Spillsjefen Logo Noe du leter etter?
 Skriv det inn her:
 
Spillsjefen elsker spill.
Derfor har vi bra service, stort utvalg og lave priser.
Noe du savner? Klikk her - Spillsjefen tar saken!
Allerede kunde? Logg inn   Ikke kunde ennå? Registrer deg 
Gratis Frakt Klikk her
Hjem Brettspill Samlekort Miniatyr Kortspill Rollespill Puslespill Gadgets Tilbehør Diverse Siste Nytt
Min konto  Handlevogn  Kasse  
  Hjem » Produktkatalog » Alle brettspill » Strategi Min konto  |  Handlevogn  |  Kasse  |  Hjelp
Kategorier
Brettspill
Arkham Horror
Axis & Allies
Carcassonne
Dominion
Exit
Memoir'44
Monopol
Risk
Settlers
Talisman
Thunderstone
Ticket to Ride
Årets spill
Alle brettspill
  Best likt
  Kommer
  Lagerrydding brettspill
  Lagerrydding kortspill
  Modern Classics
  Nedsatt pris
  Spill på norsk
  Terningkast 5 eller 6
  Årets Spill
  Abstrakt strategi
  Actionspill
  Barnespill
  Familiespill
  Klassisk
  Quiz/Trivia
  Reisespill
  Samarbeidsspill
  Selskapsspill
  Strategi
    Agricola
    Cosmic Encounter
    Descent
    Dice Masters
    Galaxy Trucker
    Mage Wars
    Pandemic
    Power Grid
    Quarriors
    Shadows of Brimstone
    Small World
    Star Wars Imperial Assault
    Super Dungeon Explore
    Thunderstone
  Andre verdenskrig
  Byutvikling
  Dyr
  Eventyr
  Fantasy
  Farming
  Filmer og TV
  Horror
  Humor
  I luften
  Industri og produksjon
  Kamp
  Landbruk
  Mytologi
  Pirater
  Politikk
  Science Fiction
  Sivilisasjon
  Sport
  Til sjøs
  Tog
  Transport
  Videospill
  Zombies
  Økonomi og handel
Informasjon
Fraktinformasjon
Kjøpsbetingelser
Ofte stilte spørsmål (FAQ)
Hvordan handler jeg?
Nyhetsarkiv
Om Spillsjefen
Kontakt Spillsjefen

Klikk her for infosenter
Brettspill - Eclipse: New Dawn for the Galaxy  
0 på lager - Utgått


Antall spillere2-6
Alder 14+
Spilletid30 min/spiller

Eclipse
-- New Dawn for the Galaxy

A game of Eclipse places you in control of vast interstellar civilizations, competing for success. You will explore new star systems, research technologies and build spaceships to wage war with. There are many potential paths to victory, so you need to plan your strategy according to the strengths and weaknesses of your species while paying attention to the other civilizations' endeavors.

In the core of Eclipse, there are innovative resource management and action selection mechanisms. Even though you explore space and take over new sectors on the common game board, all the production and resource management is done conveniently on your own player board. The upkeep cost of your civilization rises rapidly as you take more actions and the area you control increases. This creates an interesting balancing problem and restrains the exponential growth of the civilizations.

Eclipse is an epic empire building game that even with full player count can be played under three hours. Euro-type game mechanisms offer a smooth gameplay and minimize the downtime. Nevertheless, Eclipse has a lot of details and theme woven seamlessly into the game. For example, you may design your own starships: each player has four ship types that they can build and design as they will. The technology tree also has a new, non-linear system.

Eclipse has seven different species for you to choose from. Each player can either play as Terrans (ie. humans) or one of the unique alien species. Each species has different characteristics and abilities. The modular board and the dynamic technology tree ensure that each session of Eclipse is unique!

Spillet er på engelsk.
Vinner av Golden Geek Game of the Year og Best Strategy Game 2012.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Eclipse: New Dawn for the Galaxy (nyeste omtale øverst):

 Hva?
4X i verdensrommet på sitt beste. En lautapelit-streamlinet opplevelse som klarer å være både episk og RELATIVT kjapt spillt og RELATIVT kjapt forklart

For hvem?
Folk som liker Sci-fi, episke brettspill og/eller elegant spilldesign

For og imot
Spillet tar sin tid! Det kan være "imot" for noen
- oppdagelse og kamp er noe flaks-dreven
- illustrasjonene er fort glemt når spillet begynner å flyte, men er også lett å glemme
+ det mest strømlinjet 4X spill
+ kan spilles og funker veldig bra med alle antall
+ mens reglene og vedlikhold under spillet og grafikken er ganske reduserte er det likevel mye stemming i boksen
     - helge, ås

 Omtalen er skrevet av Lukas, 6 år:
Elipse er morsomt. Jeg rangerer det som bedre enn Talisman, og jeg synes det er morsommere å spille Eclipse med mamma og pappa enn å spille Hearthstone med syd-koreanere på iPaden. Eclipse tar lang tid. De svarte romskipene er kulest, men det er fordi pappa har kjøpt expansion Ship Pack One.
Jeg liker best å spille alien. Min favoritt er Orion Hegemony. Jeg synes han er morsom fordi han er så veldig sterk og fordi han begynner med en Cruiser istedenfor en Interceptor. På den måten får man en fordel fremfor de andre spillerne når det gjelder å slåss. Det som er dumt med ham er at man må bytte fire rosa ( forskningskapital) for å få en oransje.
Hvis du er ett barn som skal begynne å spille Eclipse er mitt råd at du skal være en alien, ikke forstyrre de voksne når de tenker hardt på sitt neste trekk, begynn med å utforske mest mulig og når du har kjempesterke skip er det lurt å angripe det galaktiske senteret. Lykke til!
     - Jenny, Oslo

 Jeg digger Science-Fiction. Det tillater for så utrolig mye fantasifulle kreasjoner og historier, med rare skapninger fra fremmede steder. Og ikke minst, så foregår det gjerne i verdensrommet. Men siden jeg liker sci-fi, er det ekstra viktig at et spill med dette som tema klarer å levere!

Eclipse: New dawn for the galaxy handler om å utforske galaksen, møte på fremmede raser og ikke minst krige mot hverandre med sine stjerneskip. På veien skal du forske på teknologi, forsterke romskipene dine, kolonisere planeter for å utnytte deres ressurser og ikke minst ha en solid inntekt. Du er en av flere raser som prøver å gjøre dette helt samtidig, og det er viktig å ikke bli overkjørt av de andre. Som du skjønner så er det mange ting å holde styr på her, og derfor kan spillet virket ganske så kompleks. Men det er faktisk ikke tilfellet.

Dette er et spill uten et fast spillebrett. Spillebrettet blir formet underveis og består av sekskantede brikker med forskjellige planeter på seg - om noen i det hele tatt. For å reise mellom disse brikkene, må du gjennom ormehull, og det er ikke alltid at dette er tilgjengelig mellom to brikker. Galaksen formes ved at spillerne utforsker områder, og det vil alltid være forskjellig fra tidligere spill. Helt i starten er det et fast midtpunkt, og spillerne ligger jevnt fordelt rundt midten, med tomme uutforskede områder rundt seg.

Spiller-arket
Hver spiller får hvert sitt ark laget av papp. Dette arket inneholder veldig mye grafikk, men samtidig er det like informativt som det er flott. Inntekten markeres ved hjelp av små trekuber som dekker over mange små firkantplasser. Skjult under kuben finner du et tall, og om det tallet blir synlig, vil det være din inntekt. Det vil selvsagt bli flere tall synlige samtidig, men da er det alltid det tallet lengst til venstre som er gjeldende. Det samme gjelder for forskning, det er alltid det tallet som er synlig lengst til venstre som gjelder. Du har tre typer inntekt: penger, forskning og produksjon. På arket finner du også utgifter og tilgjengelige handlinger.

Utgifter og handlinger går hånd i hånd. På lik linje med inntekt, ligger utfigtene skjult under noen runde disker, kalt for innflytelsesdisker. Når du bruker en handling, fjerner du en slik disk, og avslører en høyere utgift. Så hver handling medfører en kostnad som må betales i slutten av runden. Og som vanlig i spill så er det handlingene som tillater at du kan gjøre noe, det ligger jo i navnets natur. Men de er såpass sentrale i dette spillet at jeg må gå gjennom de litt.

Noen handlinger er unike for noen raser, og også startressurser. Spillet kommer med 7 raser. Hvert ark har mennesker som den ene rasen, og disse er helt like i egenskaper, unntatt farge og portrett. På den andre siden finner du 6 forksjellige romvesener, og alle er helt unike. Noen favoriserer kamp, andre fred. Det kan være vanskeligere å spille disse riktig, men det hjelper godt for å få det variert og spennende.

Handlingene
Det er lett å forstå hva handlingene gjør og hvordan. Men alt dette er tilgjengelig helt fra starten, så det kan virke litt voldsomt å få med seg alt sammen på en gang. Heldigvis finnes det mindre kort med oppsummering av alle handlingene, samt forståelig ikonografi til å påminne deg hva de forskjellige gjør og hvor mye.

Utforske: Nå kan du utforske en ny sekskantet brikke i nærheten av der du har skip eller kolonier. Da peker du deg ut et tomt område og trekker en brikke avhengig av hvor langt borte fra galaksens midtpunkt du er. Så velger du om du vil kolonisere dette området eller ikke, dersom det ikke er fiendtlig område.

Innflytelse: Du kan opprette allianser med naboer, eller arrangere om på dine innflytelsesdisker. Du kan i tillegg klargjøre nye ferger som kan kolonisere planeter som du oppdager.

Forskning: Du kan forske på ny teknologi, og det som er tilgjengelig vil variere fra gang til gang, da det trekkes tilfeldig fra en pose. Dette koster forskningspoeng. Teknologi du har, er med på å gi seierspoeng på slutten, og gir deg ekstra egenskaper som virkelig vil være nyttig både i krig og utnyttelse av ressurser.

Oppgradering: Dette er virkelig en stilig ting med spillet. Du har 3 typer forskjellige klasser av romskip. Hver klasse kan modifiseres med moduler. Du kan få ekstra ildkraft, bedre skjold, bedre motor, bedre kraftgenerator og andre våpen. Alt dette kan justeres på, avhengig av hvor mye du har forsket på tidligere. Dine skip vil altså være helt forskjellige fra dine motstandere, og i tillegg avhengig av hvilke klasser du har ute.

Bygging: Rett og slett bygge nye skip og romstasjoner. Her bruker du produksjonsressurser, og bygger det du har kapasitet til.

Mobilisering: Du kan nå sende ut skipene dine. Dette er begrenset til et visst antall aktiveringer av skip, og motoren deres bestemmer hvor langt de kan flytte.

Kamp
Når alle har valgt pass, er runden over. Men før det skjer, skal alle konflikter løses. Konflikter vil da si områder som består av skip fra to forskjellige spillere, eller nøytrale brikker som representerer et gammelt forsvarsnett.

Selve kampene styres av terninger, og det kan være med på å bestemme om dette er et spill for deg eller ikke. Terningene avhenger da av hvilke våpen du har montert på skipene dine og ikke minst hvilke skip du har med i kampen. Motoren bestemmer hvem som får skyte først, med mindre den ene siden har langdistansemissiler. Så selv om selve kampen løses ved hjelp av terninger, har du flere måter å kunne påvirke hvor mye som skal til for at du skal treffe eller bomme.

Men det som igjen er spesielt, er at du velger hvilke skip du treffer, etter at du har trillet terninger. Du skyter med andre ord alt du har, og så bestemmer du etterpå hva du skøt på. For eksempel triller du en 5-er. Denne kan ikke treffe det lille skipet, fordi den har ekstra skjold. Men det store skipet har ikke det, og treffer dermed blink. Jeg syns dette er en fin måte å redusere hvor mye flaksen har å si på terningkastene, siden du kan velge i etterkant. Da kan du legge opp taktikken og spille oddsen.

Når alt av kamper er ferdig, er det en oppryddingsfase. Nå må du betale for alle handlingene du har gjort, en slags etterfakturering av tjenester. Om du har vært for grådig, må du ta tilbake kolonier og mister innflytelse. Dette vil du helst unngå, for det krever en handling for å komme tilbake, samt at du mister inntekt for senere runder. Når alle er ferdige med sitt, går rundemarkøren videre, og ny teknologi blir tilgjengelig. Spillet varer i 9 runder.

Avsluttende tanker
Dette spillet er virkelig flott. Her har du et virkelig komplekst spill samlet i en enkel pakke, og det er aldeles ikke vanskelig å lære seg dette spillet. Regelheftet er fullt av gode eksempler med illustrasjoner, og viser til og med eksempel på en runde i spillet, og en ordentlig kamp som inneholder de fleste variabler som er med i en kamp.

Joda, det virker overveldende, det på grunn av alle slags komponenter som finnes. Du har forskningsbrikker og skipsmoduler, og alle står i bunkevis med en haug av symboler. Men heldigvis er det bare noe av forskningen som blir tilgjengelig fra starten av.

Det står på esken at spillet tar 30 minutter per spiller. Dette har jeg aldri opplevd! Dette spillet tar mellom 45-60 minutt per spiller. Det høres ikke så mye ut, men om du er 4 spillere, så vill du kjapt innse at 2 timer ikke er det samme som 4. Men 4 timer er helt fint for dette spillet, det skal fint være mulig å avslutte fortere enn dette, spesielt om alle er kjent med spillets mekanismer og hva som er tilgjengelig.
     - André 'Takras', Tau

 Beskrevet med ett ord: "WOW!" Eclipse er intet mindre enn et både unikt og fantastisk bra 4X-spill. Jeg tar av meg hatten, og jeg applauderer.

Det første som bør sies om Eclipse er at det, til tross for at mange forsøker å sammenligne de to, på ingen måte minner om Twilight Imperium 3rd edition (TI3). Mens TI3 er et konfliktbasert ameritrash 4X-spill er Eclipse et mer økonomiorientert Euro-spill. Det er så absolutt et høyst tilstedeværende konflikt-element i spillet, men det er ikke like dominerende som det er i TI3. Den eneste grunnen jeg finner, til å nevne disse to spillene i samme åndedrag, er at de er tilsvarende fantastiske, dog altså på hver sin måte.

Kort fortalt handler spillet om å bygge ut- og ekspandere et intergalaktisk imperium. Jo større imperium man får, jo mer kan man produsere av både teknologier og militære enheter. Samtidig blir ens imperium også dyrere å drifte jo større det blir, og regningen må betales hver runde. Man må altså finne en balansegang mellom økonomistyring og ekspansjon. Som spiller føler gjerne at man akkurat ikke har råd til å gjøre alt man vil hver runde, og man må dermed hele tiden foreta strategisk viktige valg. Man vinner spillet ved å ha samlet flest seierspoeng innen den niende runder er over. Disse får man ved å ekspandere ens eget imperium, inngå allianser, samt ved å delta i- og helst vinne militære konflikter.

Når man først åpner Eclipse kan det framstå som urovekkende komplisert. Boksen inneholder over 900-brikker, inkludert et enormt antall kuber og papp-tokens. Sannheten er imidlertid at spillet ikke er komplisert i det hele tatt og at alt av forskjellige brikker har en veldig naturlig plass i spillet og hjelper spillerne med å holde oversikten over sin egen situasjon og økonomi.

Å beskriver Eclipse på en kort og grei måte er ikke lett. Dette er et spill jeg derimot kunne skrevet lange avhandlinger om. Oppfordringen min er imidlertid klar: Kjøp det, prøve det, elsk det og spill det!
     - Vegard, Drammen

 Dette er klart et av favorittene. Eclipse er et spill som til tross for mye innhold ikke ødelegges med for lang spilletid. Reglene er enkle å forstå og nye spillere vil får oversikten etter to-tre runder. Meget intuitivt laget av skaperen fra Finland (!)
     - Rune, Husnes

 Da fikk jeg endelig prøvet Eclipse på Oslo Winter Games 2012. Jeg har lenge vært interessert i å prøve spillet da jeg ikke riktig synes det finnes noen spill av denne typen med science fiction-tema som er spillbare - Twilight Imperium tar bare alt for lang tid.

Jeg ble ikke skuffet. Eclipse gjør det Twilight Imperium (TI) gjør, bare mer elegant, på kortere tid og med større fleksibilitet for spillerne. Det er nok en grunn til at det ble utsolgt på kort tid da det kom ut i 2011. Det eneste TI gjør bedre er grafisk design og brikker, men Eclipse er slett ikke dårlig på de feltene heller.

Spillet går grunnleggende ut på at spillerne (2 til 6) starter i hvert sitt hjem-solsystem. Så utforsker de områdene rundt seg og koloniserer planetene i fremmede solsystemer. Samtidig forsker de frem (eller finner) ny teknologi, designer og bygger romskip og inngår diplomatiske avtaler med hverandre. Før eller siden blir det for trangt, og spillerne vil så - avhengig av valgene de har gjort i spillet og hva slags ressurser de har tilgang til - måtte velge om de skal bygge seg opp internt eller slåss mot naboene. Spillets gang hver runde er at hver spiller bruker sine ressurser til å utføre forskjellige handlinger etter tur - oppdage, flytte romskip, utforske teknologi, designe eller bygge opp romstasjoner og romskip eller omfordele ressurser. Man går rundt bordet flere runder til alle spillerne enten ikke har nok ressurser til å utføre en handling eller ikke ønsker å gjøre mer, hvorpå neste runde begynner. Spillet varer i 9 runder, og det er mange måter å samle seierspoeng på. På slutten av siste runde teller man opp seierspoeng og ser hvem som vinner spillet.

Eclipse kan varmt anbefales for dem som setter pris på et ganske - men ikke overveldende - innfløkt spill med science fiction-tema.
     - Endre, Oslo


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Flash Point: Fire Rescue - Veteran & Rescue Dog
Brettspill - Flash Point: Fire Rescue - Veteran & Rescue Dog
Brettspill - Flash Point: Fire Rescue - Honor & Duty
Brettspill - Flash Point: Fire Rescue - Honor & Duty
Brettspill - Flash Point: Fire Rescue - 2nd Story
Brettspill - Flash Point: Fire Rescue - 2nd Story
Brettspill - Flash Point: Fire Rescue (second edition)
Brettspill - Flash Point: Fire Rescue (second edition)
Kortspill - The Manhattan Project: Second Stage
Kortspill - The Manhattan Project: Second Stage
Brettspill - Archipelago: War & Peace - max 1 per bestilling
Brettspill - Archipelago: War & Peace - max 1 per bestilling
Brettspill - Mistfall: Valskyrr - Campaign System
Brettspill - Mistfall: Valskyrr - Campaign System
Warmachine - Mercenaries - Ogrun Bokur (Solo)
Warmachine - Mercenaries - Ogrun Bokur (Solo)
Brettspill - Cosmic Encounter Expansion: Cosmic Eons
Brettspill - Cosmic Encounter Expansion: Cosmic Eons
Brettspill - Star Wars: Imperial Assault - General Weiss Villain Pack
Brettspill - Star Wars: Imperial Assault - General Weiss Villain Pack
Brettspill - Star Wars: Imperial Assault - Boba Fett Villain Pack
Brettspill - Star Wars: Imperial Assault - Boba Fett Villain Pack
Brettspill - Star Wars: Imperial Assault - Han Solo Ally Pack
Brettspill - Star Wars: Imperial Assault - Han Solo Ally Pack
Klikk her for å se alle brettspill i Spillsjefens nettbutikk.
Klikk her for å se alle utgåtte varer som er tom på lager.
Utvalgte varer
Brettspill - The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth - Villains of Eriador Figure Pack Brettspill - The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth - Villains of Eriador Figure Pack
Kr 159,00
Kjøp nå 

Brettspill - Flash Point: Fire Rescue - Honor & Duty Brettspill - Flash Point: Fire Rescue - Honor & Duty
Kr 125,00 Kjøp nå 

Brettspill - Kitchen Rush Brettspill - Kitchen Rush
Kr 499,00 Kjøp nå 

Brettspill - Race to the New Found Land Brettspill - Race to the New Found Land
Kr 399,00 Kjøp nå 

Brettspill - Axis & Allies: D-Day (2019) Brettspill - Axis & Allies: D-Day (2019)
Kr 429,00 Kjøp nå 

Brettspill - Quarriors! Qultimate Quedition Brettspill - Quarriors! Qultimate Quedition
Kr 1049,00 Kjøp nå 

Brettspill - Puerto Rico Brettspill - Puerto Rico
Kr 349,00 Kjøp nå 

Brettspill - Flash Point: Fire Rescue (second edition) Brettspill - Flash Point: Fire Rescue (second edition)
Kr 349,00 Kjøp nå 

Brettspill - 1st & Goal Brettspill - 1st & Goal
Kr 239,00 Kjøp nå 

Brettspill - 7 Wonders (norsk) Brettspill - 7 Wonders (norsk)
Kr 279,00 Kjøp nå 

Spillsjefen bruker Klimanøytral Servicepakke[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]

Bilder, navn og logoer er kopibeskyttet.
Kopiering av innhold til kommersielt bruk uten tillatelse forbudt.
posten logovisa logomastercard logopaypal logo