SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Kortspill - Love Letter (norsk)  
0 på lager - Utgått


Antall spillere2-4
Alder 8+
Spilletid20-30 min

Kaller opp alle friere!

Dere konkurrerer om å overrekke kjærlighetsbrev til kongerikets prinsesse i dette raske spillet, som handler om risikovurdering og deduksjon. Klarer du å overliste dine venner og opparbeide deg tillit hos den adelige prinsessen?

Spillet er på norsk.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Kortspill - Love Letter (norsk) (nyeste omtale øverst):

 Et kjapt spill for 2-4 spillere som er lett å lære. Man har ett kort på hånden, trekker et kort, spiller et kort og prøver å slå ut de andre spillerne eller sitte igjen med høyest kort når runden er over. Det er 16 kort i kortstokken, med verdier fra 1-8. Og de 8 forskjellige karakterene har forskjellig handling når man legger de ned på bordet. Vakten lar deg gjette en valgfri spillers kort, presten lar deg se en valgfri spillers kort, tjeneren beskytter deg, kongen lar deg bytte kort med en valgfri spiller, osv...

Var skeptisk på å kjøpe spillet pga. tittelen og handlingsreferatet på boksen. Men tok sjansen likevel og angrer ikke. Har hatt mye gøy med dette spillet. Det passer godt som et ekstra spill på kvelder der vi spiller et mer tidskrevende og mer kompleks spill. Som en oppvarming eller avslutning på spillekvelden. Eller på reiser, da det tar liten plass.
Har ikke spilt "love letter" med 2 spillere, men kan tenke meg det ikke fungerer like godt. Har spilt det med både 3 og 4 spillere og selv om 4 spillere er optimalt, så funker det veldig godt med 3 også.

Jeg gir det bare karakter 4 pga. at det er så lite kompleks. Så selv om det også er et pluss med spillet, foretrekker jeg oftere å spille mer komplekse spill.
     - Silje, Ålesund

 Hva?
16 kort. Ha ett, ta ett, leg ett på bordet - neste!

For hvem?
Alle

For og imot
+ kjapp, enkel, moro med hvem som helst
- ikke bra for 2 spillere
     - helge, ås

 Omtrent hver gang jeg viser dette spillet til noen, rynker de på nesen. Et spill med tittelen Love Letter er kanskje ikke det beste salgsargumentet når det presenteres for mannfolk. Når jeg nevner hvor enkelt det er og hvor kort tid det tar å spille, så blir de fleste med på en liten prøverunde. Og når prøverunden og resten av spillet er over, tar det ikke lang tid før jeg hører "Dette var kult!". For det er faktisk ganske kult.

Spillet består av 16 store, solide kort og 13 små, røde hjerter. Med så få komponenter har designeren virkelig klart å lage et interessant spill, fullt av bløffing og en god dose med flaks. Historien bak spillet er ganske uvesentlig. Ditt mål er uansett å få sendt dine kjærlighetsbrev til prinsessen. Det er dessverre så mange av det kongelige hoff som ikke vil ha noe av det og vil prøve å stoppe deg.

Det deles ut 1 stk kort til hver spiller, samt et tilfeldig kort som legges til siden. På din tur trekker du et kort fra bunken, og så må du spille et av de to du nå har på hånd. Illustrasjonen på kortene dikterer hva som skjer når du spiller det ut, så reglene her forklarer seg nesten selv. Hvis du spiller en Guard, kan du velge en annen spiller og prøve å gjette hva slags kort de sitter med på hånd. Om du treffer, er de ute av runden. Tar du feil, så skjer det ingen ting, men turen går videre. Så enkelt er det altså. Trekk et kort, spill et kort.

Alle kort som blir spilt skal ligge synlig for alle, slik at det blir lettere og lettere å gjette hva de andre har på hånd. Noen kort lar deg sammenligne ditt ene kort med en annens kort, og den med lavest verdi er ute av runden. Når du er ute av runden, må du vente til noen har vunnet. Det skjer enten ved at det bare er en spiller igjen som ikke er ute, eller at trekkbunken går tom. Og det skjer fort, siden det bare er 15 kort totalt når ett av dem er lagt til siden.

Countess-kortet må du kaste fra deg om du også har Prince eller King, men du kan også kaste det fra deg frivillig, for å lure de andre spillerne. For Countess har nemlig en verdi på 7. Det er det høyeste kortet i spillet bortsett fra Princess, som er 8. Om trekkbunken går tom, er det den med høyest verdi som ennå ikke er ute av runden som går av med seieren. Så å kaste 7-er kortet er ganske vågalt om du ikke blir tvungen til det. Men da kan andre spillere tenke at du har nettopp King eller Prince. Eller kanskje Princess? Du sitter gjerne med en Baron eller Handmaid, men det er lite sannsynlig.

Spillet går i flere runder, helt til en spiller har skaffet seg nok gunst hos prinsessen, avhengig av antall spillere. Det står at det går fra 2-4 spillere, men det er ikke fullt så gøy med 2 spillere som med 3 og 4. Uansett så er dette et meget flott spill som er lett å anbefale og kan læres på få minutter. Rundene går kjapt unna, så det er lite nedetid. I tillegg så blir det god stemning rundt bordet når usannsynligheter slår til, som at noen klarer å gjette hvilket kort du har med én gang, så du er ute før du får begynt. Heldigvis er det kort tid igjen til neste runde, og det er underholdende å følge med på de andre spillerne.

Tommel opp? Tommel opp! Fin filler.
     - André Takras, Stavanger
Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Terning D6 12mm - Jewel Ocean Diamond - Gjennomsiktig (runde hjørner) - 36 stk
Terning D6 12mm - Jewel Ocean Diamond - Gjennomsiktig (runde hjørner) - 36 stk
Brettspill - The Mind
Brettspill - The Mind
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear Premium 45x68mm 50 stk
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear Premium 45x68mm 50 stk
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear Premium 70x70m 50 stk
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear Premium 70x70m 50 stk
Kortbeskyttere for brettspill - Gamegenic Prime Tarot (Scythe/Lost Cities) 72x112 (kortstørrelse 70x110mm)
Kortbeskyttere for brettspill - Gamegenic Prime Tarot (Scythe/Lost Cities) 72x112 (kortstørrelse 70x110mm)
Brettspill - War of the Ring Second Edition: Lords of Middle Earth
Brettspill - War of the Ring Second Edition: Lords of Middle Earth
Brettspill - Modern Art
Brettspill - Modern Art
Brettspill - Scythe: Invaders from Afar
Brettspill - Scythe: Invaders from Afar
Brettspill - The Isle of Cats
Brettspill - The Isle of Cats
Brettspill - Everdell
Brettspill - Everdell
Brettspill - Welcome to Your perfect Home
Brettspill - Welcome to Your perfect Home
Brettspill - Paris
Brettspill - Paris
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]