SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - RISK Original  Kr 375,00
Kr 469,00 
Du sparer: Kr 94,00 (20%)
1 på lager i Norge

Antall spillere2-5
Alder 10+

Forræderi. Allianser. Overraskelsesangrep.

På slagmarken i RISK er alt lov.

Bygg opp hæren din, og led troppene til seier i dette klassiske strategiske krigsspillet.

Men vær forsiktig. Du vet aldri hvem som motarbeider deg...

Når det gjelder å ta over verden, handler alt om hvem som er villig til å ta den største risken.

Spillet er på norsk.


Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - RISK Original (nyeste omtale øverst):

 Det at det står strategispill på esken er en vits.
Her er det rett fram, trekk noen bra kort, kast masse 6ere på terningen så vinner du.

Men når sant skal sies er risk bra i og for seg ved at det her mange begynner sin ferd ut i brettspillenes verden, da det er enkelt men samtidig litt større en Ludo og sitgespillet.
Slik var det for meg også. Jeg fikk dette som 10åring og det ble mitt første spill og ble spilt veldig mye da. Nå ville jeg aldri valgt dette om det var noe annet valg, såfremt det ikke er Ludo eller stigespillet (ja, jeg har ett stort hat til begge).

I senere tid har jeg kun tørket støv av det når jeg vasker. Jeg har tilogmed 2 utgaver da min 95`utgave er så slitt at det nesten ikke lar seg spille med, men jeg angrer kjøp nr.2 da det har blitt spilt en gang på 10år.
     - Klas Mikkel, Revetal

 Spillte det på nyttårsaften med familien og ble aldri ferdig, ga opp 02:00
     - Hans Jørgen, KONGSBERG

 Dette er et spill som hadde fått høyere karakter av meg en gang i tiden og jeg har likt det veldig godt. Problemet er at det nå finnes svært mange spill som har latt seg inspirere av Risk og gjør dette mye bedre enn originalen. Jeg kommer nok aldri til å plukke frem Risk igjen i sin originalinnpakning. Nå finnes det en del varianter rundt Risk jeg gjerne skulle testet ut. For eksempel Legacy, Star Wars og Game of Thrones. For min egen del er det vel kanskje mest Axis & Allies som har tatt over for Risk når jeg spiller denne type spill.
Det positive: Risk har en god del spenning i seg og spesielt terningkastene i de større og viktigere kampene. Enkle regler som er lett å komme inn i og få med folk som ikke har spilt så mange avanserte strategispill.
Det negative: Tar lang tid, kan eliminere spillere på tidlig tidspunkt mens det fortsatt er lang tid igjen av spillet, selv om alle vet hvem som taper kan det ta lang tid å tape (dette er ikke spesielt artig spillopplevelse for den som ligger under), veldig mye flaks gjennom terningkast (du kan ligge med godt overtall i en kamp og likevel gå tapende ut).

Har testet med kun to personer og det er absolutt ikke å anbefale. Bør ha med deg en liten gjeng når dette spilles. Selv om jeg mener Risk er forbigått av andre spill så er det jo en klassiker jeg mener det er verdt å teste ut for de som enda ikke har testet det eller som en grei inngang i denne type strategispill.
     - Øyvind, Tiller

 "Risk" er et brettspill som ofte blir mobbet en del av folk som spiller mye brettspill. Samtidig er nok "Risk" et av de spillene som har fått flest folk interessert i brettspill. Mange starter med "Risk" også går de videre til andre ting etter hvert. Sånn har det også vært for meg. I dag kunne jeg aldri tenke meg å spille "Risk" igjen. Allikevel må jeg jo på et tidspunkt ha følt at "Risk" var et veldig bra spill, siden jeg spilte det såpass mye.

Det jeg ikke liker med "Risk" er muligheten for å bli eliminert tidlig i spillet. Hvis du er litt uheldig med både plassering, kort og terningkast i starten, kan du fort bli skviset ut av de andre spillerne. Det er aldri gøy å bli eliminert på et tidlig tidspunkt også skal du kanskje sitte der i 1-2 timer til å se på de andre spille.

Kortene og terningkastene gjør også at flaks styrer en god del av spillet. Det er litt varierende hva folk synes om dette. Noen har ikke problem med det, mens andre liker spill der alt står og faller på valgene du gjør. Slik er ikke "Risk".

"Risk" kan også fort bli et veldig repetativt spill. Det er de samme strategiene som brukes fra gang til gang.

Det er ingen jeg egentlig vil anbefale "Risk" til, siden det finnes så utrolig mange bedre brettspill der ute, men kanskje synes du det er såpass gøy at det vekker interessen din for andre brettspill; og da var det vel verdt pengene da?
     - Niels, OSLO

 Spillet som fikk meg interessert i brettspill. Ikke spilt på flere år da mine faste spillere har flyttet bort. Men strategi, planlegging, lure folk.... Gøy spil, men som krever litt tid og tenking.
     - Merete, Haugesund

 Risk er et spill som på tross av å virke lovende, har til gode å levere kvalitet på områdene som virkelig teller. Den nye versjonen ser fin ut, men spillmekanikken og balansen er fortsatt samme gamle utilfredsstillende greie. Mangelen på virkelig taktiske muligheter gjør at terningene står for det meste av framdriften i dette spillet, og ingenting er så frustrerende som et strategispill der strategi mister mening. Gå heller for smallworld hvis du vil ha et områdeerobringsspill i denne prisklassen.
     - Ainar, asker


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Decrypto (norsk)
Brettspill - Decrypto (norsk)
Brettspill - Dead of Winter: A Crossroads Game
Brettspill - Dead of Winter: A Crossroads Game
Brettspill - Splendor (norsk)
Brettspill - Splendor (norsk)
Brettspill - Small World (norske regler)
Brettspill - Small World (norske regler)
Brettspill - Dominion (Second Edition)
Brettspill - Dominion (Second Edition)
Brettspill - Elder Sign
Brettspill - Elder Sign
Brettspill - Pandemic (norsk)
Brettspill - Pandemic (norsk)
Brettspill - Sheriff of Nottingham (engelsk, 2nd edition)
Brettspill - Sheriff of Nottingham (engelsk, 2nd edition)
Brettspill - Caverna: The Cave Farmers
Brettspill - Caverna: The Cave Farmers
Puslespill - Magic Forests: Cascades - 1000 biter 70x50cm
Puslespill - Magic Forests: Cascades - 1000 biter 70x50cm
Brettspill - T.I.M.E Stories: The Marcy Case
Brettspill - T.I.M.E Stories: The Marcy Case
Brettspill - Letters from Whitechapel (Revised Edition)
Brettspill - Letters from Whitechapel (Revised Edition)
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]