Spillsjefen Logo Noe du leter etter?
 Skriv det inn her:
 

Spillsjefen elsker spill.
Derfor har vi bra service, stort utvalg og lave priser.
Noe du savner? Klikk her - Spillsjefen tar saken!
Allerede kunde? Logg inn   Ikke kunde ennå? Registrer deg 
Gratis Frakt Klikk her
Hjem Brettspill Samlekort Miniatyr Kortspill Rollespill Puslespill Gadgets Tilbehør Diverse Siste Nytt
Min konto  Handlevogn  Kasse  
  Hjem » Produktkatalog » Alle brettspill » Familiespill Min konto  |  Handlevogn  |  Kasse  |  Hjelp
Kategorier
Brettspill
Arkham Horror
Axis & Allies
Carcassonne
Dominion
Exit
Memoir'44
Monopol
Risk
Settlers
Talisman
Thunderstone
Ticket to Ride
Årets spill
Alle brettspill
  Best likt
  Kommer
  Modern Classics
  Nedsatt pris
  Ryddesalg brettspill
  Ryddesalg kortspill
  Spill på norsk
  Terningkast 5 eller 6
  Årets Spill
  Abstrakt strategi
  Actionspill
  Barnespill
  Familiespill
    Dixit
    Jungle Speed
    Rory's Story Cubes
    Scrabble
    Sequence
    Trivial Pursuit
    Yatzy
  Klassisk
  Quiz/Trivia
  Reisespill
  Samarbeidsspill
  Selskapsspill
  Strategi
  Andre verdenskrig
  Byutvikling
  Dyr
  Eventyr
  Fantasy
  Farming
  Filmer og TV
  Horror
  Humor
  I luften
  Industri og produksjon
  Kamp
  Landbruk
  Mytologi
  Pirater
  Politikk
  Science Fiction
  Sivilisasjon
  Sport
  Til sjøs
  Tog
  Transport
  Videospill
  Zombies
  Økonomi og handel
Informasjon
Fraktinformasjon
Kjøpsbetingelser
Ofte stilte spørsmål (FAQ)
Hvordan handler jeg?
Nyhetsarkiv
Om Spillsjefen
Kontakt Spillsjefen

Klikk her for infosenter
Brettspill - Escape: Tempelets forbannelse (norsk) - Årets Familiespill 2013  Kr 299,00
Kr 549,00 
Du sparer: Kr 250,00 (46%)
Minst 2 på lager

Antall spillere1-5
Alder 8+
Spilletid30 min
Terningkast 5 i AftenpostenAftenposten
Terningkast 6 i VGVG

Dere er eventyrere, fanget i et forhekset tempel. Om nøyaktig 10 minutter raser tempelet sammen, og utgangen er blokkert av magiske krystaller. Så sett i gang, det er ingen tid å miste!

Med samarbeid og kløkt klarer dere kanskje å finne utgangen i tide?

Spillet er på norsk.
Inneholder utvidelsene Forbannelser og Skatter.
Årets Familiespill 2013


Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Escape: Tempelets forbannelse (norsk) - Årets Familiespill 2013 (nyeste omtale øverst):

 Her har jeg gått glipp av noe. Veldig mange liker dette spillet, men jeg kommer aldri i mål. Jeg kaster terninger, plutselig blir alle sorte og jeg taper spillet. Det har skjedd HVER GANG.

Har spilt det med sønnen min flere ganger og ingen av oss skjønner hva som er så bra. Og det er synd. Jeg liker ideen med en real-time co-operativt spill. Det er spennende å oppdage nye rom i tempelet. Men det er bare alt for kort og alt for vanskelig. Kreativt, men aldri i verden om jeg ville gitt det noe «årets spill» pris.

Ligg unna.
     - Adrian, Trondheim

 Et flott spill som engasjerer og inkluderer alle spillerene. Designeren har her klart å få frem følelsen av tidspress og action på en god og kreativ måte. Anbefalt for alle type spillere, lite regler mye morro!
     - Inge, Kristiansand

 Okey!

- 5 terninger!
- 10 minutter!
- 1 tempel!
- Løp!

Om livet ditt stod i fare, og du kun hadde 5 terninger å redde livet ditt på 10 minutter med intens bakgrunnsmusikk så tror jeg pulsen din hadde nådd ganske nye høyder. Det er tilfellet i dette spillet. Hver spiller har 5 terninger til rådighet, og må bruke disse for å navigere seg rundt i et uutforsket tempel, aktivere forskjellige brytere, og så er det bare å pigge av så fort man kan. Og det gjøres i fellesskap. Dette er nemlig et samarbeidsspill. Men ikke nok med det, dere venter aldri på tur, dere gjør alt samtidig!

I dette spillet begynner alle spillerne i midten av et tempel. Tempelet holder på å rase sammen, og alle må hjelpe til med å finne veien ut. Men det er ikke bare å finne veien, den må også klargjøres. Det finnes mange brytere rundt omkring i templet, og disse må det aktiveres så mange som mulig av for å komme seg ut. Selvsagt er det noe i veien for det hele. Tiden. Mens spillet pågår, skal det spilles av et stilig lydspor. Lydsporet varer i 10 minutter, og når det er ferdig, så er også spillet ferdig. Har ikke alle kommet seg ut innen da, så er det over og ut – for alle sammen. Men ikke nok med det! To ganger i løpet av de få minuttene man faktisk har, så må alle tilbake til startbrikken. Om du ikke rekker det, blir du straffet og må legge bort en terning; resten av spillet…

Visuelt sett er dette et vakkert spill. Terningene har alle inngraverte symboler i forskjellige og sterke farger. Figurene har et Indiana Jones-aktig omriss og brikkene er tydelige og fine. I tillegg kommer spillet med et flott lydspor (faktisk 3 stk og 1 uten musikk, bare timingen) som virkelig frembringer temaet i spillet. Komponentene er av solid papp, og vil tåle mange gjennomganger med spillinger. Det trengs, for spillet er kjapt og meget intenst.

Grunnspillet er lett å lære og lett å spille. For å flytte fra ett rom til et annet, må du ha symboler som oppnår kriteriene til rommet du skal inn i. Noen rom krever et symbol av en mann og et av en fakkel. Har du dette tilgjengelig, så flytter du deg inn i det rommet og kaster terningene på nytt. Andre krever to like symboler, og andre igjen litt ymse kombinasjoner. Enkelte rom inneholder altså brytere, og bryterne gjør det mulig for dere å komme dere ut. En bryter kan for eksempel aktiveres ved at du triller 4 fakler. 4 av 5 terninger, med andre ord. Høres det lett ut? Selvsagt finnes det nok en hake ved det hele.

Terningene består av forskjellige symboler. En mann, en fakkel, en nøkkel, en forbannelse, en velsignelse og nok en mann. Symbolene brukes stort sett bare til å løse oppgaver og å forflytte seg rundt. Men velsignelsen og forbannelsen har spesielle funksjoner. Får du et symbol av forbannelsen, får du ikke lov til å trille den terningen på nytt. Den er låst. Eneste måten å få trillet denne på nytt er å få en annen terning med velsignelse på. Denne terningen tillater deg å trille om inntil to forbannelse-terninger. Alternativt kan du få hjelp av en annen spiller som står i samme rom. Han kan da «donere» sin velsignelse til deg, og du får trillet om de sorte og slemme symbolene. Så om du er alene i et rom, triller 3 fakler og 2 forbannelser, så må du trille om på faklene dine for å ha en sjanse til å oppnå de 4 faklene du trengte. Men tenk om du får 5 forbannelser? Da må du virkelig få hjelp av en annen.

Det finnes noen rom der alle kan samarbeide om å samle symboler. Da kan alle som står i samme rom bidra til antall symboler. Dere kan få 4, 7 eller 10 like symboler. Men har dere valgt et alternativ, så er det to andre låst og kan ikke brukes. Så ikke bli for ivrig og aktivere 4-bryteren når dere egentlig kunne klart 7 eller 10. Belønningen er stor. For å Komme seg ut må et visst antall krystaller fjernes fra et forråd. Dette gjøres kun ved bruk av bryterne, og de er det begrenset av. Jo flere krystaller som kommer ut, jo bedre. Og en 10-er er desidert bedre, siden den gir ut hele 3 krystaller, kontra 1 krystall fra 4-er-bryteren.

Når alle har forstått flyten i spillet så kan du åpne for forbannelser og skatter. Dette er en ekstramodul som følger med spillet, og gir det en ytterligere vanskelighetsgrad. Når du oppdager et nytt rom med en forbannelse i, må du trekke en ny forbannelse. Disse gjelder helt til du klarer å kvitte deg med dem, og det gjør du selvsagt ved hjelp av terninger. Og hva finnes av forbannelser?

- Hold en hånd på hodet: Ja, du må holde en hånd på hodet helt til du klarer å kvitte deg med forbannelsen. Det kan bli slitsomt.
- Hold munn: Du får ikke lov til å snakke. Skal du kommunisere, får du heller bruke hendene og peke. Og har du i tillegg forbannelsen ovenfor, blir det ikke lettere.
- Ekstra forbannelse: Velsignelsesterningene tillater deg kun å trille om én forbannelse i stedet for to.
- Låst terning: Du har en terning mindre inntil du klarer å kvitte deg med denne forbannelsen.
- Tapt terning: Har du fått denne og mister en terning utfor bordet? Da får du ikke lov til å bruke den terningen resten av spillet.

Uff så fælt. Men heldigvis finnes det også skatter, og da er alle positive. Alle kan trille sine forbannelses-terninger på nytt, du kan lage en snarvei, du får ekstranøkler eller fakler, og du kan flytte deg til en hvilkensomhelst annen spiller. Fine verktøy å ha med seg.

Dette spillet tar maksimalt 10 minutt å spille. Tar det kortere tid så er det fordi dere har vunnet. Eller at alle har kastet forbannelser på terningene sine og dere ikke har hjelpemidler til å komme videre. Men etter 10 minutt er spillet over enten dere har klart det eller ei. Spillet er hektisk, kaotisk og morsomt. Jeg liker det godt. Det handler kun om å trille terninger, og prøve å samarbeide så godt dere kan. Det vil vise seg å være mye vanskeligere enn du kanskje tror. Men dette er absolutt et spill å ha med seg der du vil ha en god oppvarmer. Både for en spillkveld men også for kroppen. Man blir god og varm av dette spillet - på en god måte.
     - André 'Takras', Tau
Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Carcassonne - Expansion - Hills & Sheep (engelsk)
Brettspill - Carcassonne - Expansion - Hills & Sheep (engelsk)
Brettspill - Small World Expansion: Be Not Afraid...
Brettspill - Small World Expansion: Be Not Afraid...
Brettspill - Spyfall (norsk)
Brettspill - Spyfall (norsk)
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Brettspill - RISK Original
Brettspill - RISK Original
Brettspill - Kimble Zombie
Brettspill - Kimble Zombie
Brettspill - Scythe
Brettspill - Scythe
Brettspill - 7 Wonders (norsk)
Brettspill - 7 Wonders (norsk)
Brettspill - Civilization: The Board Game (Sid Meier's)
Brettspill - Civilization: The Board Game (Sid Meier's)
Brettspill - King of New York (norsk)
Brettspill - King of New York (norsk)
Brettspill - Dice Town
Brettspill - Dice Town
Brettspill - Cluedo - Det klassiske mysteriespillet
Brettspill - Cluedo - Det klassiske mysteriespillet
Klikk her for å se alle brettspill i Spillsjefens nettbutikk.
Utvalgte varer
Brettspill - Formula D Brettspill - Formula D
Kr 389,00
Kjøp nå 

Brettspill - Compact Curling Brettspill - Compact Curling
Kr 49,00 Kjøp nå 

Brettspill - Bananagrams (norsk versjon) Brettspill - Bananagrams (norsk versjon)
Kr 69,00 Kjøp nå 

Brettspill - Mastermind Brettspill - Mastermind
Kr 149,00 Kjøp nå 

Brettspill - Newton - Årets Selskapsspill 2014 Brettspill - Newton - Årets Selskapsspill 2014
Kr 65,00 Kjøp nå 

Brettspill - Rory's Story Cubes: Voyages Brettspill - Rory's Story Cubes: Voyages
Kr 39,00 Kjøp nå 

Brettspill - Ticket to Ride (USA) Brettspill - Ticket to Ride (USA)
Kr 289,00 Kjøp nå 

Brettspill - Ticket to Ride utvidelse: Map Collection 2: India & Switzerland (Sveits) Brettspill - Ticket to Ride utvidelse: Map Collection 2: India & Switzerland (Sveits)
Kr 219,00 Kjøp nå 

Brettspill - Ticket to Ride Europe - Årets Familiespill 2006 Brettspill - Ticket to Ride Europe - Årets Familiespill 2006
Kr 349,00 Kjøp nå 

Brettspill - Gruble Brettspill - Gruble
Kr 89,00 Kjøp nå 

Tips en venn
 
Fortell noen du kjenner om dette produktet.
Leketøybransjens Fellesråd Spillsjefen bruker Klimanøytral Servicepakke[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]

Bilder, navn og logoer er kopibeskyttet.
Kopiering av innhold til kommersielt bruk uten tillatelse forbudt.
posten logovisa logomastercard logopaypal logo