SøkSøk HandlevognHandlevogn Min kontoMin konto Kontakt ossKontakt oss HjelpHjelp HjemHjem
Kategorier
Brettspill - Memoir '44  
0 på lager - Utgått


Antall spillere2-8
Alder 8+
Spilletid30-60 min

Memoir '44 is a unique historical game where players command a horde of little plastic Army men facing-off in dozens of WWII battles on an oversize hex game board.

Each battle scenario mimics the historical terrain, troop placements and objectives of each army. Deploying forces through a variety of Command cards, the smart commander uses the unique skills of his units - infantry, paratroopers, tanks, artillery, commandos and resistance fighters - to its greatest strength.

Easy to learn and fast-paced, Memoir '44 requires strategic card play, timely dice rolling and an aggressive, yet flexible battle plan to achieve victory!

1 double-sided Battlefield board map
144 Axis and Allies Army Pieces
36 Obstacles
44 Terrain Tiles
60 Command Cards
9 Summary Cards
8 Battle Dice
2 Card Holders
1 Rules & Scenario Booklet
1 Days of Wonder Online access number

utgåttVaren er dessverre utgått.
Vi får antageligvis ikke tak i flere av denne.

Litt om emballasje:
En sjelden gang hender det at esker har småskader som bulker, riper eller annen kosmetisk skade, eller får skader under frakt, men innholdet er uskadet. Dersom det er viktig for deg å ha "perfekt" emballasje anbefaler Spillsjefen å ta en tur til fysisk butikk der du i ro og mak kan studere spillets emballasje, sjekke at det ikke har noen skjønnhetsfeil og frakte det hjem selv.
Skriv omtale
Våre kunder mener om Brettspill - Memoir '44 (nyeste omtale øverst):

 Dette er et fantastisk artig krigsspill som først og fremst er for to spillere. (Det finnes noen alternativer for å spille opp til åtte, men dette bør man ha noe utvidelser for å få til). Krigsspill er ofte svært tunge å sette seg inn i og dermed også gjerne for spesielt interesserte. Dette er et av de krigsspillene som kan spilles av så godt som alle. Enkle regler som gjør at det er raskt å komme inn. En slump med flaks, men man vinner uansett ikke uten å ha en god strategi. Syntes spillet treffer godt tematisk og det ser bra ut med figurer rundt på kartet (spillbrettet). Noen forenklede mekanismer i kamp, men er vel nettopp det som gjør spillet så tilgjengelig også.

Det er en artig mekanisme som bruker ordrekort som til styrker på ulike deler av brettet. Hva du får av potensielle ordrekort til en hver tid har mye å si for hvilke muligheter du har i kamp og er viktig med tanke på hvordan du beveger styrkene dine. Gir for så vidt også litt av den kaotiske følelsen det må være i et slag med usikre plasseringer av styrker og problematiske kommunikasjonslinjer.

Finnes haugevis av utvidelser til Memoir 44 og skulle gjerne testet disse etter hvert.

Lå lenge og vurderte mellom å gi firer eller femmer her. Kanskje innkjøp av noen av utvidelsene er det som skal til for å tippe opp på en femmer i fremtiden.
     - Øyvind, Tiller

 For alle som mener at det ikke er et krigsspill mtp at det innvolverer flaks og tilfeldigheter lurer jeg på hvor deres "krigserfaring" stammer ifra.
I min fartstid i forsvarer, både ute og inne kan jeg med hånden på hjertet si at krig og kamper er en haug med flaks, tilfeldigheter og utrolige hendelser blandet med taktikk, strategi, beslutsomhet og dyktighet.

Så om spillet. Det er helt greit bygd opp og har noen gode figurer. Det at man bruker kort til å styre tropper kan sammenlignes med samband i strid og er grunnlaget for kommunikasjon, og noen ganger funker det bare rett og slett ikke, og da kommer ikke ordre igjennom.

Jeg eier ikke dette spillet selv, men forgjengeren battle cry og liker det spillet veldig godt.
Men jeg synes Battles of Westeros tar denne typen spill til et nytt nivå mtp taktikk og planlegging, så hvis man vil ha krigsspill anbefaler jeg heller det.
Er man ww2 fan så er nok dette heller spillet.

Vurderer å kjøpe det ved en senere annledning, men misliker strekt at Tyskerne er blå (og ikke Svarte/grå) og har Mp40 istedet for en mye mer naturlig K98 Mauser. Sånt skuffer meg da.
     - Klas Mikkel, Revetal

 Som andre anmeldere har sagt så er ikke et krigsspill, men heller et taktisk spill som involverer kort og terninger, mao. en god slump flaks.
Dette er ingen hindring for å ha det moro med Memoir '44 =)
     - Anel, Drammen

 Dette er ikke et krigsspill. Det er et abstakt strategibrettspill med et krigstema klistret på seg. Når det er sagt er det veldig underholdene å spille, men man kan ikke stole for mye på sine egne ferdigheter. Spillet er nesten utelukkende basert på flaks, selv om det selvfølgelig finnes "lure trekk" og "dårlige trekk" hele veien. Det er kortene man har på hånden som bestemmer hvilke tropper og hvor mange man kan flytte på hver runde, og sitter man med "feil kort" gir det en følelse av total mangel på kontroll. Motstanderen har det dog på samme måten og spillet må spilles deretter. For spillere som er ute etter et artig spill å slå ihjel tiden med så kan dette absolutt anbefales. Om man er på jakt etter hakket tyngre og mere "ting" se heller Tide of Iron eller Conflict of Heroes seriene. For dem som vil ha ekte mannekrigsspill, kjør på med Advanced Squad Leader.
     - Morten, ARENDAL

 Memoir '44 og jeg har et litt merkelig forhold. Første gangen jeg spilte det, i Danmark forresten, likte jeg det ikke i det hele tatt. Og da det ikke ble spilt på et par år etter det så solgte jeg det. Men jeg syns 2 verdenskrig er fascinerende og etter å ha spilt det online fikk jeg lyst på brettspillet igjen. Og jeg angrer ikke.

Memoir '44 er et spill for 2 spillere (eller flere med tilleggspakker) med bøttevis med forskjellige scenarier fra 2 verdenskrig. Spillet er både kort- og terningbasert så det er definitivt en del tilfeldigheter i spillet. Likevel, for meg gjør det ingenting. Enkelte ganger kan det være deg det går utover, andre ganger har man fordel av terningkast og korttrekkingen.

Spillet har flotte komponenter og er forholdsvis enkelt å spille. Vil man ha spillet hakket mer komplisert kan man kjøpe tilleggspakkene som det er en haug av.

Det tar litt tid å sette opp et spill, så det er ikke som Summoner Wars hvor man kan sette det opp å spille hvis man har en halvtime til overs. Memoir '44 er mer et spill man setter opp for hele kvelden og spiller flere runder etter hverandre. Da vil ikke tiden man bruker på å sette opp de forskjellige scenariene være irriterende.

Liker man spill med direkte konfrontasjon og syns 2 verdenskrig er spennende er sjansen STOR for at man vil digge Memoir '44.

Jeg har nå alt som er utgitt av Memoir '44 og spillet har blitt en favoritt :)
     - Rune Roman, Sokna

 Memoir '44 er et krigsspill fra 2. verdenskrig som bl.a. skildrer berømte historiske slag fra D-dagen. Det har en veldig enkel spillmekanikk som gjør at spillet er lett å komme i gang med, samtidig som at det er rom for å legge geniale strategiske planer for å utmanøvrere fienden etter hvert som man lærer seg spillet.

Dette er et spill som både er morsomt, dypt, lettspilt og byr på mange utvidelser som gir timevis med spilling.

Et av mine favoritt spill :-)
     - John, Trondheim

 Liker du brettspill? Liker du at man får spilt noen runder på en kveld? Liker du 2. verdenskrig?
Alle ja? Da er det bare å kjøpe dette!

Jeg har nå spilt det her spillet i ca. 20 timer og det er utrolig variert og spennede enda. At man kan laste ned sitt eget scenarioprogram på internet og utfordre seg selv med å komponere ett, vel det er bare fantastisk morro!

I korte trekk:
Variabelt brett, brikker utgjør scenario (type settlers m.m)
Litt flaks (kort)
Litt flaks (terninger)
Mye taktikk
Litt strategi
Utrolig velbygd
Lang levetid (1000 scenario på internet).
Lettlært, ca 15 min.
Spilletid, ca 45-80 min.

Det skal sies at jeg har aldri vært noen fan av brettspill, men det her har tatt meg med storm! Det er også utrolig gøy selvom man ikke har noen relasjon til 2. verdenskrig.

Dette spillet har vunnet mange priser, med sin fulle rett!
     - Thomas, SKI

 Spillet er et utrulig artig og variert krigs/ strategispill. Kanskje et av de bedre jeg har spilt. Passer desidert best for 2 personer med mindre man har noen av utvidelsene.

Stort pluss for at senarioene er utrulig dynamiske, så man kan spille det mange ganger etterhverandre, og fremdeles få forskjellige spill hver gang. Som kompisen min sa umiddelbart etter første runde "Detta blir dyrt". Da tenkte han på vider utvidelser som man bare MÅ ha.
     - Per Willy, Kongsberg


Skriv omtale

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Brettspill - Unlock! 6: Timeless Adventures
Brettspill - Unlock! 6: Timeless Adventures
Kortspill - The Lord of the Rings LCG The Card Game - Saga Expansion 7: The Flame of the West
Kortspill - The Lord of the Rings LCG The Card Game - Saga Expansion 7: The Flame of the West
Kortspill - The Lord of the Rings LCG The Card Game - Saga Expansion 8: Mountain of Fire
Kortspill - The Lord of the Rings LCG The Card Game - Saga Expansion 8: Mountain of Fire
Brettspill - Unlock! 3: Secret Adventures
Brettspill - Unlock! 3: Secret Adventures
Brettspill - Tiny Epic Quest
Brettspill - Tiny Epic Quest
Brettspill - Ultra-Tiny Epic Galaxies
Brettspill - Ultra-Tiny Epic Galaxies
Gratis terning - max 1 per bestilling
Gratis terning - max 1 per bestilling
Brettspill - Memoir '44: New Flight Plan
Brettspill - Memoir '44: New Flight Plan
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Clear 41x63mm 50stk Sleeves
Kortbeskyttere for brettspill - FFG Clear 41x63mm 50stk Sleeves
Brettspill - Jaipur (norsk)
Brettspill - Jaipur (norsk)
Brettspill - The Resistance (norsk)
Brettspill - The Resistance (norsk)
Brettspill - Deception: Murder in Hong Kong
Brettspill - Deception: Murder in Hong Kong
Utvalgte varer
[Kontakt oss] [Kjøpsbetingelser] [Infosenter]