Spillsjefen Logo Noe du leter etter?
 Skriv det inn her:
 

Spillsjefen elsker spill.
Derfor har vi bra service, stort utvalg og lave priser.
Noe du savner? Klikk her - Spillsjefen tar saken!
Allerede kunde? Logg inn   Ikke kunde ennå? Registrer deg 
Gratis Frakt Klikk her
Hjem Brettspill Samlekort LEGO Miniatyr Kortspill Rollespill Puslespill Gadgets Tilbehør Diverse Siste Nytt
Min konto  Handlevogn  Kasse  
  Hjem » Produktkatalog » Alle brettspill » Strategi Min konto  |  Handlevogn  |  Kasse  |  Hjelp
Kategorier
Brettspill
Arkham Horror
Axis & Allies
Carcassonne
Dominion
Exit
Memoir'44
Monopol
Risk
Settlers
Talisman
Tantrix
Ticket to Ride
Årets spill
Alle brettspill
  Best likt
  Kommer
  Modern Classics
  Nedsatt pris
  Pakketilbud
  Ryddesalg brettspill
  Ryddesalg kortspill
  Spill på norsk
  Terningkast 5 eller 6
  Tilbehør
  Årets Spill
  Abstrakt strategi
  Actionspill
  Barnespill
  Familiespill
  Klassisk
  Quiz/Trivia
  Reisespill
  Samarbeidsspill
  Selskapsspill
  Strategi
    Agricola
    Cosmic Encounter
    Descent
    Dice Masters
    Galaxy Trucker
    Mage Wars
    Pandemic
    Power Grid
    Quarriors
    Small World
    Star Wars Imperial Assault
    Super Dungeon Explore
  Andre verdenskrig
  Byutvikling
  Dyr
  Eventyr
  Fantasy
  Farming
  Filmer og TV
  Horror
  Humor
  I luften
  Industri og produksjon
  Kamp
  Landbruk
  Mytologi
  Pirater
  Politikk
  Science Fiction
  Sivilisasjon
  Sport
  Til sjøs
  Tog
  Transport
  Videospill
  Zombies
  Økonomi og handel
Informasjon
Fraktinformasjon
Kjøpsbetingelser
Ofte stilte spørsmål (FAQ)
Hvordan handler jeg?
Nyhetsarkiv
Om Spillsjefen
Kontakt Spillsjefen

Klikk her for infosenter
Brettspill - Mage Knight Board Game (7th printing)
[739W040915]
 
0 på lager
- Utgått


Antall spillere1-4
Alder 14+
Spilletid150 min

The WizKids Mage Knight board game puts you in control of one of four powerful Mage Knights as you explore (and conquer) a corner of the Mage Knight universe under the control of the Atlantean Empire. Build your army, fill your deck with powerful spells and actions, explore caves and dungeons, and eventually conquer powerful cities controlled by this once-great faction! You will not be the only Mage Knight traveling the land (unless you are playing by yourself), and though opposing players may be powerful allies, only one will be able to claim the land as their own at the end of each campaign. Combining elements of RPGs, deckbuilding and traditional board games the Mage Knight board captures the rich history of the Mage Knight universe while providing an all in one box purchase.

Spillet er på engelsk.
Vinner av Golden Geek 2012 Best Thematic Game.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv. Velkommen skal du være! :)
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Mage Knight Board Game (7th printing) (nyeste omtale øverst):

 Dette er kanskje det beste spillet noensinne.
Det er regeltungt, og beregnet på erfarene spillere som skjønner en del mekanikker.
Man må ha litt tålmodiget, men når man først skjønner dette spillet er det fantastiskt.
     - Klas Mikkel, Revetal

 «Gå fremad, min undersått! Brenn landsbyer, ødelegg klostre, skaff dere lojale hærer og stjel magi fra trollmennene! Legg byer i ruiner! Hvorfor? For gøy, vel!» Det er omtrent slik historien går frem i dette spillet. Dine gudaktige mestre bestemmer seg for at noe skal skje og du må stå til ansvar for at ønskene deres blir oppfylt. Du er en Mage Knight, en veldig mektig skikkelse som ikke trenger søvn, som kan overvinne store hærer og monstre helt alene og er omtrent uovervinnelig. Men du er ikke alene om oppgaven. Andre Mage Knights er også sendt ut på det samme oppdraget. Du må gjerne ødelegge for dem, sålenge du til sist har gjort det best.

Dette er virkelig et stort spill. Spilldesigner Vlaada Chvátil er kjent for andre store titler som Through the Ages, Dungeon Lords, Galaxy Trucker og … kremt … Graenaland. Noen av spillene er større og tyngre enn de andre, men denne gangen har han virkelig gått helt av skaftet. Her får du to stykk regelhefter på 20 sider med minimal skriftstørrelse og lite bilder, samt et hav med kort i tillegg. Det hele er ganske overveldende fra første stund, uten tvil. Men heldigvis så er det ene regelheftet en gjennomgang av spillet, steg for steg. Du kan rett og slett sette deg ned, sette opp spillet og følge instruksene mens du spiller. Etter hvert som det dukker opp nye ting, så slår du det bare opp i samme regelhefte. De andre reglene trenger du sjeldent og kanskje ikke i det hele tatt i begynnerspillet.

Du spiller altså en Mage Knight og din oppgave er gjerne å overta en av byene i verdenen du blir sendt til gjennom en portal. Alt er uutforsket og du må bygge opp kreftene dine før du er sterk nok til å overta byen – om du rekker å finne den før tiden går ut. Dine overherrer gir deg alltid tidspress, og du har gjerne bare et par døgn på å klare oppgaven. Alle Mage Knights begynner med like kort, men det er ett kort som er forskjellig fra spiller til spiller, et av basiskortene som er forsterket. I tillegg er hver Mage Knight unike med tanke på hvilke egenskaper de kan erverve seg underveis. Noen er sterke på å skaffe seg nye følgere, mens andre kan bruke skade fra tidligere kamper til å bli enda sterkere senere. Du trekker 5 kort fra bunken din helt i starten av spillet. Når bunken er tom, er du ferdig for dagen. Om de andre spillerne har mange kort igjen som ikke er brukt, så er det synd for dem. Du annonserte at dagen var over, så de må også slutte av. Så går det over til natt – en ny runde.

Etter hvert som du dreper monstre, så endres ditt omdømme med lokalbefolkningen enten positivt eller negativt. Godt omdømme gjør det lettere å skaffe seg nye følgere som kan hjelpe deg i strid. Dårlig, så blir det selvsagt vanskelig. Men da har du gjerne skaffet deg andre goder som gjorde at det var lønnsomt å få dårlig omdømme. Du har kanskje overtatt et slott eller magikertårn. Disse gir deg enda flere kort på hånd eller ny magi å leke deg med. Magi i dette spillet her er meget kraftig, men også vanskelig å bruke. Fordi den sterke delen av magien krever at det er natt, samt sort mana i tillegg til vanlig mana. Og det finnes hele 6 manatyper å forholde seg til – og bare for å gjøre det enkelt så finnes de i to varianter, nemlig rå mana og krystall.

Hvert kort på hånd kan nemlig brukes til å flytte figuren din med, angripe eller forsvare mot motstanderen din. I tillegg kan de brukes til å handle soldater med. På kortet finner du to muligheter – normal og avansert bruk. Den normale kan som regel brukes som den er, mens den avanserte versjonen krever mana i fargen til kortet bare for å kunne brukes. Og av og til finner du ut at du må ha enda en mana for å faktisk bruke egenskapen du har aktivert. Men det er et problem: manaen som er tilgjengelig for alle er det bare lov å bruke én av per tur. Resten må du skaffe på annet vis.

Men fortvil ikke, selv om det høres ut som mye, så er det ganske lett å komme inn i det etter et par runder. Det handler bare om å se sammenhengen mellom tilgjengelig mana og kortene dine. Men det som enda viktere er, er nok å skaffe seg soldater som kan følge deg. De er virkelige gode å ha i kamp, ikke minst så kan du stole på at de er der når du trenger dem, i motsetning til kortene du har trukket tilfeldig fra en bunke du selv har bygd. Så ja, det er litt tilfeldighet her. Manaen som er tilgjengelig for alle blir gjerne brukt før det er din tur, så terningen trilles på nytt slik at den kanskje forsvinner helt. Om du har flaks så blir det den samme eller enda bedre: gul mana. Det er en slags joker.

Kamp! Du må jo krige med kortene dine. Ikke nok med at du må bruke et kort bare for å flytte deg inn i slottet du vil angripe, men du må også passe på de forskjellige egenskapene til monstrene. Det rangerer alt fra å være forsterket bak en mur, ha giftangrep, paralyserende angrep, kjapt angrep, brutalt angrep, ild- eller frostangrep og så videre. Dette er mange ting du må forholde deg til som angriper. Av og til vet du hva du møter, men ofte er trusselen skjult helt til du går i angrep. Og da er det ingen vei tilbake.

For det som er fantastisk med spillet er at du hele tiden kan trekke tilbake det du har gjort, sålenge du ikke har avslørt noe ukjent, som for eksempel å finne ut hvilken fiende som skjuler seg i et slott ved å gå til angrep. Du kan legge ned kort, bruke mana og krystaller, prøve deg litt frem og kanskje angre eller endre på hvordan du bruker kortene og soldatene dine. På denne måten kan de andre følge med på at du gjør det riktig, men også komme med innspill som faktisk hjelper deg, slik at spillet får fremgang. Om du ikke klarer å blokkere angrepet så må du ta skadekort. Disse kortene tar bare plass på hånden din og er ubrukelige. Men pass på, om du ikke får dem bort før neste runde, så ligger de i bunken din og venter på å dukke opp igjen. Du glemmer ikke skaden fra i går. Men kanskje velger du å blokkere all skade og heller unngå å drepe monsteret. Eller motta all skade og drepe monsteret. Ditt valg. Om du kan, selvsagt.

Men en liten advarsel om dette spillet: komponentene ser fantastiske ut, med flotte ferdigmalte figurer og byer med solide grunnbaser. Problemet er kortene. Kortene ser fantastiske ut med sine illustrasjoner, men dessverre er kortene veldig tynne og mottakelig for fuktighet, og det skal veldig lite til for å skade dem. Noe av det første jeg gjorde var å anskaffe sleeves til dem, noe som gjorde det ekstra vanskelig å få alt ned i esken igjen. Esken er virkelig liten, spesielt når de bruker solid plastikk med mye luft for å sikre at figurene står stødig. Og med kort som blir ekstra tykke så blir det ekstra utfordring. Jeg anbefaler en liten ekstra investering for å få sleevet disse kortene før fettete og fuktige fingre og bord begynner å ødelegge dem.

Når alt kommer til alt, så kan jeg ikke anbefale spillet om du ikke er virkelig giret på å spille den slags. Ikke nok med at du må sette deg ned alene i timesvis bare for å lære spillet, men du må også få med deg noen venner til å bruke mange timer på å spille det også, etter å ha lært dem opp. Og når jeg sier at du må sette deg ned alene, så mener jeg det også. Du bør virkelig ha lært deg spillet selv før du legger «byrden» over på andre. Det å forstå flyten og gangen i spillet er essensielt for å kunne lære det bort. Men det å lære spillet bort er faktisk ikke så vanskelig, så lenge de kan spørre deg om ting som skjer, at du er forberedt på de forskjellige elementene som dukker opp.

Men! Hvis du er av den typen som digger dette temaet, gjerne har venner som også gjør det og dere klarer å kose dere med store prosjekter, så er dette en varm – VARM! – anbefaling. Bare se opp for analyse paralyse.
     - André 'Takras', Tau

 Jeg har foreløpig kun testet Mage Knight alene for å lære meg reglene grundig slik at jeg kan lære bort raskt og uten måtte slå opp hver minste detalj. De to siste gangen har jeg prøvd noen av scenarioene men andre mål enn å oppdage byer og/eller overta disse. Mage Knight består av omfattende regler, men som gir mening og selvfølgelige når man har fått de litt under huden. Jeg har de siste 2 ukene plukket frem dette spillet 5-6 kvelder og koser meg like mye hver gang.

De første gangene var fokuset å lære reglene ordentlig, mens de to siste har fokuset vært mer på å teste ut taktikker for å komme i mål på best mulig måte. Spillet har høy gjennspillingsverdi da både kartbrikker og kort er dels tilfeldige for hver gang man spiller.

Kort oppsummert er målet å utforske et landområde for å a) finne X antall byer, b) ta over kontrollen over X antall byer eller c) noen andre de andre og mer kompliserte sceniarioene. Dette gjøres ved å utforske kartet, redde landsbygda fra drager og orker, overta kontrollen over borger og magikertårn og utforske ruiner og underjordiske huler for å bygge sin karakter slik at han eller hun er klar til å møte de store utfordringene mot slutten av spillet. Man kan i tillegg rekruttere medhjelpere som ofte kan skille mellom liv og død (eller å få til det du ønsker eller ikke).

Jeg vil i løpet av kort tid introdusere Mage Knight for en og en kompis (mer enn en om gangen kan bli litt i det meste laget tror jeg) og har allerede bestemt meg for at jeg skal skaffe meg utvidelsespakken The Lost Legion innen kort tid.
     - Håkon Bakke, Oslo

 Utmerket spill for både 1 og opptil 4 spillere.
På første øyekast kan det virke krevende å sette seg inn i, noe som kan skremme noen fra å prøve dette vindunderlige spillet.

For å sjekke om dette er noe for deg så anbefaler jeg et kjapt søk på Youtube, der vil du finne "walkthroughs" av scenarier og gode enkle forklaringer av spillets mekanismer.

Det er også verdt å ta en titt på utgiverens hjemmeside for en kjap walkthrough i pdf-format laget av spilldesigneren Vlaada.

Forhåpentligvis vil videoene og Vlaadas walkthrough overbevise deg om hvor enkelt det er å spille det selv om det er et veldig sammensatt spill.
Anbefales på det varmeste!
     - Anel, Drammen

 En spennende miks av forskjellige mekanikker og stiler som faktisk har endt opp i et fantastisk vellaget og utfordrende spill som føles intuitivt. En godt uttenkt walkthrough hjelper deg gjennom reglene, og alt faller på plass etterhvert. En bruker ikke mye tid med regelboka etter å ha spilt 2-3 ganger.

Her har Vlaada, kjent fra Galaxy Trucker, Dungeon Lords, og Through the Ages, virkelig lagt både spillepasjon og intelligens i utviklingen av spillet.
1-4 spillere spiller kraftfulle magiker-krigere som farter rundt i et fantasy-landskap, hvor en kan slåss mot orker og drager og erobre fort og byer.

Handlinger utføres mest via en bunke med handlingskort, som du trekker fra a là Dominion. Denne bunken kan du oppgradere med:
Spells (kjøpt/lootet fra magikertårn eller funnet i dungeons);
avanserte handlinger (som du får ved level-up, eller som du kan lære fra munker);
og magiske gjenstander (som du får fra dungeons, eller ved å brenne ned klostrene hvor munkene bor, men da får du dårlig ry, som gjør det vanskelig å rekryttere hjelp).

Handlingskortene lar deg bevege deg, angripe i nærstrid eller på avstand, blokke, kjøpe ting, rekryttere followers, manipulere mana og mye mye annet. En bruker mana fra en begrenset manakilde for å booste noen av disse kortene, og du har normalt bare 5-7 kort på hånden. Det er både gøy og utfordrende å bruke korthånden din til å finne kombinasjoner når du skal i strid eller rekryttere eller kjøpe ting.

For å ikke være helt avhengig av hvilke kort du trekker fra handlingsbunken, så får du også velge skills-brikker hver-annen gang du levler opp, og disse brikkene er da tilgjengelige uansett hvilke kort du trekker. Du kan også rekryttere followers, alt fra herbalists med healing-spells til soldater til svære monstre.

Følelsen av å bli mere kraftfull er helt veldig gøy og bra gjennomført, og en går fra en ganske spak og ensom kriger som har problem med å drepe to orker på en gang, til en magiker-hærfører som kommanderer golemer og katapulter og jordskjelvs-magi.

Det finnes forskjellige scenario, oftest handler det om å erobre byer. Byenes forsvar kan variere (de får færre/flere og hardere forsvarere), dette kan du velge selv og det er lett å justere vanskelighetsgraden.

I tillegg kan en spille med og uten pvp regler, kompetitivt uten pvp (den som erobrer mest vinner) eller kooperativt. Spillet har masse replayability og en må spille mange ganger før en har sett alle forskjellige spells, avanserte handlinger, magic items og units. De fire ulike karaktærene en velger mellom har små men meget viktige forskjeller, og f.eks. Arythea krever en helt annen spillestil (hun tar fordel av å bli skadet) enn Norowas, som er god på å rekryttere og kommandere units.

Merk at spillet tar lang tid (kan godt regne med rundt 1.5 time per spiller hvis alle er nye) og det kan bli en del downtime da spillere kan bruke god tid på å tenke ut kombinasjoner.
Til gjengjeld så er dette en meget givende, utfordrende og gøy prosess når det er din tur, og det blir mye oj-ing og aah-ing rundt bordet når du klarer å tenke ut en imponerende kombinasjon for å utføre en eller annen handling (som å bevege seg over stor avstand, så erobre en by i samme turn) sent i spillet.

Masse dybde, masse gøy, givende, krever en god del tanke fra spillerne, og ganske tidkrevende. Sterkt rekommendert til alle som kan tenke seg et utfordrende eventyrspill.
     - Erlend, Halden


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Vallejo Game Color - Cold Grey (tilsvarer Citadel Dawnstone/Reaper Rainy Grey)
Vallejo Game Color - Cold Grey (tilsvarer Citadel Dawnstone/Reaper Rainy Grey)
Vallejo Model Color - German Grey
Vallejo Model Color - German Grey
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear 56x87mm 100 stk
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear 56x87mm 100 stk
Brettspill - Neuroshima Hex! Steel Police (3.0)
Brettspill - Neuroshima Hex! Steel Police (3.0)
Brettspill - Neuroshima Hex! New York 3.0
Brettspill - Neuroshima Hex! New York 3.0
Brettspill - Stronghold 2nd edition
Brettspill - Stronghold 2nd edition
Brettspill - Imperial Settlers: Atlanteans
Brettspill - Imperial Settlers: Atlanteans
Brettspill - Bezzerwizzer Bricks: Norske Hits
Brettspill - Bezzerwizzer Bricks: Norske Hits
Brettspill - Bezzerwizzer Bricks: TV-Serier
Brettspill - Bezzerwizzer Bricks: TV-Serier
Brettspill - Bezzerwizzer Bricks: Store Overskrifter
Brettspill - Bezzerwizzer Bricks: Store Overskrifter
Brettspill - Forbidden Island (engelsk)
Brettspill - Forbidden Island (engelsk)
Brettspill - Bezzerwizzer Bricks: Det Norske Språk
Brettspill - Bezzerwizzer Bricks: Det Norske Språk
Klikk her for å se alle brettspill i Spillsjefens nettbutikk.
Klikk her for å se alle utgåtte varer som er tom på lager.
Utvalgte varer
Brettspill - Clans of Caledonia Brettspill - Clans of Caledonia
Kr 829,00
Kjøp nå 

Brettspill - Give It To The King! Brettspill - Give It To The King!
Kr 49,00 Kjøp nå 

Brettspill - Harry Potter: Hogwarts Battle - The Monster Box of Monsters Expansion Brettspill - Harry Potter: Hogwarts Battle - The Monster Box of Monsters Expansion
Kr 359,00  

Brettspill - Shadows of Brimstone: City of the Ancients Brettspill - Shadows of Brimstone: City of the Ancients
Kr 1109,00 Kjøp nå 

Brettspill - Hornet Leader: Cthulhu Conflict Brettspill - Hornet Leader: Cthulhu Conflict
Kr 139,00 Kjøp nå 

Brettspill - Cthulhu!!!: Hastur La Vista, Baby! Brettspill - Cthulhu!!!: Hastur La Vista, Baby!
Kr 169,00 Kjøp nå 

Brettspill - 12 Realms: Buildings Pack Brettspill - 12 Realms: Buildings Pack
Kr 59,00 Kjøp nå 

Brettspill - Glenn Drover's Empires: Age of Discovery (Age of Empires 3) Brettspill - Glenn Drover's Empires: Age of Discovery (Age of Empires 3)
Kr 699,00 Kjøp nå 

Brettspill - B-Sieged: Sons of the Abyss Brettspill - B-Sieged: Sons of the Abyss
Kr 599,00 Kjøp nå 

Brettspill - Race to the New Found Land Brettspill - Race to the New Found Land
Kr 649,00  

Tips en venn
 
Fortell noen du kjenner om dette produktet.
Leketøybransjens Fellesråd Spillsjefen bruker Klimanøytral Servicepakke[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]

Bilder, navn og logoer er kopibeskyttet.
Kopiering av innhold til kommersielt bruk uten tillatelse forbudt.
posten logovisa logomastercard logopaypal logo