SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Gaia Project  
0 på lager - Utgått


Antall spillere1-4
Alder 12+
Spilletid60-150 minGaia Project is a new game in the line of Terra Mystica. As in the original Terra Mystica, fourteen different factions live on seven different kinds of planets, and each faction is bound to their own home planets, so to develop and grow, they must terraform neighboring planets into their home environments in competition with the other groups. In addition, Gaia planets can be used by all factions for colonization, and Transdimensional planets can be changed into Gaia planets.

All factions can improve their skills in six different areas of development - Terraforming, Navigation, Artificial Intelligence, Gaiaforming, Economy, Research - leading to advanced technology and special bonuses. To do all of that, each group has special skills and abilities.

The playing area is made of ten sectors, allowing a variable set-up and thus an even bigger replay value than its predecessor Terra Mystica. A two-player game is hosted on seven sectors.

-description from the publisher

Spillet er på engelsk.

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Gaia Project (nyeste omtale øverst):

 Jeg bør ramme inn omtalen min med at Terra Mystica har vært mitt favorittspill i flere år, og jeg har i månedsvis gledet meg til å få spilt Gaia Project på grunn av dette. Og jeg ble absolutt ikke skuffet. Gaia Project har tatt konseptet til Terra Mystica og ikke bare endret settingen fra fantasy til verdensrommet, det har også introdusert helt nye spillkonsepter og er i tillegg mye mer variert og skalerbart i forhold til originalen.

Endringer inkluderer:

- Modulerbart brett i 10 deler, hvorav 3 har to sider, slik at brettet kan skaleres til antall spillere. I tillegg til at du kan etter hvert plassere brettene i ulike formasjoner kan du også rotere hvert enkelt brett - så det er nesten uendelig mange brettoppsett som det kan spilles med.

- Research-brettet erstatter kult-tracken fra Terra Mystica. Her har du 6 unike "forskningsområder" du kan gå for som kan gi deg økt inntekt, ressurser eller forbedre/låse opp nye evner i spillet. Dette brettet har en mye mer en sentral rolle i Gaia Project, mens du kunne til en grad ignorere kult-tracken i Terra Mystica hvis du gjorde andre poeng-givende handlinger isteden.

- Teknologi-tiles erstatter favour-tilesene fra Terra Mystica. Disse gir lignende (og noen nye) goder som de i Terra Mystica, men de er mye mer dynamiske i og med at de blir tilfeldig plassert på de forskjellige forskningsområdene før spillet starter. I tillegg ligger det en avansert teknologi på toppen av hvert forskningsområde (også tilfeldig distribuert), så du kan oppgradere disse i løpet av spillet.

- Bruken av "power" i Gaia Project er mye mer dynamisk. Du har fremdeles de samme tre "skålene", og du kan fremdeles "brenne" power, men her har du også lett tilgang på nye power tokens, samtidig som at du har to nye bruksområder (gaiaforming og bygging av satelitter).

- Beregning av avstand og forming av federasjoner (byer i Terra Mystica) er mye mer åpent. Du kan midlertidig "booste" hvor langt du kan nå, du kan "hoppe over" planeter for å nå andre, og hvis du bygger nok satelitter, kan du forme en federasjon på tvers av spillbrettet skulle du ønske det. Kort sagt, så kan motstanderne dine ikke lenger klare å blokkere deg fra å ekspandere på brettet.

Utenom de mekaniske endringene (hvorav det er flere) så har komponentene fått en real oppgradering. Bygningene er godt detaljerte plastikkbrikker, og ser rett og slett fantastisk ut. Grafisk sett er designen en god del mørkere, men dette passer fint med temaet. Er du en av de som klagde over den manglende knytningen mellom tema og mekanikker i Terra Mystica kan det hende du vil være fornøyd her. Dette er et mye bedre tematisk gjennomført spill enn originalen. Scoringen på slutten av spillet er også ulik fra gang til gang, da det trekkes ut to tilfeldige scorings-områder for hvert spill.

Det som potensielt kan oppleves som en nedgradering er valget å ha en ressurs-track istedenfor brikker, så det gjør det litt mer utfordrende for mer taktile planleggere å holde oversikt over hva de kan få til med ressursene tilgjengelig. Ikke nødvendigvis et stort problem, men selvsagt noe å ta til etteretning.

Alt i alt vil jeg på det aller høyeste anbefale Gaia Project. Det er et fantastisk spill. Er du allerede tilhenger av Terra Mystica har jeg stor tro på at du vil elske Gaia Project, og er du en som ikke nødvendigvis ble overbevist av Terra Mystica, så kan det faktisk likevel hende at Gaia Project kan være noe for deg.
     - Guro Marie, Flaktveit
Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Brettspill - Point Salad
Brettspill - Point Salad
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Clear 59x92mm 50stk  Sleeves
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Clear 59x92mm 50stk Sleeves
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]