SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Evolution  
0 på lager - Utgått


Antall spillere2-6
Alder 12+In Evolution, players adapt their species in a dynamic ecosystem where food is scarce and predators lurk. Traits like Hard Shell and Horns will protect your species from Carnivores, while a Long Neck will help them get food that others cannot reach. With over 4,000 ways to evolve your species, every game becomes a different adventure.

Evolution packs a surprising amount of variety for a game with simple rules. The variety comes from the synergies between the trait cards and from the different personalities at the table. Some players thrive on creating Carnivores to wreak havoc on their fellow players. Others prefer to stay protected and mind their own business. Evolution encourages both play styles by giving each of them multiple paths to victory. And it is the mix of play styles at the table that ultimately determines the ecosystem in which the players are adapting. So gather your friends and see who can best adapt to the changing world around them.

"The theme of evolution is not just tacked on: it drives play." - Nature (the world's most prestigious scientific journal) Evolution was covered in the journal Nature. The article was written by Stuart West, a Professor of Evolutionary Biology at the University of Oxford who has used Evolution in his undergraduate class.

Spillet er på engelsk.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Evolution (nyeste omtale øverst):

 Stiller meg et sted mellom de to anmelderne under meg. Dette er et elegant og rikt spill med stor gjenspillbarhet. Det er lett å lære bort til andre, tidsbegrenset av spillet selv (når bunken er tom, er spillet over) og forandrer seg fra runde til runde.

Spillet simulerer evolusjon på en meget god måte: Det er de som tilpasser seg omstendighetene som kommer seirende ut av det. En egenskap kan være viktig på et gitt tidspunkt, men dersom den blir dødvekt er man avhengig av å bytte den ut for å komme seg videre. Å spille som planteeter handler om å beskytte seg mot rovdyr og å skaffe nok mat, mens å spille som rovdyr handler om å omgå de stadige forsvarene som utvikles, da mat ofte er i boks dersom man får gjennom et angrep.

En viktig ting å huske på er at det er mulig å angripe sine egne raser. Å ale opp et digert beist som formerer seg fort, og angripe dette beistet med et rovdyr for å sikre rovdyret mat, er en helt brukbar strategi.

Angående det negative, kan jeg absolutt forstå både problemet med en spiller som rykker fra feltet og cruiser i mål, og også flakselementet (siden kortene man får fra runde til runde er tilfeldige). MEN, det hører på en måte med i spillets tema. Det kan argumenteres for at en dominant art krever spesifikk evolusjon fra spillets andre arter for å klare å konkurrere. På samme måte, å velge hvilke kort man bruker og hvilke man sparer til senere, er også en del av strategien. Likevel, noen ganger går verden imot en. Sånn er det bare.

Pluss:
Elegant, rik og logisk mekanikk. Enkelt å lære bort og spille. Meget god implementasjon av tema. Mange gyldige måter å spille på.

Minus:
BIAS: Noen kort virker mer effektive enn andre (pris og pris for å kontre). Flaks/Uflaks KAN ha en del å si, men sjeldent over lengre tid.
     - Ole Anders, GJØVIK

 Meg må si meg uneig med Vegard fra Drammen. Jeg syntes spillet er helt fantastisk. Jeg her ikke merket noe til runaway leader og syntes spillets mekanismer er helt geniale. Ikke mist motet hvis du har en dårlig start. Manipuler mattilgangen og beskytt artene dine mot kjøttetere. Det er viktig å reagere på hva motspillerene gjør og evt. bytte ut egenskaper du tidligere har gitt artene dine hvis det blir nødvendig for at artene dine skal overleve. Altså evolusjon :)

Det som trekker meg til spillet er at det er enkle regler som er lette å lære og lette å lære bort til andre. Det at det også er så tematisk med hensyn til hva de forskjellige egenskapene gjør og hvordan de fungerer sammen som en helhet.
     - Morten, Notodden

 Evolution er et usedvanlig pent spill å se på (kanskje det aller vakreste som ble gitt ut i 2014). Spillmessig er det dessverre noe under pari. Spillet sliter både med et runaway-leader problem hvor det tilsynelatende er umulig å ta igjen en spiller som tar ledelsen tidlig i spillet, og også et betydelig flaks-element, som kan tære på følelsen av at strategi og taktikk er av betydning. Dette er synd, for et så PENT spill hadde fortjent bedre mekanikker.
     - Vegard, Drammen
Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Kortspill - Cthulhu Gloom
Kortspill - Cthulhu Gloom
Kortspill - Fungi (oks Morels)
Kortspill - Fungi (oks Morels)
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Clear 59x92mm 50stk  Sleeves
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Clear 59x92mm 50stk Sleeves
Lynlåspose - 10x15 cm uten skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 10x15 cm uten skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 6x8 cm uten skrivefelt (100 stk)
Lynlåspose - 6x8 cm uten skrivefelt (100 stk)
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear 41x63mm 100 stk
Kortbeskyttere for brettspill - Mayday Games Clear 41x63mm 100 stk
Kortbeskyttere - Dragon Shield 100 Clear
Kortbeskyttere - Dragon Shield 100 Clear
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]