SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Descent: Journeys in the Dark (Second Edition)
[DJ01]
 Kr 669,00
Kr 919,00 
Du sparer: Kr 250,00 (27%)
1 på lager i Norge

Antall spillere2-5
Alder 14+
Spilletid1-2 timer

Descent: Journeys in the Dark Second Edition is a board game in which one player takes on the role of the treacherous overlord, and up to four other players take on the roles of courageous heroes. Featuring double-sided modular board pieces, countless hero and skill combinations, and an immersive story-driven campaign, Descent: Journeys in the Dark Second Edition transports heroes to a vibrant fantasy realm where they must stand together against an ancient evil.

This updated version of the classic board game of dungeon-delving adventure features a host of enhancements, including new heroes and monsters, streamlined rules, a class-based hero system, campaign play, and much more.

Whether you’re a newcomers or a veteran, you’re sure to appreciate Second Edition’s new heroes and monsters, streamlined rules, class-based hero system, campaign play, and much more!

Descent: Journeys in the Dark Second Edition includes:
A rulebook and quest guide, Eight hero figures and 38 monster figures, Nine custom dice, Nearly 250 cards, 48 Map tiles, Over 150 tokens

Spillet er på engelsk.
For å bruke monstre og helter fra 1st Edition Descent og utvidelser trenger du Descent: Journeys in the Dark Second Edition Conversion Kit.


Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) (nyeste omtale øverst):

 Solid og underholdene "dungeon crawler" med kvalitet i alle ledd!

I dette spillet kjemper 1 - 4 helter mot en "overlord" gjennom et fler-episoders scenario, en slags D&D-light hvor fokuset er på kamper og DM-/GM-en er ute etter å ta heltene. Spillet er delt opp i to akter, hvor spillerne kan velge hvilke eventyr de vil gå gjennom, og disse valgene, samt hvem som vinner hver runde, avgjør hva som er tilgjengelig av oppdrag, utstyr og ferdigheter i akt 2 og finalen.

Overlorden styrer monstrene som kjemper mot heltene og har dessuten et utvalg kort som kan spilles ved ulike tidspunkt i runden (både overlordens og heltenes tur) som kan gjøre ting som å få heltene til å dælje løs på hverandre eller får monstrene til å kunne angripe oftere. Heltene kan velge mellom 8 ulike karakterer som tilhører 4 ulike klasser. Hver karakter kan velge en spesialisering innenfor sin klasse, RPG-spillere vil kjenne igjen typene ranger, cleric, necromancer osv.

Gjennom campaignen vil både helter og overlord kunne bruke XP for å gjøre karakteren sin sterkere og bedre, og heltene kan dessuten finne og kjøpe utstyr, som bedre våpen og rustninger. Dette gir en morsom kontinuitet mellom hver gang man spiller, og gir en slags rollespill-feeling.

Campaignen byr på mye spilletid (regelboka oppgir ~20 timer på en gjennomspilling), og kan kjøres gjennom flere ganger, hvor igjen valg av oppdrag og hvem som vinner vil avgjøre utfallene senere. Karakterene og klassene er varierte, og åpner for ulik dynamikk og spesialiseringer. Utrolig mye moro! Spillet kan også spilles i "epic play"-modus om en er mer interessert i å bare spille en enkeltstående omgang.

Spillkomponentene i seg selv er veldig gode. Miniatyrene for monstrene og heltene er fine og detaljrike, selv om det er nedtur at overlordens spesial-løytnanter ikke har miniatyrer, bare papp-tokens. Blir ganske anti-klimaks når de sterkeste fiendene til heltene er små, flate papprundinger. Miniatyrer kan kjøpes som en ekstra pakke, så vidt jeg har forstått. Komponentene som utgjør spillebrettet er veldig forseggjorte og ser bra ut.

Noen av minusene er at noen av oppdragene kan være ganske ubalanserte, og de aller fleste er "førstemann til å komme seg fra A til B", eller "drep X før han slipper unna", noe som gjør at karakterer som ikke kan bevege seg langt ender opp som ganske ubrukelige.

Alt i alt en utrolig bra "dungeon crawler" med underholdene elementer av rollespill og strategi. Pakken inneholder mye og har solide spillkomponenter. Det finnes også mange expansions til spillet om man ønsker mer!
     - Rune, Oslo

 Dette spillet er utrolig morsomt, enkelt å lære samt liker måten heltene må stå sammen for å bekjempe overloarden.. Anbefalles!!
     - Inge-Andre, Oslo

 Ut på eventyr i en verden fra Runebound!

Bare for å si det med en gang, descent er veldig gøy! Det krever imidlertid at en av spillerene er villig til å spille mot de andre heltene som den onde overlorden. Jeg er alltid den onde mot barna som prøver å slå meg. Heltene velges fra de medfølgende kort/figurer men kan også importeres fra Runebound spillene (og utvidelsene) via descent 2.0 conversion kit. Jeg har ganske mye Runebound spill så dette var et lett valg for meg. Heltene sammarbeider så mot å utføre de oppdragene som det valgt scenarioet gir og de får da en score basert på om de lykkes eller ikke. Underveis kan de finne nye ting og gull som de så drar med seg inn til byen (sammen med XP). Der kan de kjøpe nye ting, rustninger, sverd osv fra markedet. XP, eller erfaringspoengene brukes til å oppgradere helten med nye egenskaper - så er det ut på nytt eventyr. Uansett om heltene taper eller ikke går ferden videre. Siden de ikke kan dø (noe som er fint for den som får mye juling tidlig i spillet) drives hele følget fremover. Den onde overlorden styrer monstrene og kan utløse feller eller bruke magi basert på hvilke kort han trekker. Kortstokken bygges opp utfra opptjente erfaringspoeng (mer til den onde om heltene ikke lykkes med oppdragene) og blir altså mer onde og skadelige ettersom spillet pågår. For å spille hele historien må man nok bruke mange kvelder og slikt sett gir spillet god underholdningsverdi. Skriv opp status og hvilket utstyr hver enkelt helt har så kan man enkelt ta spillet opp igjen etter en tid. Finnes det noen minus? Tja - ikke mange faktisk. Det er litt irriterende at den ondes figurer (ikke monstrene men antihelter om man vil) ikke er med annet enn som papp-figurer. Vi løser dette med å bruke helter fra Runebound som ligner mest. Det fungerer fint. En sterk 5er på terningen!

Odd-Gunnar, Tromsø
     - Odd-Gunnar, Kvaløysletta

 Utmerket "dungeon crawler" for 2-5 spillere.
Spillet er raskere og mer strømlinjeformet i denne andre andren utgaven.
Komponentene er av toppkvalitet, Fantasy Flight leverer.
     - Anel, Drammen

 JAAAA!! Kan nesten ikke vente!
     - Marton, HAFRSFJORD


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Palett - Valejo Hvit Plast "eggkartong"
Palett - Valejo Hvit Plast "eggkartong"
Malesett - Army Painter Mega Paint Set
Malesett - Army Painter Mega Paint Set
Brettspill - Star Wars: Imperial Assault  Core Game
Brettspill - Star Wars: Imperial Assault Core Game
Brettspill - Dominion (Second Edition)
Brettspill - Dominion (Second Edition)
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Clear 57x89mm 50stk  Sleeves Pakketilbud (10 stk)
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Clear 57x89mm 50stk Sleeves Pakketilbud (10 stk)
Lynlåspose - 10x15 cm uten skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 10x15 cm uten skrivefelt (100 stk)
Brettspill - Codenames (norsk) - Årets Selskapsspill 2015
Brettspill - Codenames (norsk) - Årets Selskapsspill 2015
Brettspill - Risk Legacy
Brettspill - Risk Legacy
Brettspill - Elder Sign
Brettspill - Elder Sign
Brettspill - Flash Point: Fire Rescue (second edition)
Brettspill - Flash Point: Fire Rescue (second edition)
Brettspill - Imperial Settlers
Brettspill - Imperial Settlers
Brettspill - 7 Wonders: Cities (engelsk 2nd edition)
Brettspill - 7 Wonders: Cities (engelsk 2nd edition)
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]