SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Dead of Winter: A Crossroads Game  Kr 555,00
Kr 619,00 
Du sparer: Kr 64,00 (10%)
1 på lager i Norge

Antall spillere2-5
Alder 13+
Spilletid60-120 min

"Crossroads" is a new series from Plaid Hat Games that tests a group of survivors' ability to work together and stay alive while facing crises and challenges from both outside and inside.

Dead of Winter: A Crossroads Game, the first game in this series, puts 2-5 players in a small, weakened colony of survivors in a world where most of humanity is either dead or diseased, flesh-craving monsters. Each player leads a faction of survivors with dozens of different characters in the game.

Dead of Winter is a meta-cooperative psychological survival game. This means players are working together toward one common victory condition - but for each individual player to achieve victory, he must also complete his personal secret objective. This secret objective could relate to a psychological tick that's fairly harmless to most others in the colony, a dangerous obsession that could put the main objective at risk, a desire for sabotage of the main mission, or (worst of all) vengeance against the colony! Certain games could end with all players winning, some winning and some losing, or all players losing. Work toward the group's goal, but don't get walked all over by a loudmouth who's looking out only for his own interests!

Dead of Winter is an experience that can be accomplished only through the medium of tabletop games. It's a story-centric game about surviving through a harsh winter in an apocalyptic world. The survivors are all dealing with their own psychological imperatives, but must still find a way to work together to fight off outside threats, resolve crises, find food and supplies, and keep the colony's morale up.

Dead of Winter has players making frequent, difficult, heavily- thematic, wildly-varying decisions that often have them deciding between what is best for the colony and what is best for themselves.

Spillet er på engelsk.
Vinner av Golden Geek 2014 Innovative.
Vinner av Golden Geek 2014 Thematic.
Vinner av Origins Awards Fan Favorite Best Board Game.
Vinner av The Dice Tower Awards Best Board Game, Co-op og Theming


Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Dead of Winter: A Crossroads Game (nyeste omtale øverst):

 Dette spillet er veldig bra. Grunnen til at jeg elsker det så mye er fordi jeg elsker og lure vennene mine. Spillet er veldig vanskelig som egentlig er veldig bra fordi det gjør at du får lyst til å prøve på nytt helt til du klarer det. Jeg vill sterkt anbefale dette spillet.
     - Christer, BODØ

 Dead of Winter er et av de bedre historiefortellingsspillene jeg har spilt. Spillet er i utgangspunktet et samarbeidsspill, men med muligheten for at én spiller er traitor som i hemmelighet prøver å lage krøll for resten. Dette er i utgangspunktet et morsomt element, og er gjennomført på en god måte i dette spillet. Det aller beste, og mest spesielle med dette spillet er allikevel de såkalte crossroads-kortene, som krever av spillerne at de tar vanskelige avgjørelser på det som ofte er etiske problemstillinger. Det er gjennom disse kortene at svikeren ofte kan gjøre mest ugang og skape "dårlig stemning".

Spillet føltes alliekvel litt i overkant tregt til tider, og det at det meste som foregår avgjøres av ren flaks, hindrer det fra å være et toppspill i min bok. I stedet for å være et spill jeg ofte vil spille som kveldens hovedspill, er det et finfint spill å avslutte en spillkveld med, i kombinasjon med en pils eller 3.
     - Vegard, Drammen

 "Dead of Winter»"er et semi-samarbeidsspill (semi-coop). Det er et zombiebrettspill, men som i de beste zombiefilmene er det ikke zombiene som er fokuset her; det er menneskene i spillet. Hver spiller tar kontroll over en liten gruppe med overlevende som skal samarbeide i en koloni. I utgangspunktet er alle spillerne på samme lag, men så kan det også hende at det sitter en forræder rundt bordet som ønsker å sabotere for de andre spillene.

"Dead of Winter" har blitt et veldig populært brettspill veldig kjapt, og det er enkelt å forstå hvorfor. Det tar i bruk en spillmekanikk som er veldig populær for tiden ("hidden traitor"-spill) og pakker det inn i en stilig setting. Komponentene i spillet er veldig bra og de nye crossroads-kortene, som presenterer spillerne for ulike veivalg i løpet av spillets gang, fungerer veldig godt. Dog skal man være obs på at det er mye tekst på crossroads-kortene. Hvis man ikke liker brettspill med mye lesing på kort bør man kanskje ikke gå til anskaffelse av dette spillet.

"Dead of Winter" tar i bruk samme mekanikk som for eksempel "Battlestar Galactica". Det vil si at i hver runde blir spillerne konfrontert med en krise som de må løse. Denne krisen løses ved å spille inn kort til en felles bunke. Kortene spilles inn i all hemmelighet og her har spillerne muligheten til å enten å gjøre noe nyttig for å løse krisen eller sabotere arbeidet.

Det som "Dead of Winter" gjør bedre enn "Battlestar Galactica" er at man ikke vet om det er en forræder rundt bordet. I BSG vil det alltid være en forræder når alle lojalitetskortene er delt ut, men i "Dead of Winter" kan alle spillerne i teorien være lojale, hvis det ikke ble delt ut noen forræderkort. Jeg synes dette skaper en mer interessant dynamikk rundt bordet, enn når man vet 100 % at en av de andre spillerne er forræder.

Det som ikke fungerer så godt i "Dead of Winter" synes jeg er målene i spillet. Det vil si at alle spillerne, bortsett fra forræderen, samarbeider om ett hovedmål. I tillegg har de sine egne delmål. Hovedmålet og delmålene avgjør hvem som vinner spillet. Disse delmålene kan ofte føles veldig abstrake. De er som regel av typen "Du må greie hovedmålet og i tillegg må du sitte igjen med x antall av x ressurs som kort på hånden". Jeg synes ikke dette er spesielt spennende mål å jobbe mot. I et brettspill der tema og innlevelse er viktig synes jeg utviklerne av spillet burde ha kommet opp med mindre abstrakte mål for å vinne.

"Dead of Winter" er allikevel et supert brettspill. Det er soleklart et av de beste "hidden traitor"-spillene på markedet. Vær forberedt på at det er over middels komplisert med hensyn på regler og at det blir en del tekst som må leses opp i løpet av spillets gang. Fokuset er som sagt på tema og innlevelse og ikke strategier og planlegging.
     - Niels, OSLO

 I Dead of Winter tar en kontrollen over en ellere flere overlevendes i en menneskekoloni i en verden som er blitt overtatt av zombier. Denne kolonien går hele veien tom for ting som mat, drivstoff, medisiner og verktøy. Disse tingene kan en finne med å lete på andre steder enn kolonien som på skolen, politistasjonen, matbutikken, bensinstasjonen og biblioteket. Men det er svært farlig å bevege seg mellom de ulike lokalisasjonene og faren for at en kan bli bitt av en zombie er alltid til stede. Selve spillet er tenkt å bli spillet med et felles oppdrag og hvert vårt hemmelige oppdrag med muligheten for en forræder, men det går ann å spille med den offisielle varianten med full samarbeidsmodus og dermed hardcore hovedoppdrag og ingen hemmelige oppdrag.

Oppsett av spillet
Hver spiller for tildelt 4 overlevende der en må velge en av disse til å være gruppeleder og en annen som følger. Resten blir lagt tilbake i overlevendes bunken, der det forøvrig er svært mange å ta av. Videre får en også utdelt 5 gjenstander kort hver. En får også utdelt et hemmelig oppdrag som hver spiller må klare for å vinne spillet og det blir også trukket ut et hovedoppdrag.

Spillets gang
For hver runde blir det trukket et krisekort som en må klare å gjennomføre for å unngå negative ting som å miste moral (Når en har kommet til 0 moral har en tapt spillet) eller andre negative ting.

Det nye spillkonseptet som er innført i dette spillet er såkallet Crossroads kort som spilleren til høgre for den som spiller trekker og ser på kortet uten at noen andre vet om hva som skjer om effekten på kortet blir trigget av den som spiller i løpet av hans tur.
Hver spiller triller også hver sin terning + antall overlevendes som en har kontroll over og disse terningene kan en bruke for å gjøre forskjellige ting når det er hver spillers tur.

Hver overlevendes har også et tall for hvor god den er til å lete og for hvor god den er til å sloss. For å kunne angripe eller lete med en overlevendes må en bruke en terning som er lik eller høyere enn tallet til karakteren. Andre ting son en kan bruke en hvilken som helst terning til er å rydde søppel i kolonien, sette opp barikader og tiltrekke seg andre zombier.
En kan også gjøre endel andre ting som ikke krever bruk av terning og alle tingene som en kan gjøre står godt forklart på eget spiller guide kort som hver spiller har.
Etter at alle spillerene er ferdig med sin tur må en betale 1 mat pr ander overlevendes i kolonien for å ikke miste moral, en må også kontrollere om det er for mye søppel, om en klart å løse krisen, om en er ferdig med hovedoppdraget og legge til flere zombier.

Konklusjon
Spillet har flere elementer fra spill som Battlestar Galactica, Pandemic og Shadows over Camelot og zombien temaet passer godt i spillet. Det er enklere regler for dette spillet enn Battlestar Galactica samtidig som det gir bedre variasjon og det gir også mer mening å gjøre de ulike tingene i Dead of Winter enn i Shadows over Camelot. Spillet fungerer også greit med 2 spillere, men det oppleves endel bedre med 3 eller 4 spillere og fungerer greit både med og uten forræder. Alt i alt så er dette et veldig godt samarbeidsspill som kan anbefales på det sterkeste.
     - Erlend S., Sandnes


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Firefly: The Game - Kalidasa
Brettspill - Firefly: The Game - Kalidasa
Gratis Reaper figur ved kjøp av Rollespillbøker eller maling! (max 1 per bestilling)
Gratis Reaper figur ved kjøp av Rollespillbøker eller maling! (max 1 per bestilling)
Brettspill - Betrayal at House on the Hill 2nd Edition
Brettspill - Betrayal at House on the Hill 2nd Edition
Brettspill - Scythe: Invaders from Afar
Brettspill - Scythe: Invaders from Afar
Brettspill - Scythe Encounters
Brettspill - Scythe Encounters
Brettspill - Dead of Winter: Warring Colonies
Brettspill - Dead of Winter: Warring Colonies
Brettspill - Sid Meier's Civilization: A New Dawn
Brettspill - Sid Meier's Civilization: A New Dawn
Brettspill - Vindication: Leaders & Alliances
Brettspill - Vindication: Leaders & Alliances
Brettspill - Pandemic (norsk)
Brettspill - Pandemic (norsk)
Brettspill - Small World (norske regler)
Brettspill - Small World (norske regler)
Brettspill - Decrypto (norsk)
Brettspill - Decrypto (norsk)
Brettspill - RISK Original
Brettspill - RISK Original
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]