettspill - Smash Up: The Obligatory Cthulhu Set Brettspill - Smash Up: The Obligatory Cthulhu Set
Kr 159,00 Kjøp nå 

Tips en venn
 
Fortell noen du kjenner om dette produktet.
Leketøybransjens Fellesråd Spillsjefen bruker Klimanøytral Servicepakke[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]

Bilder, navn og logoer er kopibeskyttet.
Kopiering av innhold til kommersielt bruk uten tillatelse forbudt.
posten logovisa logomastercard logopaypal logo